« Italia 9.-13.5.2006 | Main | Ruovedellä »

kesäkuu 21, 2007

Pyöräretkelle!

Vanhatkin reissutarinat on kaiken kiireen keskellä jääneet kirjoittamatta loppuun, mutta se ei estä aloittamasta uuden matkan kommentoimista täällä. Huomenna, juhannusaattona, aamupäivällä starttaamme pyöräretkelle kohti Keski-Suomea!

Kuuden päivän aikana on tavoitteena selvittää noin 400 kilometrin reitti Tampere-Ruovesi-Ähtäri-Saarijärvi-Viitasaari-Pielavesi-Maaninka. Tämä on Lepen ensimmäinen pyöräretki, joten jännittävää nähdä millaista siitä tulee. Teltta jää kotiin, sillä joka paikasta on saatu varattua majoitus etukäteen. Ruovedellä vieraanvarainen Outi tarjoaa majoituksen äitinsä luona juhannusyönä. Ähtärissä mennään Konstan kammariin ja Saarijärvellä Karhunvatukka-aittaan. Viitasaaresta löytyi mökkimajoitus leirintäalueella, mutta huipentuma on Pielavesi, jossa on perustettu hostelli Lepen lukioaikaiseen opiskelija-asuntolaan! Maaningalla on sitten retken päätepiste, jossa majoittajina toimivat Lepen vanhemmat.

Pyörät jätetään Maaningalle, josta siirrytään 29.6. Kuopion lentokentälle ja lennetään Helsingin sekä Oslon kautta Islantiin, Reykjavikiin. Islannissa on aikaa parisen viikkoa, paitsi että 4-5 päivää siitä vietetään Grönlannissa. Sinnekin joudutaan valitettavasti lentämään (Nuukiin ja Ilulissatiin), mutta ei auta. Ajanpuutteen takia Grönlannin visiitti jää valitettavan lyhyeksi.

Lopuksi tulemme laivalla Islannista Tanskaan, josta itse lennän 16.7. takaisin Tampereelle töihin. Lepellä riittää lomaa viikon pitempään, joten edessä on vielä lomailua Ruotsinmaalla.

Koitan lyhyesti kommentoida täällä missä matka milloinkin etenee, saapa nähdä onnistunko siinä. Jos hyvin käy, saattaa joitakin valokuviakin ilmestyä Flickrin albumiini.

Posted by keem at 21.06.2007 22:21

Comments

Post a comment




Remember Me?

(you may use HTML tags for style)