JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 11.04.2018

Vielä ehtii viimeistellä Oite-kunnon

16 päivässä ehtii tapahtua vaikka mitä

Oite-muistelemo, SUOMI – Huhtikuun 27. päivä ja Oiten lenkki lähestyvät yhä!

Keem lähtee Oiten lenkille tänä keväänä 23. kertaa. Kolme kertaa hän on kuitenkin eri syistä tyytynyt fanittajan rooliin, joten edessä on 20. osallistuminen Oiten lenkille. Keem on tiettävästi ainoa eemeli, joka on juossut Oiten lenkin reitin myös muulloin kuin Oiten lenkin yhteydessä – tosin väärinpäin. 14 kertaa on Keem ollut Oiten lenkin nopein eemeli, mutta vain kerran Oiten lenkin nopein.

Vuosina 1995–1999 Keem kiersi uransa viisi ensimmäistä Oiten lenkkiä. Niissä aikaa kului keskimäärin 37.58 minuuttia. Seuraavat viisi hän suoritti vuosina 2001–2007, ja niiden keskiaika oli enää 35.15. Keemin kultakausi Oitella osui vuosiin 2008–2013, jolloin viiden kisan keskiarvotulos oli 34.29 — täsmälleen sama kuin Kiptoon legendaarinen "sama aika" vuosina 2003 ja 2004. Viimeisimmät neljä Oitea 2014–2017 ovat Keemiltä sujuneet enää keskimäärin 35.19 minuuttiin, joten hiipuma on ilmeinen. Yhä lisää hiipumaa on tiedossa, sillä menneellä hallikaudella Keem ei jaksanut enää juosta edes 800 metriä pystyssä pysyen. "Oitella pitäisi jaksaa vielä 8,5 kilometriä pitempään, mieluiten vertikaalissa asennossa", valittelee hiipuja. Kahdeskymmenes juhlajuoksu antaa kuitenkin aihetta harkita lupauksia: "Pitää yrittää valmistaa persikkakvassia kaikkien Oiten lenkin kiertäneiden cuppaajien jälkipeleissä maistettavaksi", on Keem lupaamatta.

Kiptoo. Eemeli ja legenda. Seuraennätysmies. 33.24. 18 Oiten lenkkiä. 34.29. 34.29. Sama aika! 12 peräkkäistä Oiten lenkkiä. Kahdeksan kertaa Oiten lenkin nopein eemeli. Hallikauden SM-hopeamitalisti. Vatialan korttelirastien ykkönen. Messukylän pysu-rastien ykkönen. Kolminkertainen Cup-mestari. RC Eemelin hallitseva Eemelin porrasjuoksu -mestari. RC Eemelin hallitseva swimrun-mestari. Vuoden Veteraani 2007. Iskussa taas. Vapiskaa.

Kiintoisaa on nähdä mihin toisella Cup-kaudellaan yltää Marek. Rikkonaisella ensimmäisellä kaudella hän pääsi lähtöviivalle vain kahvakuulassa ja porrasjuoksussa, mutta kuluvalta kaudelta on lupa odottaa sankempaa starttitiheyttä. Kunnon pimityksestä on kunnon eemelityyliin pidetty huolta, eikä talvi-iskua Teivocupissa käyty paljastamassa. Marekin on kuitenkin nähty tahkoavan Kaupin latuja vielä huhtikuun toisella viikollakin, joten yllätys ei hyvä kulku Oitella olisi. Oiten lenkiltä ei tiettävästi aiempia noteerauksia ole, joten omaan ennätysaikaan yltäminen ainakin on realismia.

Sillä välin kun testipersikkakvassi kypsyy, on hyvä jatkaa treenejä. Löytyykö sinun kotipuolestasi Oiten kuudennen ja seitsemännen kilometrin raatelevaa nousua vastaava mäki?

Kommentit

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi