« Sangyssa Muhammad Alin kanssa | Main | Juoksut juostu »

maaliskuu 21, 2008

Lipunkantajana

Tana aamuna korottelin junalla Kapkaupunkiin ja osallistuin keskustan kaduilla holkoteltyyn International Friendship Runiin. Siihen oli kutsuttu kaikki Two Oceans Marathonin ulkomaalaiset osanottajat. Juoksu oli leppoisa ja aikaa ei otettu. Kadut oli kuitenkin suljettu meita varten, joten keskustan nahtavyyksia sai katsella kerrankin kaikessa rauhassa ilman etta koko ajan joltain suunnalta on auto tulossa paalle.

Lahtopaikkaa ei ollut mitenkaan merkattu, mutta kun nain aijan jakamassa noin kuudenkymmenen eri maan lippuja juoksijoille, arvasin etta tassa sen taytyy olla. Suomesta kun ei muita ole raahautunut tanne kisaamaan, niin sain itseoikeutetusti toimia maamme lipunkantajana! Aika raskas taakka se lippu oli...vai miksi muuten syke naytti hakkaavan kymmenisen pykalaa normaalia korkeammalla. Kun mukaan sattuivat viela valkoinen paita ja siniset sortsit, niin mahdoin olla nationalistinen naky katuja siniristilippu ojossa viipottaessani. :)

Nyt on sitten iltapaiva ja ilta latauduttu huomista koitosta varten taas Simon's Townissa. Oli ehka virhe lahtea pois Kapkaupungin keskustasta, silla tanne oli todella vaikea saada jarkattya taksia aamuksi. Teoriassa lahtopaikalta noin kilsan paassa pitaisi olla kylla rautatieasemakin, ja aamulla pitaisi puoli viiden maissa lahtea juna taalta sinne pain, mutta en ihan luota etta helposti loydan lahtopaikalle asemalta, ja toisaalta en ihan uskaltaisi yksin lahtea pimealla junailemaankaan. Mutta kun hostellin seta tarpeeksi monta soittoa soitteli, niin lopulta loytyi joku joka lupasi tulla aamulla klo 4.30 noutamaan ja viemaan lahtopaikalle, yllattavan hyvalla hinnalla vielapa.

Taytyy nyt toivoa, etta tyyppi oikeasti sitten kans saapuu, en tieda mita teen jos ei saavu. Ei liene muuta vaihtoehtoa kuin lahtea liftaamaan, silla seuraava juna on auttamatta jo liian myohainen. Kattellaan.

Saaennuste ei nayta kauhean hyvalta. Tuulta on jonkun verran tiedossa, mutta suurempi ongelma varmastikin tulee olemaan lampo ja auringonpaiste. Tana aamuna juostessa aurinko tuntui todella kuumalta ja hiosti aika lailla. En ole koskaan helteella oikein jaksanut naita pitempia matkoja kauhean hyvin loppuun asti, joten vahan epavarmalta tuntuu. Ehka pitaa hieman nipistaa aikatavoitteesta jos kovin lampimaksi heittaytyy.

Vaikka ei mulla varsinaista tavoitetta kylla olekaan muuta kuin paasta maaliin 56 kilsan paahan startista. Ajattelin kuitenkin lahtea sellaista hieman alle viiden minuutin kilometrivauhtia ja kavella kaikessa rauhassa juoma-asemien kohdalla. Maratonin valiaika olisi kiva olla alle kolme ja puoli tuntia, ja jos siihen pystyn niin sitten loppuaika saattaisi olla alle viiden tunnin. Mutta kattellaan, ei olisi pettymys vaikka menisi kuusikin tuntia.

Posted by keem at 21.03.2008 19:18

Comments

Haagin puolimaralla taksinotto on suunnilleen samanlaista risky-businesta. (tosin pimeällä ei nyt sentään tarvitse missään tapauksessa junailla...)

Posted by: Patrik at 21.03.08 23:13

Oli siellä toinenkin suomalainen että eipäs pörhistellä! Mutta maaliin on päästy ja loppuaika juuri yli viiden tunnin.

/me ottaa hatun pois päästä.

Onneksi olkoon!

--# mab

Posted by: Mab at 22.03.08 12:48

Ohhoh, mistahan puskista tuo toinen on tullut! Ei ollut ilmoittautuneiden joukossa, eika nakynyt Friendship Runissa. Harmi etten tienny, olis voitu suomalaisen jayhasti morjestella maalissa. :)

Posted by: at 22.03.08 17:05

Post a comment




Remember Me?

(you may use HTML tags for style)