« Ukraina, osa 6: Pietari | Main | Hostellivarauksia »

marraskuu 23, 2004

Uuteen-Seelantiin!

Seuraava reissu alkaa olla käsillä, ensi viikolla tähän aikaan sinivalkoiset siivet lennättävät minua jo kohti Lontoota. Sieltä on kuitenkin vielä matkaa yli 18 000 kilometriä lopulliseen kohteeseen, Uuden-Seelannin Aucklandiin. Toista vuorokautta kestävän lentelyn ja ilman saastuttamisen jälkeen olen lopulta maassa, josta olen jo pitkään haaveillut.

Uuden-Seelannin reissun ajankohtakin tuli koko lailla tarkasti speksattua jo joskus kolmisen vuotta sitten. Ihme kyllä en kovinkaan monta kuukautta myöhemmin ole lähdössä kuin oli ajatus silloin joskus. Konsepti vain on hieman muuttunut, alun perin kun olin ajatellut pyöräillä maan ympäri. Hazor sai mut kuitenkin muuttamaan mieleni ja nyt tulemme ilmeisesti pyöräilemään vain 1-2 lyhyempää settiä. Mukaan tulee sitten vaeltelua kansallispuistoissa sekä autoilua ympäri maata ja siten kaupunkeihinkin tutustumista. Pariin vuoristoiseen juoksukisaankin pitäisi osallistumani.

Olen yrittänyt Hospitality Clubin kautta löytää maasta majoittajia, mutta toistaiseksi on löytynyt kaikki meidät kolme reissaajaa huolivia vain yksi lammasfarmari Christchurchin läheltä. Itse asiassa ajattelinkin, että kun alkuun tulen maahan yksin ja kuitenkin kärsin jet lagista jne., niin taidan mennä hostelliin ensimmäisiksi pariksi yöksi. Joten tänään varasin jo punkan viehättävältä vaikuttavasta paikasta nimeltä Aloe Tree Backpacker, jossa ei pitäisi olla ihan 400 vuodepaikkaa kuten kaupungin isoimmissa retkeilymajoissa. Uudessa-Seelannissa taitaa reppureissaajia piisata aika lailla...varsinkin tähän vuodenaikaan.

Varustelista alkaa olla valmis ja suurin osa kamoista jo hankittukin. Rinkka pitää vielä käydä ennen lähtöä valitsemassa ja perillä pitäisi varmaankin hankkia sadehousut. Todellakin, koska tiedossa on myös vaellusta, niin ensi kertaa eläissäni lähden ison rinkan kanssa reissuun eikä tavallisen repun. Saapa nähdä miten hyvin jaksan sitä roudata.

Hazor on laatinut myös hyvän linkkisivun maasta.

Vielä viikko siis!

Posted by keem at 23.11.2004 21:41

Comments

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)