« Hyvaa joulua Wellingtonista | Main | Wanaka »

joulukuu 29, 2004

Merikarhuja, lokkeja ja vuoria — Kaikoura

Nopea paivitys taas vahissa olevien kolikoiden avulla toimivan internet-yhteyden takaa.

Joulu Wellingtonissa meni rauhaisissa merkeissa, Tapaninpaivan juoksukisa oli oikein antoisa kokemus. 22 km matkalla edettiin ensin pitka ylamaki, sen jalkeen yhta pitka alamaki ja pienen tasaisen osuuden jalkeen lopuksi kavuttiin erittain jyrkka ylamaki ennen viimeisen kilometrin rajua alamakea. Juoruilimme Hazorin kanssa yhdessa viimeisten ylamakien juurelle asti, jolloin Hazor lahti tosissaan kokeilemaan rajojaan ja tykitteli hurjaa vauhtia viimeiset maet sijoittuen kisassa perati sijalle 18. Itsella ei voimia kovaan riuhtomiseen lopussa riittanyt, mutta alle kahden tunnin selvisin maaliin minakin. Mutta olipa ne huisia makia! Hill from Hell jne...

Paatti toi meidat Etelasaarelle maanantaina ja sivalsimme Corollallamme eilen Kaikouraan, joka osoittautui oikein hienoksi paikaksi. Kaupunki on meren rannalla, mutta heti sen takana kohoaa 2600 metriin asti nouseva vuoristo. Nakymat ovat siis varsin dramaattisia. Lisaksi ymparistossa lekottelee muutamia Uuden-Seelannin merikarhu -yhdyskuntia (New Zealand fur seal), joiden toimia oli hupaa kayda katsastamassa. Valitettavasti reitti merikarhujen luo vei aktiivisen lokkiyhteison halki, emmeka voineet olla hieman hairitsematta heidan elamaansa. Nayttivat kylla tottuneen siihen ja pystyvat elamaan asian kanssa.

Tanaan ajelimme koko paivan ja saavuimme jo varsin kauas etelaan, Oamaraan. Illalla klo 19-21 laheiselle rannalle pitaisi rantautuman yota viettamaan pingviineja! Keltasilmapingviinit (Yellw-eyed penguin) tulevat ensin, joten aivan kohta suuntaamme niita ihmettelemaan. Maailman pienimman pingviinilajin, sinipingviinien (Blue penguin) edustajat saapuvat paikalle hieman myohemmin.

Huomenna matka jatkuu kohti Dunedinia, mista siirrymme kohti sisamaata ja lansirannikkoa seka Etelan Alppeja. Nyt ei ehdi kirjoitella taas taman enempaa eika kuviakaan saa ladattua!

Indonesiassa nayttaa olleen valtava maanjaristys. Uutisissa juuri talla hetkella peraankuulutetaan 500:aa kateissa olevaan uusiseelantilaista ja puhutaan yli 60.000 kuolleesta. Huhhuh. Tama tekee kotimatkan varrelle suunnittelemani Sumatran keikan erityisen mielenkiintoiseksi. Saas nahda. Veikkaanpa, etta suomalaisiakin lomailijoita on hyokyaallon uhriksi joutunut?

Posted by keem at 29.12.2004 07:17

Comments

Vahvistettuja suomalaisuhreja 13, kateissa 200-300, joista todennäköisesti suuri osa kuollut.

Posted by: Timo at 29.12.04 09:20

Tilanne Suomessa: Heti tapaninpäivänä ulkoministeriö ilmoitti että suomalaisia uhreja ei ole, kaikki ovat tallessa. Tänään UM tietää että 13 suomalaista on kuollut. Matkatoimistojen mukaan alueella on ollut parituhatta suomalaista, joista parisataa vielä kateissa. Omaisten mielestä sen kummemmin matkatoimistot kuin ulkoministeriökään ei kerro mitään, ainoa tietolähde on yksityisen sukelluskeskuksen webbisivu (jota ylläpitää Alex...).

Posted by: Boit [TypeKey Profile Page] at 29.12.04 12:36

Riippumattomista Krabissa asuva Tuulikki on hengissä, sain juuri tiedon (huh!). Kodin ja ravintolan vei tsunami.

# Mab

Posted by: Mab at 29.12.04 17:58

Äläpä Boit liioittele tuon _ainoan_ tietolähteen suhteen. Nettisivuista www.thairy.net on toiminut pitkään asioitten selvittämisen puolesta vaikka toki sekin on lainannut sukellus-sivua, mutta uskon tietoa kulkeneen myös toiseen suuntaan. Eilen ja tänään ovat suomalaisetkin tiedotusvälineet lopullisesti heränneet tähän katastrofiin, kun kadonneitten suomalaisten lukumäärä on alkanut selvitä, vaikka täysin käsittämättömästi matkatoimistot kertoivat Tapaninpäivänä kaikkien olevan turvassa (ja nyt on edelleen 200-400 kateissa). Paikallisista julkkiksista Sauli Niinistö palasi eilen Suomeen koettuaan kovia poikineen Khao Lakissa, ja Aki Sirkesalo perheineen on kuulemma kateissa (eläköön lööpit...). Viralliset luvut kertoivat aluksi Sri Lankan olleen pahin tuhosta kärsinyt kohde, sitten huomio siirtyi Thaimaahan suomalaisturistien vuoksi, ja tänään on pikku hiljaa kerrottu, että eniten uhreja on Indonesiassa, mikä tarkoittaa Acehia ja muuta pohjois-Sumatraa.

Tästäkin huolimatta alkaa 17 päivän kuluttua matkani Thaimaahan, tosin vain pohjoiseen ja Hua Hiniin.


Posted by: Lax at 29.12.04 19:52

Pahalta kuulostaa. :(

Mikali kuitenkin olen oikein kasittanyt, niin Sumatran se osa mihin mina olen ollut aikeissa menna, ei ole pahinta tuhoaluetta. Meininki olisi kayda Medanissa, seka sen lahialueilla Toba-jarvella ja orankireservaatissa. Sinne tosin joutuu menemaan Malesiasta laivalla Penangin kautta. Pitaapa katsoa mita tehda.

Posted by: Keem [TypeKey Profile Page] at 02.01.05 11:34

Post a comment
Remember Me?