« Ukraina, osa 5: Kiova | Main | Uuteen-Seelantiin! »

marraskuu 18, 2004

Ukraina, osa 6: Pietari

Pietari, 09.-11.08.2004

Valokuvia Pietarista

Jaa, että minne sitten Kiovasta lensimme? No, Pietariin tietysti! Toinen kerta meikäläiselle tässä metropolissa. Ja ei viimeinen!

Että osaa tämäkin city olla sitten upea. Onneksi kaikki ylisanat on jo käytetty, joten minun ei tarvitse tuhlata energiaani niihin. :) Tyydyn vain toteamaan, että kanaaliajelua kesäisessä Pietarissa ei kenenkään pitäisi jättää kokematta. On siinä silmät ymmyrkäisenä ja kamera kuumana yhdellä ja toisella kun arkkitehtonisia ihmeitä lipuu esiin toinen toisensa jälkeen. Täällä ei iske edes samanlainen yltäkylläisyyden ähky kuin Eremitaashin ihmeitä kierrellessä, maisemat kuitenkin vaihtuvat koko ajan ja ainakaan minulla ei mielenkiinto ehtinyt 1,5 tunnin aikana laskea minnekään.

Pietarissa emme kauan koko porukalla ehtineet ollakaan, kun Niina, Raija ja Matti suuntasivat kotimaan bussiin jo saapumisiltana. Lepen kanssa yövyimme vielä kahden yön yli keskustan upouudessa Nord Hostellissa. Mitä mainioin sijainti lähes suoraan Talvipalatsin vieressä, hieno rakennus, mukava tunnelma ja miellyttävä henkilökunta takasivat sen että 24 euron dormipunkan hintaa ei tarvinnut katua. Toivottavasti paikka pysyy pystyssä.

Venäjän oppikirjassa oli kovasti hehkutettu Kesäpuutarhaa, Letnii Sad, upeaksi paikaksi ja pitihän se käydä tsekkaamassa. Huomasin sen tutun hassun, epätodellisen tunnelman, joka aina iskee paikassa josta on lukenut paljon ennakkoon. Ihan kivahan siellä oli käydä, joskin paikka ei ole niin rauhallinen kuin voisi kuvitella. Alue kun on yllättävän pieni.

Hupaisa sattuma kävi, kun molemmat olimme etukäteen hehkuttaneet toisillemme yhtä ravintolaa edellisiltä (eriaikaisilta) Pietarin käynneiltämme. Juuri ennen Suomen junaan lähtöä meillä oli aikaa vielä käydä nopeasti jossain syömässä ja tietysti jyräsin lounaspaikaksi läpi tuon minulle tutun ravintolan, jonka uskoin kartan avulla vielä löytävänikin. Matkan varrella Lepe katseli, että tutun näköistä maisemaa on ja eikös sitten kun lopulta saavuttiin lounasravintola Russki Bliniin, niin paljastui että olimme molemmat puhuneet yhdestä ja samasta ravintolasta! Kukahan laskisi todennäköisyyden tälle? En tiedä lasketaanko pietarilaisten ruokailupaikkojen lukumäärää ihan tuhansissa, mutta sadoissa nyt ainakin.

Ja todellakin, blini siellä on herkullista, vaikka ei tattarista olekaan tehty. Osoite: Ulitsa Formanova 13. Jo pelkästään kokemus syödä tässä kansanravintolassa on riittävä syy lähteä Pietariin.

Ei mulla muuta! Pietarista juna vie Suomeen ripeästi. Helppoa kuin mikä, mutta ah niin haikeaa. Koskahan seuraavan kerran pääsee itärajan taa?

Posted by keem at 18.11.2004 23:42

Comments

Post a comment
Remember Me?