« Matkablogi käyntiin | Main | Ukraina, osa 1: Junalla Moskovaan »

heinäkuu 28, 2004

Ukrainaan!

Aika rientää niin hyvin, että nyt on enää kaksi päivää Ukrainan matkan lähtöön! Matkakuumehan tässä jo nousee. Juuri näihin aikoihin perjantaina 30.7. hyppään Lepen kanssa Tampereelta Riihimäen junaan ja siellä Moskovan junaan, jossa seuraan liittyvät Matti, Raija ja Niina. Moskovaan saavutaan lauantai-aamuna ja yritetään lunastaa Matin varaamat liput sunnuntaina lähtevään Simferopolin rautahepoon. Saapa nähdä onko meille oikeasti sellaiset varattu... Etsiä pitäisi jonkinlainan lipputoimisto Malyi Haritonovski -nimiseltä kadulta.

Yöpyminen Moskovassa sujuu Beta-hotellissa. Edellisellä Moskovan visiitilläni en ehtinyt käydä muualla kuin Kremlissä ja Punaisella torilla, joten nyt voisi koittaa ehtiä vilkaista myös Arbat-katuja. Vielä kiinnostavampi tullee kuitenkin tuosta 22 tunnin junamatkasta Ukrainaan. Simferopol tuskin on erityisen kiinnostava paikka, joten pitänee siirtyä jonnekin. Ilmeisin vaihtoehto olisi maailman pisimmän (90 km) trollikkalinjan päässä oleva Jalta, joka varmasti on kaunis mutta elokuun alussa takuulla myös täynnä turisteja. Mahdetaanko mahtua mukaan? Entä onko helle tukahduttavan paahtava!

Mustaltamereltä siirrytään sitten Kiovaan jossain vaiheessa, todennäköisesti niin että ehditään viikonlopuksi pääkaupunkiin. Kiovassa seurueeseen liittyy vielä suoraan Suomesta lentävä Peter, joten meitähän on varsin muhkea kuuden hengen poppoo liikkeellä! Aivan uusi kokemus mulle tällainen joukkomatkailu. Olen yrittänyt varailla Hotel Kyivistä huonetta meille, mutta toistaiseksi heikolla menestyksellä. Tänään sieltä ainakin lopulta tuli sähköposti, jossa kerrottiin että eivät ole vastaanottaneet varaustani. Eli ainakin jonkinlainen kontakti jo on!

Kiovasta poistuminen tapahtuu sitten jo ostetuilla lentolipuilla ma 9.8. Pietariin. Ukrainalainen Aerosvit lennättää 125 eurolla kyseisen välin yhteen suuntaan. Pietarissa olen käynyt aikaisemmin vain joulukuussa, jolloin tein vakaan päätöksen palata kaupunkiin joskus kesäaikaan. Nyt on siis korkea aika jäädä viettämään muutama päivä siellä ennen kotimatkaa! Majapaikkana toimii ylistetty uusi Nord Hostel aivan keskustassa Nevski Prospektilla, Eremitaashin takana.

Siinäpä suunnitelma pääpiirteissään. Saa nähdä mitä seuraa.

Posted by keem at 28.07.2004 16:48

Comments

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)