« Ruotsi 1.-3.5., 2.-3.6.2006 | Main | Saksa 4.-8.5.2006 »

lokakuu 27, 2006

Tanska 3.-4.5.2006

Aamupäiväinen laivamatkailu Göteborgista Fredrikshavniin oli mukavan rentoa oleilua. Kyllä vaan laiva on lokoisin tapa matkustaa!

Tanskassa ei ollut tullutkaan käytyä viiteen kuukauteen ja Jyllannissa ei koskaan aikaisemmin. Jyllanti on siis se osa Tanskaa, joka työntyy suoraan Saksasta kohti pohjoista. Laiva saapui Fredrikshavniin, joka osoittautui leppoisaksi pikku kaupungiksi. Tallustelimme rautatieasemalle ja ostimme piletit Århusiin, minkä jälkeen yllättikin nälkä ja aikaa ruuanhakuun jäi harmillisen vähän. Pitkältä kävelykadulta löytyi Venezia-niminen pitseria, josta napattiin kasvispitsa mukaan ja kiiruhdettiin asemalle syömään se. Eipä tullut sentään aivan turhaan muovihaarukka ja -veitsi mukaan!

Århus osoittautui erittäin mukavaksi kaupungiksi. Se on niitä paikkoja, joista poistuessa tajuaa, että olisi pitänyt jäädä pitemmäksi aikaa. Meidän Århus-kokemuksemme jäi noin 24 tunnin mittaiseksi. Kaupungista ei ollut etukäteen saanut varattua yösijaa mistään budjettipaikasta, joten asustimme aivan ydinkeskustassa, erikoisessa design-hotellissa nimeltä Cab Inn. Kahden hengen huone kustansi huikeat 86 euroa, mistä paikka kyllä sai jännittävällä suunnittelullaan ja hyvällä lokaatiollaan aika paljon anteeksi. Huone sinänsä oli kyllä tosi pieni, mutta vastapainoksi esim. vessassa oli kaikenlaista kokeellista muotoilua, jota ei meinannut osata käyttää ollenkaan. :)

Århus oli keväinen. Siellä ehdin käydä reissun ekalla juoksulenkillä, mikä olikin kevätsäässä varsin innostavaa. Keskustasta ei tarvinnut juosta kauaakaan, kun vastaan tuli jo ensin rantakatu ja sitten suuri puistoalue. Tuli mieleen, että kelpaisi täällä pitää pitempääkin treenileiriä.

Århusin iltaelämä näytti keskittyvän hotellimme takana sijanneen kanaalin varrelle. Kanaalin ranta oli oli pullollaan ravintoloita vieri vieressä, tuli ihan Hollanti mieleen. Kevätilta oli vielä kovin kolea, mutta arki-iltanakin terassit olivat satojen århusilaisten kansoittamia. Ruokapaikan valinta oli tässä tarjonnan runsaudessa osoittautua ylivoimaiseksi tehtäväksi, mutta lopulta löytyi molempia osapuolia tyydyttänyt ratkaisu.

Seuraavana aamupäivänä ehdimme vielä katsella ympärille keskustan kaduilla hieman lisää. Muutamat korttelit oli laitettu oikein viihtyisän vanhanaikaiseen kuntoon ja putiikkeja oli joka lähtöön. Skeittikaupasta löytyi neljällä eurolla mulle vyö, jota saattoi kivutta käyttää silloinkin kun rinkka on selässä. Poikkesimme myös naismuseon pienehköä, mutta viihdyttävää näyttelyä katsomassa sekä 700-vuotisen tuomiokirkon mahtavuutta ihmettelemässä.

Matkalla takaisin rautatieasemalle tarttui jostain kioskista yksi matkan halvimmista aterioista: kiinalaista take away -ruokaa kolmella eurolla kahden hengen annos!

Semmoinen oli keväinen Århus, yllättävän miellyttävä tuttavuus. Mutta Saksassa odotti jo kesä! Siitä lisää ensi kerralla.

Kaikki Tanskan valokuvat (9 kpl)

Ensi kerralla: Saksa!

Posted by keem at 27.10.2006 14:06

Comments

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)