JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 04.07.2020

RC Eemeli Cup 2020 on poljettu käyntiin

Kuusi osallistujaa jakoi 58 pistettä Jämin pyöräsuunnistuskankailla

Palauttamo, SUOMI – Pitkän hellejakson viimeisenä päivänä ajettu Jämi Pyöräsuunnistus ei tuottanut pettymyksiä sunnuntaina 28.6.2020. Tiettävästi kaikille tuli odotettu hiki. Suurin yllätys oli aikaisemminkin havaittu havainto siitä, miten aikaisin Jämille pitääkään lähteä vaikka lähtö olisi vasta klo 11.

Kisapäivän aamu tarjosi tutusti yllätyksiä osallistujalistalla. Etukäteisspekulaatiossa jäi odotetun epäselväksi ketä kuntosarjan lähtöviivalta aamulla löytyy, sekä osallistujille itselleen että muille osallistujille. Kuntosarjan osallistumisoikeuden lunastaminen vasta lähtöpäivän aamuna tarjosi mahdollisuuden jättää sekä päätöksenteko että matkaanlähdön informoiminen lähtöhetken kynnykselle, sunnuntain aamuun klo 11. Irmaa ei tarvinnut tälläkään kertaa vaivata! Infopisteestä sai pienillä seteleillä ja toisten rahoilla sekä lähtönumeron että osalle uuden tuttavuuden, vilkkuvan EmiTagin. Huomattavaa on että tuttavuus oli uusi vain kuitenkin osalle, Kiptoon ranteessa loisti oma nimetty ajanottoväline. Tämä tarjosi tärkeän vihjeen harjoittelun määrästä.

Harjoittelun määrä ilmeisesti myös korreloi pistesaldon kanssa, jos kalustoon sijoitetut summat eivät ehkä niinkään. Esimerkkejä pisteen hinnasta on taulukossa 1.

Taulukko 1. Esimerkkejä cup-pisteen hinnasta
  Kulut Pisteet Eur/cup-piste
Keem 780 ehkä 7 100 eur+
Cliini N. 1,5 keur 9 150 eur+
Boit About tonni 0 (DNS) #DIV/0!

Jämille varustautuminen on kestänyt koko kevään, ja kisakeskuksessa päästiin ihailemaan vaikka ja mitä alkaen “uudesta” upeasta titaanirungosta. Myös perinteitä kunnioittaen Keemin Kotka tarjoaa tuulahduksen menneisyydestä, vaikkei kovin tarkkaa tarkastelua tarvitsekaan huomatakseen ettei Hollowtech II laakereita ollut keksittykään kun Amerikan Kotkan runko aikanaan kuoriutui.

Lähtöpaikka oli viety kilometrin päähän kisakeskuksesta. Kahden minuutin lähtöväli löytyi neuvottelusta, lähtöjärjestys TamiTin pullosta ja kartat ämpäristä. Sääntöjen sallima yhden minuutin karttaan tutustuminen ja telineeseen taittelu ennen lähtöä onnistui ehkä toisilta paremmin kuin toisilta.

Heti lähtösuoralla kävi pelin henki selväksi. Viikkojen yli 30 asteeen helle oli kuivattanut Jämin hiekan lentohiekaksi. Oli selvää, ettei runsaasta polkuverkostosta huolimatta edessä ollut mitään pyörätieajelua. Yhtä selväksi kävi, että maalissa tullaan spekuloimaan rengaspaineilla, varsinkin liiallisuuksilla. Vain isoimmat tiet olisivat varsinaisesti nopeita. Kartan polkujen nopeuskuvaus ei voinut täysin vastata poikkeuksellisia olosuhteita. Jopa vastikään karkealla sepelillä tuettu metsäautotie alkoi tuntua hyvin houkuttelevalta.

Pelin henkeen kuului myös, että harjoittelun korttelin ympäri ajamalla kuitannut Jesh tuli ohitetuksi muutaman minuutin lähtövälin erosta huolimatta Kiptoon toimesta jo lähtöpaikalta alkavalla tiensuoralla. Kunnolla on väliä.

Suunnistuksen henkeen kuuluu kuitenkin muutakin kuin kovaa ajaminen. Cliinin pyörä kulki, mutta kartanlukija tarjosi hämmentävän määrän tasoitusta jo viidennellä rastilla ajamalla risteyksen ohi. Jopa perässä lönkötellyt Jesh ehti hetkeksi edelle ennen seuraavaa ohi viuhahdusta.

Ennakkoon lajisäännöstä löytyneet yksityiskohdat oli syytä muistaa. Suomessa on sallittua oikoa metsän läpi käyttämättä polkuja, ellei sitä erikseen ole kielletty. Ja sitähän ei ollut kielletty. Ns. optimireitti ei ollut mainostettu 20km, vaan rata tarjosi kaksi merkittävää oikoa tarjottujen polkujen ohi lyhentäen reittiä jopa kilometreillä. Lisäksi ISMTBOMin määrittelemän violetin karttamerkin 843 (este polulla) virheellinen tulkitseminen karttamerkiksi 844 (kielletty polku) pidenti joidenkin joitakin reitinvalintoja ilmeisen tarpeettomasti, mutta merkittävästi.

Vaikka maasto tarjosikin yllätyksiä, aiemmin mainittua sepelöityä tietä lukuun ottamatta kiviä tai juuria ei tarvinnut pelätä sen enempää mikro- kuin makrokoossa. Rata koostui enimmäkseen muutamien satojen metrien rastiväleistä melko selkeällä polkuverkolla.

Keskelle rataa pitkän välin päätteeksi rata poikkesi kuitenkin hyvin tiheällä ja pienipiirteisellä alueella. Rastit 10-13 ovat toisistaan irti vain 275 metriä, rastivälien summa hyvin tarkkaan 1000 metriä. Tällä alueella nähtiin todennäköisesti merkittävimmät (huonot) ratkaisut. Pitkät loikottelut suoraviivaisia reittejä pitkin vaihtuivat tarkkaan kartanlukuun, josta ei sitten tullutkaan mitään, paitsi luultavasti Kiptoolla. Ainakin Cliini ja Jesh löysivät taas toisensa kartanlukutalkoissa rastilta 10 käytyään rastivälit 10-11-12.

Tätä kirjoittaessa ei ole vielä selvinnyt, missä kaukana Kotka kävi. Lähes kaksinkertainen aika “Eemeli” Kiptooseen nähden tuskin on selitettävissä Kotkan hitaudella.

Kisakeskuksen kahviosta sai sämpylöitä. Sen kummempia jälkipelejä ei ollut. Koronakevään hengessä paikalla käyneet hajaantuivat omiin suuntiinsa.

Tulokset

Kiptoo 1.04.25
Mythi 1.15.06
Hazor 1.17.31
Cliini 1.19.33
Jesh 1.27.53
Keem 1.53.29

Kommentit

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi