JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 31.07.2016

Skeema otti Kuulaakson haltuun

RC Eemelin frisbeegolfvaltikka vaihtoi omistajaa

Melonnan haltuunottamo, SUOMI – Suomi on frisbeegolfin suurvalta, ja RC Eemeli Cupissakin on kiekkoiltu jo vuodesta 2004 asti. Cup-historian kolmas frisbeegolf järjestettiin kuluvan vuoden heinäkuun viimeisenä torstaina Julkujärven Kuulaaksossa. Torstai ei ole tavanomaisimpia Cup-kisapäiviä, mutta oli se jo kuudes kerta kuitenkin.

Cup-kakutRC Eemelin tason leveydestä kertoo se, että kolmessa Cup-kisassa on aina leivottu eri frisbeegolfmestari. Tällä kertaa leivottiin myös Cup-kakkuja, joiden kanssa oli tulla kriisi, sillä niitä ei meinattu millään saada uuniin. Onneksi Patrik oli jo ottanut perunat uunista, joten Pattenhoffin uuni oli kriittisellä hetkellä vapaana ja pian Cup-kakkuja pullollaan. Keem ehti kuin ehtikin ottaa Cup-kakut myös pois uunista hyvissä ajoin ennen Kuulaaksoon kokoontumista. Cup-kakut viimeisteltiin Opelin tavaratilassa, jossa ei Renoon todistuksen mukaan Cup-kakkuja milloinkaan aiemmin ole valmistettu.

Kuulaakson vaativaa 26-väyläistä rataa kuusi eemeliä kiersi iltakisassa viidettä tuntia. Porvarillista hämärää pelättiin, mutta edes auringonlaskua ei keretty kisan aikana nähdä.

Patrik ja Mjev ajautuivat heti ensi väylällä laukalle, mutta uudella yrittämällä hekin selvittivät mandoliinin. Patrikin peli lähtikin tämän jälkeen sujumaan mallikkaasti, mutta pian turnauskestävyys loppui ja Patrikin riville saatiin vain yksi par-tulos. Mjev ylsi pariin kaksi kertaa niin useasti kuin Patrik, mutta joutui silti tyytymään kuudenteen sijaan seitsemän heittoa Patrikin takana.

MestariSkeema ja Keem aloittivat terävimmin, mutta pian sai puolustava mestari Boit kiekkonsa viritettyä lentämään yhtä pitkälle kuin edelliskesänä Vihiojalla. Kahden birdien turvin Boit siirtyi puolimatkaan mennessä kahden heiton turvin kärkeen Skeeman edelle. Keemin heitto oli yhtä ruosteessa kuin viime vuoden kisassa, mutta jo varhain alkoi näyttää selvältä että Keem pystyy kuitenkin pitämään itsellään kolmannen sijan ennen Renoota. Toki Renoo päätti kierroksen neljään peräkkäiseen neloseen, mutta kun Keem pystyi samaan niin hän sai uusittua viimevuotisen Cup-pronssinsa. Kahteentoista vuoteen ei Keem ole RC Eemelin frisbeegolfmestaruuteen kyennyt, mikä takaa lajin pysymisen pipossa jatkossakin.

Skeeman ja Boitin voittokamppailu sai uuden käänteen väylällä 16, joka on radan vaativimpia par-kolmosia. Skeema onnistui loistavasti pysymään parissa, ja niin oli Boitin kahden heiton etumatka kurottu umpeen. Illan sensaatiomaisin heitto nähtiin sitten par 5 -väylällä numero 17. Viiden heiton jälkeen Skeema oli vielä kaukana 25 metrin päässä korista, mutta niin vain ilmiömäinen superputti upposi kuudennella sisään, ja Skeema siirtyi kärkeen. Seuraavalla väylällä Skeema upotti puolestaan 15-metrisen superputin, mikä ei enää ketään jaksanut hämmästyttää.

Ero Boitiin kasvoi hankalalla väylällä 19, jossa Boit tuhrasi kuuden heiton verran. Mutta väylillä 22-23 mestariksi jo julistautunut Skeema epäonnistui käyden välillä OB:n puolellakin. Kun kaksi väylää oli jäljellä, oli kärkikaksikko tasoissa ja jatkoväyliä jo odoteltiin.

Skeeman toiseksi viimeinen väylä meni kuitenkin pieleen sekin, ja Boit pääsi karkaamaan heiton päähän. Viimeisellä väylällä Boitille olisi siten riittänyt tasatulos Skeeman kanssa voittoon, ja yhtä huonompikin tulos olisi vienyt Boitin uusintaan voitosta Skeemaa vastaan. Viimeisen väylän jännittävät hetket tiivistää allaoleva video:

Vielä ei ole kukaan koskaan onnistunut voittamaan RC Eemelin frisbeegolfmestaruutta itse pipottamassaan kisassa, sillä 2004 pipottaja oli Ariok ja mestari Keem, 2015 pipottaja Skeema ja mestari Boit sekä 2016 pipottaja Keem ja mestari Skeema. Allaolevaa kuvaa klikkaamalla saa koko kisatupan näytille.

Tupa

Kommentit

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi