Terve Eemeli 2006

Terve Eemeli -kilpailun "säännöt" | RC Eemeli Cup 2006 | RC Eemelin etusivu

Pistetilanne

Terve Eemeli 2006 on päättynyt, tiukkaa oli. Pistelaskujärjestelmä nosti yllätysvoittajaksi sisustussuunnittelija-Ariokin, jolla oli paitsi rankimmat miinukset myös kovimmat plussat.

Nimi RC1 RC2 RC3 RC4 RC5 RC6 RC7 RC8 Yht. 5 terveintä
Ariok -4 0 1 1 4 3 -4 2 3 11
Hazor 1 2 3 1 0 0 3 1 11 10
Keem -3 2 1 1 4 1 2 1 9 10
Renoo 3 1 -2 0 2 -1 2 2 7 10
Kiptoo 1 1 1 2 2 2 -4 1 6 8
Patrik -2 2 -1 3 -2 2 -3 2 1 8
Boit -1 -3 1 -1 2 -1 1 3 1 6

Osakilpailut 2006

RC1 ~ 05.02. 19.03. Talvitriathlon, juoksu - pyöräily - hiihto (v), Pirkkala

Renoo: 3 p. Renoolla olisi ollut kaikkein painavin syy poisjääntiin, mutta se ei onneksi estänyt Palokan pakkasenpuremaa tahkoamasta. Renoo ei myöskään vikissyt huonosta juoksukunnosta vaan juoksi. Tuomaristo toivottaa terveitä hiihtolenkkejä koko perheelle.

Hazor: 1 p. Mestari on aina mestari, mutta maaliviivan jälkeinen karjunta ei oikein vastannut mielikuvaa terveestä Eemelistä. Muutenkin reisijökkien, maramahojen ja muiden hoitamattomien vammojen herralla saattaa olla vaikeuksia Terve Eemeli -kisassa, vaikka Cup-pisteitä tulisi ropisemalla.

Kiptoo: 1 p. Normaali terve suoritus tuo Terve Eemeli -kisassa vasta nolla pistettä. Kiptoo ansaitsi pluspisteen väsymättömällä säätämisellä ja onnistuneella speksaamisella. Erinomaisesti järjestetty kilpailu lisää poisjääjien miinuspisteitä.

Boit: -1 p. Sairauden vuoksi poisjäänti on tervettä, silläkin ansaitsee neutraalin nollan. Boitin flunssa oli kuitenkin epäilyttävän lievä; tiedossa on että Boitin jäsensivullaan mainostama saavutus "aina kolmen joukossa ei-juoksuissa" olisi ollut vaarassa Pirkkalassa.

Patrik: -2 p. Patrikin vetäytyminen kilpailusta on valitettavan tuttua, siitä miinuspiste. Patrikin vetäytyminen työkiireisiin vedoten on vielä valitettavampaa, siitä toinen miinus. Tuomaristo kehottaa Patrikia miettimään vakavasti ajankäyttöään tai edes vaihtamaan tekosyytä. Esim. su-heen ylläpitäminen olisi huomattavasti terveempää kuin työnteko sunnuntaipäivänä.

Keem: -3 p. Kaikkein luotettavimpina osanottajina on totuttu pitämään Hazoria ja Keemiä. Viimeistään nyt paljastui, että Keemin katkeamaton Cup-starttien sarja on varsin keinotekoinen. Kyttälän kanuuna ilmestyi kyllä lähtöviivalle, mutta starttaaminen talvitriathloniin ilman pyörää ja suksia ei voi tuoda pisteitä. Moiselle on vaikea keksiä tervehenkisiä tekosyitä, eikä siihen kyennyt Keemkään: muutto painaa, univelkaa, nastarenkaat hukassa...

Ariok: -4 p. Kotiovelta olisi haettu pakettiautolla mies ja varusteet. Hiihtely Keski-Euroopan rinteillä ja huonoon kuntoon vetoaminen eivät edes riitä, vaan Ariok lyö heti kauden aluksi tiskiin tekosyyn jota on vaikea alittaa: sisustussuunnittelija!

RC2 ~ 28.04. Oisen lenkki 9,3 km, Lammi

Patrik: 2 p. Pat ei ole vielä ihan terveimmässä kunnossaan, mutta Rautatienkadun RC ansaitsee pisteet nerokkaalla strategialla, joka pakotti myös Ariokin osallistumaan. Työkiireet jäivät taka-alalle, kun Patrik lähti Oiselle jatkamaan katkeamatonta läsnäolosarjaansa – lenkkarit repussa.

Hazor: 2 p. Hazor ansaitsee jälleen kerran pisteen jo mutkikkaasta hankkiutumisesta kilpailupaikalle. Keemin ahdistelu kirkon nurkalla on osoitus joko terveestä sisusta taikka onnistuneesta bluffista. Aivan terve ei Hazor tietenkään koskaan ole: hartiat sentään jumissa.

Keem: 2 p. Keemin kuultiin myhäilevän viimeistelylenkillä pitkää vammatonta treenikautta, joten voitto Oisella ei ollut yllätys. Tuomaristo toivottaa jatkoa terveelle treenikaudelle. Lisäpiste terveestä bluffista Teivo Cupissa: voi voi kun ei kulkenut, mahtoikohan se johtua edellisen päivän kolmenkympin gennadista...

Kiptoo: 1 p. Tarkkuusjuoksun viittamies jatkoi terveen katkeamatonta sarjaa (huom. myös maaliintuloissa katkeamatonta), jonka vaihteluväli viimeisten viiden vuoden ajalta on 67 sekuntia. Lisäpiste perheen mukaan ottamisesta ja terveestä juniorityöstä.

Renoo: 1 p. Tervettä bluffiyritystä Renoollakin kisan alla, joskin turhaan sillä Ariokin ja Patrikin pitäminen takana ei tuottanut suuria vaikeuksia. Lisäpiste vielä anonyymin juniorin ensiesittelystä Eemeleille.

Ariok: 0 p. Onko allergia sairaus, pohti irc-parlamentti. Terve eemeli -pisteiden menetyksen pelossa Ariok spekuloi jälkikäteen, että räkätauti ei ollutkaan flunssassa juoksemista vaan allergiaa. Tuomaristo uskoo, mutta normaali suoritus tuo vasta nolla pistettä.

Boit: -3 p. Ennen kisaa Oisestakin näytti tulevan tynkä, jossa nähtäisiin (maali)viivalla vain 3–4 eemeliä. Toisin kävi, vain Boit laistoi, mikä pudottaa Boitin pisteitä entisestään. Boitkin olisi pystynyt juoksemaan sekä Oisen että Tiomilan, jos tahtoa olisi riittänyt: starttien väliä oli 39 tuntia ja alle 1000 km. Tuomaristo kehottaa Boitia pohtimaan lajivalikoimansa prioriteetteja, mikäli mieli on pärjätä Terve Eemeli -kisassa.

RC3 ~ 01.07. Paavo Nurmi -puolimaraton, Turku

Hazor: 3 p. "voin jo tässä vaiheessa ilmoittaa että cupin puolimarakisa menee meikältä piloille" "saas nähä osallistunko edes" (Hazor ircissä 10.5. klo 14.33) Hazorin ensimmäinen juoksukisavoitto tervehenkisen bluffin jälkeen tuo komeat kolme pistettä. Terveydentilakin juoksun jälkeen oli suorastaan epähazormainen: vain yksi kynsi irti ja reidet jökissä.

Kiptoo: 1 p. Puolimaran ennätysmies joutui antautumaan Hazorille, mutta kirjoitti silti nimensä ensimmäisen kerran veteraanisarjan ennätystauluun. Pehmusteviritelmät tulehtuneen kantapään limapussin ympärillä eivät ehkä olleet terveintä mahdollista urheilua, mutta maaliin niillä tultiin. Seuraavaan osakilpailuun on vain kaksi viikkoa, ja silloin nähdään kannattiko Kiptoon sittenkään vaarantaa kantapään terveyttä yhden Terve Eemeli -pisteen takia.

Boit: 1 p. Vihdoin aukesi Boitinkin pistetili sekä Cupissa että Terve Eemelissä. Uhkaavan akillesvaivan taltuttaminen ja Keemin puolivakava hätyyttely 15 kilometrin kohdalla tuovat pluspisteen. Boitinkin Terve-pisteet seuraavassa otatuksessa vaatinevat runsaasti rullaluistelua seuraavan kahden viikon ajan.

Keem: 1 p. Aikaisemmin naulattujen teesien mukaan normaali suoritus tuo vasta nolla pistettä, eikä Keemin puolimarasuoritusta voitane pitää edes aivan normaalina. Keem on kuitenkin ainoa Eemeli, joka ei jatkuvasti marise vammoista tai heikosti sujuneista treeneistä, ja siitä on pakko antaa piste. Loppukausi näyttää, onko tämä merkki tuomarilinjan löystymisestä.

Ariok: 1 p. Tuomariston hyvä päivä näkyy myös Ariokin pisteissä. Mies on terve ja maaliin päästiin, piste siitä. Sitä ei saatu tietää miten Renoon tai Patrikin olisi käynyt Ariokin kanssa, mutta se on heidän häpeänsä.

Patrik: -1 p. Tuomaristo pohti pitkään, onko työkiireisiin vetoaminen opintovapaalla terveempää kuin työkiireisiin vetoaminen työssä ollessa. Treenien terveen suunnan ansiosta Patrikia rokotetaan tällä kertaa silti vain yhdellä miinuksella.

Renoo: -2 p. Hyvin sujunut alkukausi ja Terve Eemeli -kärkisija taisivat nousta Renoolle hattuun, eikä maalaiskunnan isä vaivautunut Turkuun "muutaman pisteen takia". Sen terveempää tekosyytä ei ole tuomariston korviin kantautunut, joten pluspisteitä ei heru.

RC4 ~ xx.-yy.07. TT-dygnet, Tampere

Patrik: 3 p. "Harjoittelutauko hoiti kaikki vammat kuntoon, nyt on ollut mukava treenata." Tämä tuomaristolle osoitettu nuolaisu tiesi paikkansa, ja Patrik nettoaa kierroksen kovimmat pisteet. Toki vähintään puolet pisteistä tulee myös terveestä kiristä kesken Hervannanmäen, vaikkei rimpuilu Ariokia vastaan kokonaiskilpailussa riittänytkään.

Kiptoo: 2 p. Kantapäävamman ilmeinen tervehtyminen tai ainakin pimittäminen sekä tietenkin terveen tasainen suoritus antavat aihetta pariin pluspisteeseen.

Hazor: 1 p. Kisavideollekin tallentunut "tästä on kipeä"-kohta pakarassa on Hazorille harvinaisen pieni vaiva. Toki myös pohkeisiin siirtynyt jökki vaivasi maalissa, mutta sitähän nyt on kaikilla. Epäterveen johdon kaventamiseksi Hazor ansaitsee tällä kertaa silti vain yhden pisteen.

Keem: 1 p. Terve Eemeli -kisassa ei pärjätä tasapaksuilla suorituksilla – eikä kyllä Cupissakaan. Toisaalta ei tervettä harjoittelua ja kilpailua voi palkitsemattakaan jättää, joten Keem saa pluspisteen kolmen vuoden takaisesta käsi paketissa 4.13-vauhtia juostusta Jyväskylän katujuoksusta.

Ariok: 1 p. Myös Ariokin olisi aika repäistä erottuakseen tuomariston silmissä. Esim. sisustussuunnittelijan peruuttaminen Cup-kisan takia tai edes terve uho suunnistuskisan alla toisivat varmasti paremmin pisteitä kuin helponnäköinen Patrikin voittaminen.

Renoo: 0 p. Työ haittaa toisinaan harmillisesti harrastuksia, mutta Terve Eemeli -pisteisiin se ei vaikuta, siksi Renoolle neutraali nolla.

Boit: -1 p. Terve otatus Keemin kanssa ja kahlauksen voitto ovat ehdottomasti pisteen arvoisia. Mutta starttaaminen kisaan pitkällisen akillesvaivan kanssa ei kuulosta terveeltä ja kääntää pisteen miinuksen puolelle, vaikka mitään pahempaa ei sattunutkaan.

RC5 ~ 11.09. Iltarastit, Mastosjärvi

Huom. B30-juhlan kunniaksi kaikki pisteet on kerrottu kahdella.

Keem: 4 p. "350 kilometrin jälkeen ei mikään paikka kipeänä." Liian läpinäkyvä tuomariston nuoleskelu tuo miinuspisteen, mutta vielä niitä jää plussiakin. Keem antoi Boitille terveellistä pohdittavaa, vieläkö suunnistusta kannattaa pipottaa.

Ariok: 4 p. Lähes kolme tuntia metsässä on erittäin tervettä, siitä ei pääse mihinkään. Itsetunto saisi tosin olla terveempikin: ei kai Ariok voinut etukäteen tietää että ei tarvitse Emit-korttia?

Boit: 2 p. Ennakkosuosikin on vaikea kahmia Terve-pisteitä varsinkaan hieman epäpuhtaalla suorituksella. Piste lähes terveestä akillesjänteestä.

Renoo: 2 p. Renoo olisi varmasti osallistunut suunnistukseen, jos se olisi järjestetty Touruvuorella. Piste siitä että naama on parantunut vasemmalle kääntyneen mummon jäljiltä.

Kiptoo: 2 p. Kantapäävaivan paraneminen on ilman muuta pisteen arvoinen suoritus. Kiptoon suunnistusta voitaneen pitää nollan arvoisena: ei yllätystä kumpaankaan suuntaan.

Hazor: 0 p. Kartan syyttäminen omasta pummista on terve piirre suunnistajalla. Valitettavasti polvivaiva ja kehnohkosti sujunut suunnistus vievät Hazorilta sen ainoankin pisteen.

Patrik: -2 p. Pohjois-Kyttälän pikajuna piti treeniä hyvänä ja suunnistuskokemusta mukavana. Silti flunssan pitkittäminen kolmen tunnin suunnistuksella 180 asteen hienoisine lähtösuuntineen ei tällä kertaa vakuuta tuomaristoa.

RC6 ~ xx.10. RC Eemeli -tarkkuusjuoksu, Tampere

Ariok: 3 p. Jussinkylään jysähti sensaatiomainen kolmossija juoksukisassa – muita yllätyksiä loppujärjestykseen tarkkuusjuoksu ei sitten odotuksista huolimatta tarjonnutkaan. Ariokin suorituksessa oli epätervettä ainoastaan Patrikin harjoittelumotivaation dramaattinen pudottaminen.

Patrik: 2 p. Vaikka tarkkuusjuoksu sujui armottomalta viilaajalta tavanomaisen keskinkertaisesti, varsinainen myrskyvaroitus saatiin kisan jälkeen tuiki harvinaisella seitsemän eemelin yhteislenkillä, jolla Patrik repäisi tervehenkisen loppukirin. Toinen piste napsahti Cup-arvonnassa, jossa piposta nousi Patrikin ääriterveellinen lappu "Iltarastit pitkä rata syyskuu"!

Kiptoo: 2 p. Alppimajan hallintaoikeuden vielä omistava kisaisäntä antoi terveellisen muistutuksen harjoittelun merkityksestä. Tarkkuusjuoksussa kipeä kantapääkään ei haitannut, tai sitten voihke ei vain järven takaa kuulunut.

Keem: 1 p. Keem sai terveellisen muistutuksen siitä, että harjoittelussa on merkitystä myös laadulla, ei pelkästään määrällä. Kierroksia Halimasjärven ympäri kirjattiin Bahnhofplatzilla enemmän kuin missään muualla, vauhtikin oli hurjaa mutta jokin meni pieleen. Mikä, sen kuulivat vain L* kotona, eli Keemille piste epäterveen selittelyn välttämisestä.

Hazor: 0 p. Kakkossija juoksussa on terve sijoitus kenelle tahansa, mutta Hazor ei tietenkään ollut tyytyväinen. Voiton tavoittelukin on toki tervettä, mutta tällä kertaa voitto ja Terve-pisteet jäivät saamatta.

Renoo: -1 p. Renoo hyödynsi mahdollisuuden juosta kerrankin kovempaa kuin Kiptoo ja Boit. Terveempää olisi tehdä se kasilla helmikuussa tai Oisella huhtikuussa, mutta tarkkuusjuoksun tulokseen jäi toivomisen varaa.

Boit: -1 p. Tammelan wannabe-matemaatikko kuuli vasta kisan jälkeen, että juostessa olisi pitänyt laskea. Laskussa ovat ainakin Boitin kunto, harjoittelumotivaatio ja Cup-sijoitus.

RC7 ~ xx.11. 400 m vu, Jyväskylä?

Hazor: 3 p. Kortesuon kroolaaja on kiihdyttänyt uintivauhtiaan huimasti sitten edellisen kisan. Vain Boitin masters-harrastus esti Hazoria olemasta vieläkin terveempi tämän vuoden Cupissa. Lisää pisteitä tuo terveellinen jälkipelisafka.

Renoo: 2 p. Rutiinisuoritusta ei voi palkita ruhtinaallisesti, vaikka ennätys hieman paranikin. Pisteiden vonkaaminen joka välissä kertoo kuitenkin Renoon terveestä panostuksesta Terve Eemeli -kisaan.

Keem: 2 p. Vaikka kauden alussa oli toisin, Keemin ehjän sarjan arvo korostuu tynkäkisoissa. Ei ole Keemin syy että spektaakkelierä Keem-Kip-Pat jäi toteutumatta.

Boit: 1 p. Boit tuuletteli tyytyväisenä kun flunssa iski kerrankin joskus muulloin kuin Cup-kisan alla. Vaan annas olla, flunssapa kesti kaksi ja puoli viikkoa ja meinasi silti tuhota kisan! Piste siitä että terveys palasi juuri ajoissa ja uinti kulki.

Patrik: -3 p. Katso kommentit Patrikin pisteistä kauden ensimmäisen kisan kohdalta. Tämä osakilpailu oli jokseenkin identtinen, paitsi että Nellan vaatimuksesta poisjääjiä rokotetaan vielä yhdellä miinuksella. Olisitte kuulemma hävinneet.

Ariok: -4 p. "Ariok lyö heti kauden aluksi tiskiin tekosyyn jota on vaikea alittaa" (1. osakilpailu). Totta, mutta tasapisteisiin sisustussuunnittelijan kanssa pääsee Jussinkylän jänis tällä kertaa. Edes Terve-pisteet eivät tule ilman aikaisia herätyksiä.

Kiptoo: -4 p. Ariok ja Kiptoo kävivät tasaisen kamppailun siitä, kumpi on terveempi tekosyy: aika väsy olo vai liian aikainen lähtö. Koska niissä kuulostaa olevan jotakin samaa, myös pisteet päätyvät tasapeliin.

RC8 ~ xx.12. Kössiturnaus

Boit: 3 p. Voiko sitä enää sanoa terveeksi, jos lähes ylipainoinen ja keskenkuntoinen veteraani otattaa viisieräisessä finaalissa viisi lyöntiä yli maksimisykkeen? Tuomariston mielestä voi, niinpä Boit yllättää kauden päätteeksi myös Terve-pisteissä.

Renoo: 2 p. Mailan hankinta ja odottamaton kössitreenipanostus nostivat Palokan pallovirtuoosin pronssille. Käteen kuitenkin alkoi sattua jo alkusarjassa, mikä pudottaa ainakin yhden pisteen pois. Boitille häviäminen vaikutti Renoon pisteisiin ehkä sittenkin ylös- eikä alaspäin.

Ariok: 2 p. The Kiireen helpottaminen sopivasti turnausta edeltävänä tiistaina ei ehkä vaikuttanut Ariokin turnaussijoitukseen, mutta 37 päivän (TamiTin estimaatti) irc-idlauksen terve päättyminen ilahduttaa tuomaristoa ja seuratovereita. Jälkipelituparit pursusivat ruokaa tuttuun Ariok&Assik-tyyliin.

Patrik: 2 p. "Tukka tuli silmille" olisi ollut kaikkien aikojen tekosyy kössiturnausfinaalitappiolle, niinpä Patrik toteutti ennennäkemättömän panostusmuodon ja kävi parturissa (kotimaassa). (Toim. huom. On sitä ennenkin voitettu Cup-kisoja ponihäntä päässä.) Finaalipaikka jäi saamatta, mutta erinomaiset järjestelyt ja patrikmaisen terve aikataulu tuovat pisteitä.

Keem: 1 p. "Kyllä oli Paavollakin kunto huipussaan"-Keem hoiti kössin odotetusti vaikka lisäsikin jännitystä päästämällä Boitin viidenteen erään. Cup-pronssinkaan kohtalosta ei lienyt kertaakaan edes tervettä epäilystä, vaikka Keem panikin sen tiukille ensin välierässä ja sitten finaalissa.

Kiptoo: 1 p. Joulumielen valtaama tuomaristo ei raski sakottaa Kiptoota poisjäännistä, vaikka olisikin ollut mukava nähdä mihin Perä-Atalan pakkaaja olisi pystynyt jälleen kerran nollatreenillä. Piste kontribuutiosta aikataulun pitämiseen.

Hazor: 1 p. Kortesuon pomppukoneelta ei paljon kössissä odotettu, mutta pisteitä kertyi silti suorastaan epäterveellisen paljon. Puolet eemeleistä ei olisi vaivautunut edes paikalle näistä lähtökohdista, siispä Hazorille piste siitä. Toisaalta Hazoria odotti Tampereella pokaali, mikä ei ole koskaan kohdannut yli puolta eemeleistä...

Viimeisin muutos: RC Eemeli <rc@eeme.li>, Tuesday, 19-Dec-2006 09:43:03 EET