JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 26.06.2020

Takaisin Jämille

RC Eemeli Cupin historian pisin kilpailutauko päättyy – eikä tauko johtunut koronaviruksesta

Litkuttamo, Metsätalo, SUOMI – 2/3 vuotta. 8 kuukautta. 35 viikkoa. 245 päivää. 5875 tuntia.

Niin pitkäksi on venähtänyt eemelten treenikausi eli kahden Cup-kauden välinen aika. Viime kauden päätöstä juhlittiin Jämillä 27.10.2019, kun Cliini klo 14.35 EET saapui maaliin 24,9 km maratonsuunnistuksestaan.

Jos ei lasketa koko Cup-kautta 2019 väliin jättäneitä Tribiä, Ariokia ja Hazoria, ensimmäisenä talvilomalle olivat päässeet Skeema ja Renoo, jotka eivät enää 9.6. saavutettujen frisbeegolfmitaliensa jälkeen lähteneet vuoden jälkipuoliskon kisoihin mukaan. Kiptoon loma puolestaan alkoi Linnahölkän hopeasijasta 12.7., kun taas Mjev ei enää 25.8. napatun verttitonnimestaruuden jälkeen motivoitunut kisoihin mukaan.

Jämin suunnistusmaratonille kautensa päätti Cliinin lisäksi viisi eemeliä. Heistä ensimmäisenä levähtämään pääsi 5 km sarjaan osallistunut Patrik, sitten 10 km suunnistaneet Boit ja Jesh, seuraavana 15 km kisassa mukana ollut Keem, ja 27.30 minuuttia ennen Cliiniä treenilomalle pääsi seuran maratonsuunnistusmestaruuden napannut Mythi.

Cup-kauden 2020 kisat pipotettiin ja arvottiin jo muutama tunti sen jälkeen kun kausi 2019 Jämillä päättyi. Arpaonni oli – jälleen kerran – ihmeellinen. Huomattavinta ei ollut se, että Cliini sai ensi kertaa kaksi kisaansa Cuppiin eikä se, että edellisessä arvonnassa kolmea noussutta omaa lappua juhlinut Mythi jäi tällä kertaa täysin näppejään nuolemaan. Historiallista oli se, että ensimmäistä kertaa Cup-kauden avaus meni kesäkuun puolelle. Niinpä eemeleille jäi peräti ruhtinaalliset kahdeksan kuukautta aikaa hioa kuntoaan ilman että välissä oli yhtään kisaa. Kilpailukalenterin tyhjentämistä edesauttoi myös keväällä 2020 yllättänyt koronaviruspandemia, joka kuitenkaan ei Cup-kalenteriin ainakaan vielä ole vaikuttanut mitenkään. Sosiaalinen etäännytyskin on eemeleiltä sujunut rutiininomaisesti.

Pipon jumalattaret valikoivat kauden 2020 Cuppiin pyöräsuunnistusta, koripallonheittoa, avovesiuintia, sprinttisuunnistusta, yösuunnistusta, maastopyöräilyä, tiejuoksua ja keilausta. Käyntikorteille raapustettujen ajankohtien sekä ulkopuolisten järjestäjien aikataulujen selvittyä huomattiin, että ennätyksellisen pitkän Cup-tauon jälkeen palataan 28.6.2020 takaisin samalle kisa-areenalle, jolta 27.10.2019 poistuttiin: Jämille.

Tulevan sunnuntain Cup-ohjelmassa on täysin uusi Cup-laji, pyöräsuunnistus. Lajin eemeliydinosaaminen majaillee viime päivinä pyöräverstaaksikin profiloituneella Umajalla, vaikka sekä pitkän kisamatkan pipottaja että viitta löytyvätkin Keravalta.

Cup-kauden avauksen läheneminen on kirvoittanut eemelistössä niin vanhaa kunnon uhoa kuin bluffia ja pimitystäkin. Cliini on housujen ja hanskan etsiskelyn lomassa tutkinut pyöräsuunnistuksen sääntökirjaa ja todennut, että kilpailija saa kuljettaa kaikkia pyörän huoltoon tarvittavia varaosia ja työkaluja mukanaan kilpailussa ja tehdä niillä tarpeelliseksi katsomiaan huoltotoimenpiteitä kilpailun aikana. Cliini myös uhoaa selviävänsä 14 km kisasta (optimi n. 22,5 km) niin nopeasti ettei tarvitse vettä mukaan.

Suomessa poikkeaminen poluilta  on sallittu (kuva © Anni Lappela) Myöskään Kiptoota ei turhan vesipainon mukaan ottaminen motivoi, ja varakiekotkin ”Kip” aikoo jättää kisakeskukseen. Keem puolestaan on korjauttanut Kotkansa vikoja lähes yhtä mittavalla summalla mitä Cliini käytti titaaniseen pyörähankintaansa. Mahtaako se kuitenkaan auttaa mitään, kun seurakaverit ovat päättäneet olla paljastamatta miten maastopyörää käytetään? Boit tosin huomauttaa, että viimeksi kun kisattiin, Keem tuntui tietävän hyvin, että maastopyörä tulee kuljettaa ensimmäisenä maaliin. Boit itse taas taitaa lähteä siitä, ettei kuitenkaan pärjää pyöräsuunnistuksessa ja mennä lomareissulle.

Cliini ja Kiptoo taisivat kuvitella otattavansa keskenään seuran pyöräsuunnistusmestaruudesta, kunnes Mythi nosti Hymnin katolle, joustokeula kohti Jämiä. Kolmikon lähtee haastamaan Jesh, joka on jo laittanut renkaisiin litkut, öljynnyt ketjut ja ajanut korttelin ympäri. Puolet vaihteistakin toimii ja ”sitä isoa limppuahan ei tarvinnu”.

Bluffausosastolta löydettiin tänään Mjev, joka hokasi siirtyneenä Jämin sijasta takapihalle. Jälkipeliperunat laittoi uuniin puolestaan Patrik, jonka spatiaalisesti sekä aika-avaruusjatkumossa haasteellista uuniperunalounaspaikkaa etsivät kyykkyjä vältellen Ariok ja jalkapallotalkoillen Renoo. Hazor puolestaan lähettelee kuvia Saimaan ympäriltä, mutta kaikki toki hyvin tietävät, että Savonlinnasta Jämille polkaistaan kyllä alle vuorokaudessa.

Mutta missä on Skeema? Sunnuntaina saattaa sen lisäksi selvitä sekin, mitä varataka tarkoittaa. Jo sitä ennen on sanastoon.html lisätty patrikmainen.

Oli jo aikakin.

Kommentit

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi