« Tyhjennysharjoitus | Main | Sangyssa Muhammad Alin kanssa »

maaliskuu 19, 2008

Saunontaa ja muuta rentoilua

Helteet ovat ohi, ja lampotila pudonnut kymmenisen astetta. Ihan riittava se silti on, mukavan lammin mutta kuitenkin hieman vilpoisa. Tama olisi hyva saa juoksupaivalle! Toivottavasti tammoisena pysyy nyt loppuviikon.

Tanaan holkkailin Good Hope Centeriin, jossa on maraton-expo. Melkoinen expo olikin, ihan taysimittaiset juoksuaiheiset messut! Olivat jopa jarkanneet pienen "hospitality arean" ulkomaalaisille juoksijoille. Muutenkin nayttaa, etta taalla hoidetaan jarjestelyt niin viimeisen paalle kuin vain voi. Kisapaitoja sai perati kaksi, joista ainakin toinen on jopa keinokuituinen ihan kunnon treenipaita. Kisajannitys alkaa pikku hiljaa nousta pintaan...aikataulu on siis se, etta ensin perjantai-aamuna (pitkaperjantai ja kansainvalinen ihmisoikeuksien paiva) juostaan kaupungin keskustassa 5 km pitka International Friendship Run, jossa ovat mukana vain ulkomaalaiset juoksijat. Varhain lauantai-aamuna startataan sitten 56 km pitkaan Two Oceans Marathoniin.

Aika paljon tuntuu kisa saavan taalla huomiota...radiossa mainostivat sita jo viime viikolla. Yksi jos toinen on kertonut joko olleensa vapaaehtoistoissa kisan jarjestelyissa joskus tai juosseensa puolimaratonin tai aikovansa joskus osallistua. Ketaan sellaista en kuitenkaan viela ole tavannut, joka olisi juossut taysmatkan joskus lapi. Lehdissakin kirjoitellaan silloin talloin kisaa sivuavia juttuja, viimeksi kerrottiin naisjuoksijasta joka miehensa kanssa valmistautui Two Oceansiin. Heidan piti viime viikolla yksi iltapaiva kayda vetamassa viela yksi viimeistelykisa, mutta mies sairastui viime hetkella ja kisareissu peruuntu. Nainen lahti sitten sen sijaan yksin treenilenkille tuttuun maastoon, mutta koska oli ollut matkalla kisaan niin poikkeuksellisesti ilman pippurisuihketta. Eikos joku vastaantulija sitten heittanyt hanta kivella paahan! Ei kuitenkaan ollut taju ihan mennyt, ja nainen oli paassyt pakoon ajoradalle, missa ei tietysti kukaan pysahtynyt avuksi, ennen kuin lopulta muutama pyorailija ajoi ahdistelijan pois. Kaikki tama keskella kirkasta paivaa, semmoista on juoksijan arki Etela-Afrikassa.

Asken kavin sitten rentoutumassa Long Street Bathsissa eli turkkilaisessa kylpylassa. Suomalainen sauna ja kaikkee, kylla nyt on relax!

Huomenna pitaa muuttaa majapaikkaa, siirryn pois Kapkaupungista vahan matkan paahan Simon's Towniin, jossa voi toivottavasti keskittya kisaan rauhassa. Pitaisi olla oma huonekin paikallisessa hostellissa, niin saanee nukkua rauhassa.

Posted by keem at 19.03.2008 19:03

Comments

Mullahan loppuu kohta matkavinkit Kapkaupunkiin kun sä ehdit käydä kaikkialla... ehkä ne junkkaklubit vielä jää lauantai-illalle?

Posted by: lepe at 19.03.08 23:45

Post a comment




Remember Me?

(you may use HTML tags for style)