JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 21.10.2018

Eemelit Wihan kilometreillä

Lokakuun ennätyslämmössä juostiin Cup-historian ensimmäinen maratonin ja puolimaratonin yhdistelmä

Höyhensaaret, SUOMI – Wihainen kello soittaa viimeiselle 3333,33 metrin kierrokselle. Äärimmäisiin ponnistuksiin joutuneet jalkalihakset eivät tahdo enää totella. Kärkikaksikko karkaa auttamatta omille teilleen. Aamun maratonin ja iltapäivän puolimaratonin ensimmäiset 17,76467 kilometriä Keem jaksoi vielä yhtä matkaa kärjen peesissä, mutta nyt on annettava periksi ja keskityttävä kaikin voimin Mjevin pitämiseen takana. Hazor ja Kiptoo ratkaisevat voiton keskenään fanilauman kannustaessa matkan varrella villisti 19 asteen ennätyslämmössä.

Hazor malttoi lähteä Wihan kilometreille huomattuaan, että Halloween Hike on jo loppuunmyyty ja järjestelyt niin hyvällä mallilla että yhden vapaapäivän pitäminen ei haittaa mitään. Kiptoo taas oli kesällä Wihan kisapäivän varmistuttua poikennut Tampereen kaupungin tietojärjestelmiin siirtämässä koululaisten syyslomia viikolla eteenpäin. Keem joutui Wihassa juostavasta maratonin ja puolimaratonin yhdistelmästä toteamaan, että pipotettu mikä pipotettu, parhaansa on yritettävä. Mjevkin olisi kenties mieluummin yrittänyt tänään maratonennätystä, mutta Cup-pisteitä oli paremmin jaossa maratonin ja puolimaratonin yhdistelmästä.

Wihan suuri ennakkosuosikki, elämänsä kuntoon hankkiutunut Jaqui joutui jättämään kisaamisen flunssaisena tällä kertaa väliin. Välitön keskeytys aamun startin jälkeen toi kuitenkin arvokkaat puoli Cup-pistettä, minkä jälkeen oli hyvä jäädä vierestä seuraamaan tiukkaa otatusta osakilpailuvoitosta Cliinin vapaaksi jättämästä telttatuolista. Cliini itse ehtii vasta illansuussa SM-erikoispitkältä palattuaan kiertämään yhden 3333,33 metrin kierroksen. Arvokasta Cup-työtä sekin. Renoo kyttäsi koko päivän Pirkkahallinperän puistokujanteen takana Cliinin ilmestymistä odottaen. 3333,33 metriä ei kannata kiertää yhtään nopeampaa kuin mihin päivän aiempien rasitusten uuvuttama Cliini pystyy.

Boit oli löytänyt taskunpohjalta nipun junasarjalippuja Tampereelle ja totesi, että nythän olisi oiva tilaisuus käydä juoksukisassa ensimmäisen kerran sitten Oiten 2015. Niinpä Boit ilmoitti osallistuvansa kympin liennytykseen, ja se sujuikin mukavasti, sillä kukaan muu cuppaaja ei tätä liennytysmatkaa ollut valinnut. Kaikkien yllätykseksi Jesh kuitenkin ilmestyi samalle viivalle Boitin kanssa. Liennytysilmoituksen unohtaminen kävi kalliiksi ja Jeshille jäi kömmähdyksensä myötä käteen vain Cup-pisteen puolikas.

Mythi oli kaivanut kymmenen vuotta vanhat keltaiset M10:t jalkaansa ja kiertänyt aamulla 2010-luvun ensimmäisen maantiemaratoninsa. Edellisen kerran Cupissa juostiin maantiemaratonia Vantaalla 2008, ja Mythi olikin haastanut kaikki siellä mukana olleet eemelit mukaan Wihaan. Skeema huomasi, että eihän kukaan pakota juoksemaan Wihassa maratonia. Kun otatus Boitia vastaan kympillä tuntui turhankin haastavalta, otti Skeema Mythin haasteen vastaan lähtemällä mukaan puolimaratonille. Onhan siinäkin kuusi tuntia suoritusaikaa, joten 17 minuutin kilometrivauhti riittää hyväksyttävään suoritukseen.

Vaiccy oli aikansa harmitellut satasen puuttumista Cup-valikoimasta ja miettinyt matkavalintaansa pitkään sekä päättänyt lopulta haastaa Skeeman puolimaratonilla. Seurakseen kaksikko sai kesän maratonviestiankkuri Marekin, joka halusi myös vierailla epämukavuusalueella ja kokeilla vauhtikestävyyttään tällä kertaa juuri puolimaratonilla.

Pohjois-Kyttälässä taas oli todettu, että kerrankin on patrikmaisiin aikatauluihin täydellisesti sopiva Cup-kisa lähellä: on koko päivä aikaa käydä haluamanaan ajankohtana kiertämässä 3333,33 metrin lenkki. Miten hieno tapa katkaista kiireinen intiaanikesäpäivä hetkeksi! Ariok oli tajunnut, ettei ole voittanut Patrikia sitten keihäskolmiottelun Hervannan elokuussa 2014 ja tehnyt saman matkavalinnan.

”...Hei! Haloo! Teepäs vähän tietä hyppääjille!” Mitä nyt? Keem avaa silmänsä. Hän huomaa olevansa Pirkkahallin B-hallin seiväspatjalla katse kohti kattoa. Jalkoja kivistää ja mahaa kouristaa. Takana on maraton. Unikuvat karisevat silmistä. Edessä on puolimaraton. Wihan kisapaikalla onkin vain kolme eemeliä ja yksi fani. Tältäkö Pamelasta tuntui kun Bobby tuli suihkusta?

Aaamun maratonin Mjev ja Keem leppoistivat yhtä matkaa samalla kun Mythi varmisteli kolmossijan juoksemalla minuutin nopeammin kuin kymmenen vuotta sitten vihreillä M10:illä. Iltapäivän puolimaratonilla Keemin ja Mjevin vauhti hidastui ja kaksikon välille saatiin muutaman minuutin ero. Jälkipeleihin osallistui yksi eemeli ja yksi fani.

Marraskuussa jatketaan taas uusin lajein.

Kommentit

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi