JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 26.04.2016

Kaksikymmentä vuotta RC Eemeliä

RC Eemelin tie Oiselta 2006 Oitelle 2016

Kaksikymmenvuotisjuhlajuoksun epäsuunnittelutoimisto, SUOMI – Tänään tulee kuluneeksi paitsi 30 vuotta siitä, kun Tšernobylissä räjähti, myös kymmenen vuotta siitä, kun RC Eemelin perustamisesta tuli kuluneeksi kymmenen vuotta. 20 vuotta on kulunut seuran ensiesiintymisestä Oisen lenkillä.

Veteraanit tykkäävät muistella vanhoja, joten tänään RC Eemeli palauttaa lukijoidensa mieliin joitakin historiansa tärkeitä päiviä. Tässä toimituksen valinta kymmenestä muistelemisen arvoisesta ja käänteentekevästä päivästä seuran viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Edelliset kymmenen vuotta on esitelty jo aiemmin.

23.09.2006, RC Eemeli siirtyy veteraanisarjaan

2000-luvun alkuvuodet olivat RC Eemelille nopean kasvun aikaa. Ariokin jäsenöitymisen jälkeen kasvu tyrehtyi, ja vanhenevat eemelit alkoivat kasvattaa lähinnä vyötärön ympärysmittaa. Siirtyminen veteraanisarjoihin oli edessä.

Eemeleitä oli aiemminkin esiintynyt erilaisissa tapahtumissa yleistä sarjaa vanhemmissa ikäluokissa, mutta ensimmäisen kerran heitä osallistui Suomen veteraaniurheiluliiton (sittemmin Suomen aikuisurheiluliiton) SM-kisoihin vuoden 2006 syksyllä, jolloin Kiptoo ja Keem kävivät Karran johdolla Viipyjien matkassa Joutsenossa M35-sarjan SM-maratonilla. Keikka ei jäänyt pelkäksi tutustumiseksi uuteen maailmaan, vaan molemmat sijoittuivat uusilla ennätysajoillaan seitsemän parhaan joukkoon.

Kisapäivästä tuli ikimuistoinen. Elohopea nousi aurinkoisena päivänä kolmannelle kymmenelle, ja maratoonarit joutuivat hikoilemaan odotettua enemmän. Joutsenon nopeaksi tiedetyllä reitillä Kiptoo lähti rohkeasti pitämään alle neljän minuutin kilometrivauhtia, kun taas Keem totesi maksimisykkeiden jo toisella kilometrillä olevan niin likellä että tyytyi suosiolla huomattavasti rauhallisempaan vauhtiin. Kiptoo jaksoi omaa vauhtiaan 28 kilometriin asti, Keem omaansa 31:een. Kramppailevin jaloin eemelit taistelivat tiensä maaliin SM-kisan sijoilla 6-7, ensin Kiptoo seuraennätysajassa 2:54.13, sitten Keem ajassa 3:00.00. Vielä kolme metriä ennen maalia Keem oli ollut vahvasti kiinni puolitoista Cup-pistettä tuovassa kolmen tunnin alituksessa, mutta aina loppukiri ei irtoa kuin Skeemalla Teivossa.

Sittemmin eemelit ovat olleet tyypillinen näky juoksun veteraanisarjojen arvokisoissa. MM-maratonilla on Kiptoo saavuttanut parhaimmillaan 9. sijan, kun taas Keem on ollut mukana MM-maastojuoksun hopeajoukkueessa. SM-maratonilla Kiptoo on yltänyt henkilökohtaisessa kisassa hopealle, Hazor ja Keem taas ovat muodostaneet 2/3 SM-kultajoukkueesta. Jonkinlainen huipentuma nähtiin Valkeakosken kesässä vuonna 2015, kun sataprosenttinen eemelijoukkue (Renoo, Mjev, Kiptoo, Keem) nappasi M40-sarjan 4*1500 metrin viestinjuoksun SM-hopeaa.

Lue myös vanha lehdistötiedote vuoden 2006 SM-maratonilta.

17.02.2007, Mjev ja Trib debytoivat Cupissa 800 metrin ratajuoksussa

RC Eemelin kasvukäyrä lähti uuteen nousuun kaudella 2007, jolloin Cup laajeni kolmen uuden osanottajan myötä peräti kymmenen atleetin tapahtumasarjaksi. Liekö Hazorin voiton myötä ensimmäistä kertaa perustajajäsenistön ulkopuolelle lipsahtanut mestaruus vai mikä innoittanut, mutta mukaan tahtoivat niin Mjev, Trib kuin Skeemakin. Kaikkien perustelut vakuuttivat eemelit, ja niin heistä kaksi ensin mainittua avasi Cup-uransa helmikuisessa 800 metrin ratajuoksussa Pirkkahallin maitohapporikkaassa juoksuaikaympäristössä.

Trib pääsi tulokkaista ensimmäisenä tuleen ja hoiteli B-erän nimiinsä ajalla 2.57,2. Viisi Cup-pistettä rikkaampana oli hyvä siirtyä ajanottajan rooliin A-erän ajaksi. Siinä Cup-uransa avasi treenikeisariksikin tituleerattu Mjev, joka liimautui juoksussa heti Kiptoon peesiin neljännelle sijalle. Puolimatkassa, 67 sekunnin juoksun jälkeen radalle ilmestynyt luonnollinen este kuitenkin muutti kisan luonnetta taklaamalla yhden juoksijoista nurin. Tapahtumia aitiopaikalta seurannut Mjev kerkesi nousta hetkeksi pronssipaikalle, mutta päätyi lopulta kisassa neljänneksi ajalla 2.22,3. Seitsemisen sekuntia aiemmin oli kärkikaksikko saapunut maaliin niin pienin eroin, että sen enempää ajanottajat kuin väsähtänyt maalikamerakaan ei pystynyt ratkaisemaan voittajaa. Niin ainutkertaisesti RC Eemeli Cupin historiassa voitto jaettiin.

Seuraavana päivänä Mjev juhli seitsemää Cup-pistettään Savonia-hiihdon merkeissä.

Tribin ja Mjevin debyyttikausi Cupissa oli vakuuttava. Trib kiersi kaikki kahdeksan osakilpailua aina Pogostan hiihtoa myöten ja sijoittui kokonaispisteissä kuudenneksi. Mjevilläkin jäivät väliin vain Pogostan ja Kukkian reissut, korkeushypystä irtosi jopa mestaruus seuraennätyksen lyöneellä tuloksella 151. Voitto joulun välipäivien sisäseinäkiipeilyssä olisi tiennyt pronssia avauskaudella, mutta Ariokin kiipeilytaidot jättivät Mjevin lopulta kokonaispisteissä neljänneksi, mikä sija on toistunut sittemmin kolmesti. Tuossa vaiheessa multisporttaava liikematkailija Trib ja maratonkokemusta Finlandiasta ja Kankaanpäästä hakenut Mjev olivat jo ottaneet paikkansa jäsensivun kahdeksantena ja yhdeksäntenä eemelinä.

Lue myös vanha lehdistötiedote vuoden 2007 puolen mailin kisasta.

17.03.2007, Skeema kerää ensimmäiset Cup-pisteensä Pogostan hiihdossa

Eemeleitä jo vuoden 2005 kuulantyönnössä kiusannut Skeema laati Cup-kaudelle 2007 niin vakuuttavan hakemuksen, että kuulakolmonen ansaitsi paikkansa cuppaajien joukossa. Hakija toikin Cup-osakilpailuihin sekä niiden jälkipeleihin lisämaustetta innostuneisuuden, loppukiriherkkyyden ja nousujohteisen kuntonsa ansioista. Siitä lähtien Skeema onkin ollut Cupin vakiokalustoa, ja virallinen seurajäsenyyskin alkoi aprillipäivänä 2009 ainoalaatuisen lahjakorttijärjestelyn kautta. Vuosien varrella Skeema on kerännyt mainetta erikoisten Cup-kisojen pipottajana. Hämähäkin muistaa vielä moni.

Skeeman ensimmäiseksi Cup-kisaksi valikoitui Pyhän Patrikin päivänä 2007 sivakoitu Pogostan hiihto Ilomantsissa. Pertsamestarina tunnettu Skeema valmistautuikin reissuun huolella pohjustamalla suksensa viidellä kerroksella Rexin sinistä ja kuorruttamalla ne grafiitilla sekä olympicolla. Pidoksi Skeema sekoitteli sinistä ja violettia liisteriä ja päällysti ammattilaisten tapaan punaisella purkkivoiteella. Cupissa ei mitään jätetä sattuman varaan.

Hiihdossa Skeeman suksi toimikin mitä mainioimmin, ja se riitti Hazorin hallitsemassa selvien erojen kisassa kolmanteen sijaan. Viimeisenä maaliin saapui Trib, joka ei ole vieläkään siivonnut Pogostan liistereitä suksiensa pohjasta. Mökkimajoitus mahdollisti poikkeuksellisen perusteelliset jälkipelit, jotka kuitenkin väsähtivät ennen kuin löydettiin kyyti Joensuun Seurahuoneelle.

Lue myös vanha lehdistötiedote Pogostan hiihdosta.

19.04.2008, Inzan pingiskestävyys koetuksella

Cupin vetovoima ei ottanut loppuakseen, vaan kaudelle 2008 saatiin jälleen uusi anomus: nyt mukaan halusi RC Eemelin Jukola-vahvistus, Treenieemelin aktiivinen käyttäjä ja #persikalta tuttu uhoaja, Inzaghi. VoimaPiste-formaatin ympärille 13 minuutissa rakennettu hakemus oli perin humoristinen eikä se sisältänyt yhtään diagrammia tai kaaviota. Sen sijaan se lanseerasi sanastoon.html merkityksen termille "Nokkamies". Hakemus hyväksyttiin yksimielisesti, vaikka Company haiskahti keksityltä (hyi hyi) ja vaikka esityspohjan (Master) alatunnisteesta (Footer) puuttui sähköpostiosoitteesi eikä otsikon asetuksia voitu hakea verkosta ilman osoitetta.

Pettymyksekseen tuore cuppaaja ei pystynyt Kilpijärven iltarasteilla estämään Boitin suunnistusmestaruutta eikä juoksemaan Vantaan maratonia, mutta "äärimmäisen kovakuntoiseksi" itsensä määritellyt Inza osallistui mm. kauden avanneeseen Pilvin päivän pingisturnaukseen, jossa tavoitteena oli yhden erän vieminen Patrikilta.

Ikävä pistos kuitenkin vaivasi Inzaa ainakin alkusarjassa, ja niin hän joutui useimmissa otteluissaan vastaanottavaksi osapuoleksi. Patrikillekin tuli selkeä tappio suoraan kolmessa erässä lukemin 6-11, 7-11, 8-11. Lounastauolla nautitut lammaspullat kuitenkin kiihottivat Inzan uuteen iskuun, ja alemman loppusarjan puolivälierän seitseneräisessä trillerissä Ariok sai kyytiä: ratkaisevan erän Inza vei lukemin 14-12. Kun Patrik kuitenkin oli päihittänyt Ariokin jo aiemmin, ei Inza sijoitusottelussa saanut kaipaamaansa tilaisuutta revanssiin Patrikia vastaan. Skeema vei sijoitusottelun suoraan 4-0 ja jätti Inzan ensimmäisessä Cup-kisassaan tylysti kuudenneksi.

Patrikmaisten tavoitteiden mies tämä Inza.

Cupin ensimmäinen pingisturnaus huipentui, kuten niin moni muukin sittemmin, Renoon ja Boitin finaaliin. Njiewan autotallissa salatreenannut Renoo hallitsi sitä ja siten aiheutti Boitille Cup-historian ensimmäisen tappion itsepipottamassaan ei-juoksussa. Voiton ansiosta Renoo johti vuoden 2008 Cuppia sen ensimmäisten 36 päivän ajan.

Sittemmin Inza on nähty Cupissa myös vuosina 2011 sekä 2012, jolloin hän kiersi peräti kaikki kahdeksan osakilpailua maaliin asti vaikka Nuorgamin ympärijuoksun alkumetreillä pohjeluukin murtui. Sen jälkeen jalkavaivat ovatkin pitäneet Inzan loitolla Cupista eikä jäsenhakemustakaan ole kuulunut. Tilanteeseen saadaan toivottavasti pian korjaus.

Lue myös kevään 2008 pingisturnauksen ennakkotiedote sekä vanha lehdistötiedote itse turnauksesta.

21.03.2009, Retun käsilläkävelytaidot puntarissa

Kaudelle 2009 tultaessa RC Eemeli Cup oli jo selvästi muuttunut jäsentenvälisestä hegemoniakamppailusta jäsenten ja valittujen epäeemelien väliseksi hegemoniakamppailuksi. Tähän saumaan iski myös Retu, joka oli kiinnittänyt huomiota eemeliliikunnan riemuun, kilpailuja edeltäviin spekulointeihin sekä kunnon jälkipeleihin. Kun hakemuksessa luvattiin kiinnittää verbaliikkaankin huomiota, oli RC Eemelin helppo hyväksyä Retu pienestä kielenhuoltoteknisestä huolimattomuudesta huolimatta mukaan Cupiin. Muistissa oli, että Retu oli jo vuonna 2004 ratkaissut Cup-mestaruuden luovuttamalla HCM-numerolappunsa Keemin käyttöön.

Eemelistössä pelättiin ennakolta, mahtaako Retu olla käsilläkävelyn piirinmestari. Kauden 2009 avauksessa Boit nimittäin kävelytti eemeleitä käsillään Nääshallin tatamilla. Tiukassa otatuksessa käsilläkävelymestaruudesta Retu menestyi mainiosti, sillä 80 senttimetrin tulos riitti videotarkistuksen jälkeen jaettuun viidenteen sijaan. Mikäli uusi cuppaaja käsilläkävelyn piirinmestari oli, niin oletettavasti suhteellisen pienen piirin.

Retu kiersi Cuppia viisi peräkkäistä kautta ja saavutti parhaimmillaan tuplakössimestaruuden siivittämänä viidennen sijan. Retu antoi toki tasoitusta monella kaudella jättämällä kisoja väliin enemmän kuin kolme, mikä johti toistuvasti nollan pisteen boldautumiseen.

Lue myös vanha lehdistötiedote käsilläkävelystä.

19.04.2009, Teutjärven ympärijuoksussa kymmenen cuppaajaa, ensimmäistä kertaa myös Mythi

Boitin kekseliäs pipotus "Teutjärven ympärijuoksu" vei eemelit Ruotsinpyhtään seuramatkalle. Yövyttiin savimajassa ja kuunneltiin tarinoita ruukin menneisyydestä sekä japanilaisista Schjerfbeck-faneista. Itse ympärijuoksu veti lähtöviivalle peräti kymmenen cuppaajaa, muassaan uusi keltanokkamies. Mythi oli positiivisten käänteiden seurauksena ollut muiden cuppaajien matkassa jo edellissyksynä Vantaan maratonseuramatkalla, ja pian seura olikin vastaanottanut Cup-hakemuksen kestävyyspainotteiselta moniottelijalta. Keemiä vastaan puolimaratonilla jo Ruoholla 1996 otattanut Mythi otettiin ilomielin Cup-taulukkoon mukaan vaikka jäyhyydessä oli lieviä puutteita havaittukin.

Teutjärvi kierrettiin Kiptoon komennossa, ja Mythi nappasi kovatasoisessa kisassa kymmenen sekuntia Skeeman takana sekä seitsemän sekuntia Boitin edellä viidennen sijan, mikä olikin sama sijoitus kuin hänen koko Cup-kauden tavoitteensa. Sittemmin Mythi sen kun paransi juoksuaan; Tahkon poljennosta tuli jo hopeaa ja sauvaylämäestä sensaatiomainen voitto. Tasavahva kausi toi heti Cup-pronssin, ensimmäisen kolmesta peräkkäisestä. Myöhempiin saavutuksiin kuuluu mm. Cup-hopea, mutta mestaruus odotuttaa yhä itseään.

Marraskuussa 2009 RC Eemeli julkisti avoimen haun yhdennentoista eemelin paikasta. Pääsyvaatimuksiin kuului mm. Kuopion itsenäisyysmaratonin juokseminen ja siitä tiedottaminen. Mythi tarttui tilaisuuteen ja alitti maratonilla kolmen ja puolen tunnin rajan nuorempana kuin kukaan eemeli koskaan. Kun tiedottaminenkin sujui ja jäsenvisan 20 kysymykseen saatiin 17 oikeaa vastausta, niin seuralla oli helppo tehtävä hyväksyä uusi vahvistus riveihinsä.

Lue myös Loviisan Sanomien vanha juttu Teutjärveltä 2009.

19.-20.06.2010, RC Eemeli sijoittuu 400 parhaan joukkoon Jukolan viestissä

RC Eemelin suunnistusura Jukolan viestissä alkoi Jämillä vuonna 2004. Vaikka juoksupainotteinen maasto suosi eemeleitä, ei tuon jälkeen sataprosenttista eemelijoukkuetta ole enää toista kertaa kasaan saatu. Joka kerta joukkue on Jukolaan kuitenkin lähetetty eikä epäeemeleiden mukaan saaminen ole tuottanut suuriakaan ongelmia.

Jonkinlainen RC Eemelin Jukola-uran huippukohta oli vuonna 2010 Kytäjällä, kun seura osallistui viestiin peräti kahden joukkueen voimin. Tribin ja Patrikin vauhdittama kakkosjoukkue oli vielä ennen ankkuriosuutta kiinni sijoituksessa 1300 parhaan joukkoon, mutta valitettavasti viimeinen viestinviejä ei löytänyt kaikkia rasteja.

Ykkösjoukkueeseen palkattiin Keemin, Boitin ja Hazorin sekä aiempien vuosien epäeemelivahvistusten ee-Eeron, Anun ja Inzaghin seuraksi tykkialoittaja Skylark. Kytäjän vaikeina pidetyt maastot eksyttivät monen, mutta eemelijoukkueen osuussijoitukset liikkuivat välillä 148-972, ja peräti kolmella osuudella ehdittiin 300 parhaan joukkoon. Historiallinen onnistuminen tuotti loppusijoitukseksi 372, minkä parantaminen tulevaisuudessa lienee vaikeaa. Nappisuoritukseen ei Kytäjälläkään ylletty, sillä sijoitus jopa 300 parhaan joukkoon olisi tuona yönä ollut maagista realismia.

Katso myös vuoden 2010 Jukolan viestin RC Eemelin ykkösjoukkueen sekä kakkosjoukkueen tulokset.

03.02.2013, Cliini ja Jesh rintauivat itsensä Cup-tilastoihin

.li-palveluntarjoajan vaihtumisen aikoihin seura sai historiallisen lyhyen Cup-hakemuksen, joka oli kuitenkin ytimekäs ja kattava. Kandidaatin eksessiivistä sivistyssanojen käyttöäkin paheksuttiin, mutta kaikesta huolimatta Cliini hyväksyttiin Cupin 2013 osanottajaksi äänin 10-0. Päätös oli kaikesta päättäen onnistunut, sillä Cliini ei jäänyt yhdestäkään kisasta pois ja saavutti loppupisteissä neljännen sijan tuolla ikimuistoisella Cup-kaudella, jolla rintauinnin, yösuunnistuksen ja kössiturnauksen voittanut Boit olisi vienyt mestaruuden mikäli olisi poikennut Pyterlahdella kävelemään 1440,4 metriä. Nyt pokaalin siirtymistä Boitin haltuun pitää odottaa ainakin kolme vuotta pidempään.

Kun Alvarin rintauintiaalloille ilmestyivät myös Tanja ja Jesh, päätti Cup-lautakunta erikoisella Cup-määräyksellä lisätä myös tämän kaksikon kauden sarjataulukkoon epävirallisisiksi osallistujiksi. Jesh kiersikin täysimittaisen Cup-kauden ja päihitti loppupisteissä peräti kuusi eemeliä. Rintauintiareenalla nähtiin myös Nella, jolle Boitin ja Hazorin vauhti oli vielä liikaa, mutta joka jätti muut osanottajat selvästi taakseen.

Lue myös vanha lehdistötiedote vuoden 2013 rintauinnista.

Kun loppiaisena 2003 Boit ja Hazor olivat samaisilla Alvarin Aalloilla pulikoineet ensimmäiset Cup-pisteensä, voidaan todeta että peräti viisi cuppaajaa on alkanut uransa siellä, mikä on ylivoimainen ennätys. Kahden cuppaajadebytantin kisapaikkoja ovat olleet Pirkkahalli ja Nääshalli.

Cliinin ja Jeshin Cup-saaga on tuon avauskauden innostuksen jälkeen jatkunut hieman harvatahtisempana. Siitä huolimatta tuuletinkerhon vuonna 2013 jättämä "Kuka hakee mitä ja kenelle"-jäsenhakemus kävi byrokratiamankelin pikakäsittelyajassa niin että jo 2.4.2016 järjestetyssä Cup-geokätköilyssä Cliinistä tuli virallisesti 12. eemeli.

Jeshin puolesta ei jäsenhakemusta kuulunut, joten jäsenöitymisprosessi nytkähti itsestään liikkeelle samoihin aikoihin kuin Cliininkin. Toisen pikakokouksen jälkeen jäätiin enää odottamaan Jeshin murahdusta, joka sitten 22.4.2016 Cup-soolorogainingin aattona saatiinkin. Onneksi eemeleitä on nyt kolmetoista.

RC Eemelin kasvukaudet ovat sikäli omituisia että jäsenistön on tapana kasvaa aina kahdella kerrallaan. Kun perustajajäseniä oli kolme, niin juuri koskaan ei RC Eemelin jäseniä ole ollut parillinen määrä. Kolmella jäsenellä oli pärjättävä ensimmäiset viisi vuotta. Siitä kun Renoo liittyi neljäntenä ei mennyt kuin 2½ kuukautta Boitin jäsenöitymiseen. Viidellä jäsenellä mentiin seuraavat 7 kuukautta, kunnes Hazorin jäsenöitymisen jälkeen kuusijäseninen kokoonpano oli voimassa 10 kuukautta. Ariokin jäsenöidyttyä eemeleitä oli neljän vuoden ajan seitsemän, kunnes Trib ja Mjev jäsenöityivät yhtä aikaa ja nostivat luvun yhdeksään. Tällä määrällä mentiin vajaa puolitoista vuotta, kunnes jäsenöityi Skeema ja 11 kuukautta myöhemmin Mythi. Yksitoistajäsenisenä RC Eemeli vietti yli kuusi vuotta, kunnes Cliini jäsenöityi, ja vain neljä viikkoa myöhemmin Jesh.

Täten RC Eemelin 20 vuoden historiasta vain alle kahden vuoden ajan jäseniä on ollut parillinen määrä, mikä on kätevöittänyt enemmistöäänestysten järjestämistä.

29.05.2014, Vapaa-pudotusta Bodom Traililla

Tuuletinkerho oli vuonna 2013 huolestunut Nokkamiehen ylivoimasta Cupissa, minkä seurauksena eräältä sanavalmiilta eemelimäisen huumorin ymmärtäjältä vastaanotettiin paljon keskustelua herättänyt Vapaa-mielinen Cup-hakemus. Ehdokkaan Cup-status arvelutti eemelistöä: jaksaisiko erittäin kilpailuhenkiseksi luonnehditty ääriurheilija kiertää keilaamassa, BMX:äämässä, Volvoa vetämässä, keihästä heittämässä ja kössäämässä? Eihän se kokeilematta selviäisi, joten kokeiltiin.

Vuoden 2014 helatorstaina cuppaajat kokoontuivat historian myöhäisimpään Cup-avaukseen Bodom-järven polkujuoksumaisemiin. Cup-kriisistä ei ollut tietoakaan: mukana oli ennätykselliset 12 cuppaajaa! Nokkamiehen dominoimassa kisassa varsinainen kamppailu käytiin kakkospaikasta, jonka pystyi kuin pystyikin nappaamaan loppua kohti pahoin sipannut Vapaa ennen Mythiä, Keemiä ja Kiptoota. Sisulla saavutettu polkujuoksuhopea antoi odottaa hienoa Cup-kautta.

Tulokkaan Cup-kaudesta muodostui kuitenkin aikamoinen fiasko, sillä tuon avauskisan jälkeen hänen Cup-pisterivilleen ilmestyi enää pelkkiä nollia. Riittihän sekin toki loppupisteissä sentään kahdentoista parhaan joukkoon.

Lue myös vanha ennakkotiedote sekä lehdistötiedote vuoden 2014 Bodom Trailista.

29.04.2016 Oiten lenkki

Kahdettakymmenettäkolmatta kertaa kutsuu Oiten lenkki eemeleitä kuluvan viikon perjantaina. Vain kerran aiemmin on Oiten lenkkiä kierretty yhtä myöhään kuin nyt, jolloin se juostaan vasta vuoden 120. päivänä. Oiten lenkin ovat tätä ennen kiertäneet niin Keem kuin Kiptookin 17 kertaa, kun taas Patrikille on kertynyt 16 kierrosta. Seitsemästi on mukana ollut Ariok, viidesti Renoo, Skeema ja Mjev, neljästi Boit, kolmasti Hazor sekä kerran Trib ja Mythi. Keltanokkaisimmilla jäsenillä Oiten lenkin huuma on vielä kokematta.

Vuosina 1994 (Patrik) ja 2013 (Keem) eemeliosanotto on ollut yhden jäsenen varassa, kun taas vuoden 2007 hölkkä houkutteli paikalle peräti seitsemän eemeliä vaikka kaksi perustajajäsentä oli poissa. Viimekeväinen Cup-statuskin sai kuusi eemeliä innostumaan Oiten lähtöviivalle. Keskimäärin Oitella on vuosina 1994-2015 ollut mukana neljä eemeliä.

Tänä vuonna Oiten lenkki ei ole Cup-ohjelmassa, mutta luultavasti Lammin perjantai-illassa nähdään ainakin yksi uusi henkilökohtainen reittiennätys, tiedä vaikka useampiakin. Hampurilaiset ja banaanit eivät ainakaan jää syömättä.

Patrik’kin on lähdössä if $kyyti.

Boitkin on lähdössä if $pat.

Oiten lenkin lähtö on Lammin ent. kunnantalolta perjantaina 29.4. klo 18.00. Tiedossa on puolipilvistä keväistä säätä, viidennellä kilometrillä myötätuuli, muuten sivutuulta.

Lehdistölle tiedottaminen on 2010-luvun pikaviestinmaailmassa osoittautunut epäsuosituksi tavaksi kommunikoida. Seuran ensimmäisellä kymmenvuotiskaudella tuotettiin 257 lehdistötiedotetta vaikka ensimmäisten kolmen vuoden aikana ei tiedotettu lainkaan. Toinen kymmenen vuoden jakso tuotti enää 149 tiedotetta. Montako saadaan seuraavan kymmenen vuoden aikana?

Kommentit

Rintauinti Club, uimajaosto

Täydennettäköön, että eemeli on nähty myös uinnin veter^H^H aikui^H^H Masters-kisojen SM-mitaleilla. Suunnistuksessa on toistaiseksi jouduttu tyytymään arvontapalkintoihin.

Rogaining Club, hiihtojaosto

Täydennetään nyt vielä sekin, että veteraanieemeleitä on nähty myös hiihdon SM-mitalipallilla. Ja taitaapa tilillä rogaininginkin veteraanimestaruus olla.

Riatlon Club, talvijaosto

Talvitriathlonin veteraanikisoista sen sijaan ei taida olla mitään neljättä sijaa parempaa esittää.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi