« Valokuvia Bulgariasta | Main | Vajaa kuukausi Bulgariassa »

kesäkuu 27, 2005

Varusteet Sumatralla

Viime tammikuussa kun reissasin viikon Sumatralla + muutaman päivän Malesiassa, koitin minimoida reissuvarustuksen mahdollisimman vähiin. Repun painoksi punnitsin 3,8 kg. Pitikin jo silloin tehdä lista kamoista mitä mukana oli, mutta unohtunuthan se on. Olisikohan nyt aika muistella mitä repussa silloin olikaan?

Koskaan aiemmin en ole reissannut alle 7-kiloisella repulla paria päivää pitempään ja on kyllä todettava, että kokemus oli erittäin miellyttävä. Kun aina ja joka hetki pystyy helposti kuljettamaan mukanaan kaiken mitä mukana on, niin reissuarki on kyllä entistäkin antoisampaa. Ei tarvitse kantaa painavaa reppua helteellä majataloa etsiessään eikä hämäräperäisen oloiseen paikkaan lopulta majoituttuaan tarvitse jättää mitään tavaroita huoneeseen, kun lähtee tutkimaan ympäristöään. Ahtaat bussimatkat ja muut pinnaa kiristävät reissuepämukavuudet eivät pikkuisen repun kanssa matkatessa tunnu ollenkaan hankalilta. Kun matkan päältä lisäksi vielä ei tarttunut mitään uutta tavaraa mukaan, niin pakkaaminenkaan ei minään aamuna muodostunut ongelmaksi. Ja mitään sellaista ei puuttunut, mitä olisin kaivannut — paitsi ehkä linkkuveitsi joka piti jättää pois koska olin varannut paluun Sumatralta Malesiaan lentäen.

Kaakkois-Aasia on kiitollista matkailuseutua siksi, että ilmasto sallii erittäin kevyen vaatetuksen. Niinpä repunkaan ei tarvitse olla kuin pikkuinen päiväreppu. Tässä tapauksessa mukanani oli jo säälittävään kuntoon päässyt viisi vuotta vanha likaisenharmaa pikkureppu, jonka pohja on jo revennyt ja ulkotaskun vetoketju hajonnut. On se vaan niin kätevä, että en malta vaihtaakaan! Yleensä sen kyllä huomaa, jos sieltä putoaa jotain...vessapaperi pysyy ihan kiltisti siinä ulkotaskussa ilman vetskariakin ja kun repun pohjalle laittaa jotain isoa, niin ei se sieltä pohjan läpi putoa. :) Pikkuisen tinkimällä ja riskeeraamalla sinne mahtuu mainiosti kymmenen päivän matkailutarpeet. Juurikaan mukaan ei kyllä sovi mitään sellaista varmuuden vuoksi mukaan otettavaa, mutta ainakaan tällä kertaa en sellaisia onneksi kaivannutkaan.

Kas tässä lista mitä kymmenen päivän reissulla Sumatralla ja Malesian kaupungeissa tarvitsee:

Aika paljon kamaa sitä loppujen lopuksi mahtuu n. 12 litran reppuun ja 3,8 kiloon! Vielä kun ne sandaalit olisivat olleen ehjät...

Posted by keem at 27.06.2005 09:07

Comments

Huhhuh,

Eipä olisi uskonut että siihen vanhaan nahkareppuun saa tuollaisen määrän ahdettua tavaraa.

# mab

Posted by: mab at 29.06.05 13:08

Post a comment
Remember Me?