JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 24.11.2016

Riihimäeltä löytyi 66 purkkia

RC Eemeli näytti: geokätköilyssäkin voi kilpailla

Rixu, Suomi – Geokätköily on laji, jossa miljardien dollarien satelliittijärjestelmän avulla etsitään pakasterasioita luonnosta. Harrastajien mielestä geokätköily ei ole urheilulaji eikä siinä pidä kilpailla. Samat harrastajat mielellään määrittelevät, miten kätköillään oikein tai, vielä mieluummin, miten kätköillään väärin. Koska RC Eemeli nyt kuitenkin on urheiluseura, RC Eemeli päätti kätköillä väärin ja järjestää kilpailun.

Avoimen geokätkökilpailun järjestäminen olisi varmasti vaikeaa, mutta RC Eemelin kaltaisen herrasmiesseuran kesken se onnistui. Kilpailun tiivistelmä kätköilyjargonilla: Etsittiin kuudessa tunnissa mahdollisimman monta ei-premium-tradia alueelta, jolta kellään osallistujista ei ollut aiempia löytöjä. Vaikeusaste- ja maastoluokitukset eivät vaikuttaneet, vaan jokainen löytö toi yhden pisteen.

Cup-kätköily ei ollut juoksukilpailu. 38,5 km raastanut Keem jäi kakkoseksi ja 35,7 km vääntänyt Kiptoo kolmanneksi. Ihan ilman juoksuaskelia ei voittokaan tullut, sillä Boit laahusti kuudessa tunnissa 28,7 km lenkin. Kaikkiaan eemelit löysivät kätkön 147 kertaa, ja löydetyksi tuli 66 eri kätköä.

Cup-kätköily oli kokemuskilpailu. Kärkikolmikko asettui järjestykseen kokemuksen eli ennen kisaa löydettyjen kätköjen määrän mukaan. RC Eemelin sääntövaliokunta harkitseekin parhaillaan, voitaisiinko Cup-kisat jatkossa ratkaista suoraan treenimäärien perusteella. Vältettäisiin tuskalliset päivämääräsäädöt, kalliit kisareissut ja aikaavievät palautumiset.

Kilpailuun valmistautuminen oli moninaista ja runsasta - kuten aina. Keem opiskeli paikkoja Streetview'n äärellä, Boit optimoi löytöprosentteja Excelillä ja Patrik loi tunnuksen geocaching.comiin junassa matkalla Riihimäelle. Cliinillä taas oli tunnus jo 4 kk ennen kisaa, mutta etelän noviisi treenasi niin salaa ettei ollut kirjannut yhtään löytöä. Niinpä ennen kisaa alkuverryttelynä yhdessä etsitty Riihimäen rautatieaseman kätkö oli muutamille osanottajille ensimmäinen löytö ikinä. Viimeiseksi se ei jäänyt kenellekään.

Kisan voisi sanoa ratkenneen denareihin, suomeksi löytämättä jääneisiin kätköihin. Huteja kertyi kaikille, mutta Keem ja Kiptoo epälöysivät molemmat peräti 11 Boitin viittä vastaan. Olisiko ehkä pitänyt etsiä pitempään, tiedä ei. Toisaalta kisa ratkesi myös kaakon kierrokseen, jolla Boit poimi helppoja löytöjä lumisen ulkoilureitin varrelta. Pohjoisen metsäkierroksen koko kärkikolmikko ehti käydä, vaikka sen varrella oli ABC. Boit poikkesi ABC:llä vessassa, muut kiersivät sen erseemäisesti kaukaa. Patrik puolestaan nautti neljän löydetyn kätkön jälkeen pippuripihvin, koska kisan jälkeen oli odotettavissa melko köyhät jälkipelit paluujunassa. Mythi taas nousi Lempäälän-junaan jo kesken kisan kahdeksan löydön jälkeen; ilmeisesti kuusituntinen oli ultramatkojen erikoismiehelle liian lyhyt.

Maailma on nähnyt geokätköilykisan. Uusintaakin kaivattiin, mutta lajin luonteen vuoksi se ei voi olla ainakaan Riihimäellä. Löytyykö seuraavaan kisaan yhtä neitseellistä kaupunkia radan varrelta, sen näemme sitten kun pipo suo.

Kommentit

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi