JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 21.04.2016

Alussa oli märkä suo, rasti ja Eemeli

Tienpään ja ojan risteys, SUOMI – Eemeli-cup 2016 jatkuu Jämsän melkein Jukola-maisemissa, melkein suunnistustapahtumalla, ainakin lähes soolona suoritettavalla rogainingilla. Himoksen takapajulaan Jämsänniemeen on kylvetty lähestulkoon satunnaisalgoritmia muistuttavalla tarkkaan hiotulla menetelmällä pisteitä poikineen. Yhteensä niitä on 7000 2700 1800 vielä satunnaisemmalle algoritmille poimittavaksi. More is more, kuten sanonta kuuluu.

Monimutkaisuuden takana on lajin luonteeseen kuuluvan järjestäjän jääviyden problematiikka. Ratamestari saattaisi saada ainakin spekulatiivisen kilpailuedun suunnittelemalla radan itse, viemällä rastit maastoon, tai edes näkemällä kartan etukäteen. Koska ratamestari ja viittamies on vieläpä sama henkilö, on asia vaatinut huomattavan tukäteissuunnittelun, ettei kisan jälkeen tarvitse asialla spekuloida, ainakaan niin paljon.

Nykyteknologia satelliittipaikannuksineen ja arvonlisäverollisine kännyköineen mahdollistavat ratkaisun. Täten lanseerataan tapahtuma, jossa satunnaisesti muodostetulla radalla haetaan virtuaalisia rasteja. Kartan painojälki ja bugittomuus tarkastetaan vesisateessa lähtöpaikalla lauantaina 23.4. alkaen klo 10. Tämän jälkeen siirrytään tarkastelemaan niin kartan, Eemelin kuin luurin sijaintitarkkuuden yhtenäisyyttä yhä jatkuvaan vesisateeseen kuuden tunnin ajan klo 12-18.

Satunnaisuuskaan ei tule ilmaiseksi. Lenkit ovat vaihtuneet sohvalla koodaamiseen, debuggaamiseen ja tietenkin irkkaamiseen. Vahva epäilys on, että toisaalla sijainniltaan kuuden metrin tarkkuudella määritellyltä sohvalta on sinänsä ainakin irkattu ennenkin.

Maaston tuttuudella spekulointi on sinänsä muodikasta. Ratamestari armahti jäseniä sulkemalla Himoksen huipun pois jääviyden nojalla. Sehän sitä paitsi näkyykin 9-tieltä. Luultavasti viimeistään jälkikäteen analysoidaaan Boitin ratkaisuja, onhan maastossa tunnustettu käyneen vasta 20 vuotta sitten viimeksi.

Vuoden 1979 hengessä on alueen kartta ja siten myös pohjoisviivat käännetty vinoon paperiarkkiin nähden. Aikanaan ratkaisu toi jälkipeleihin yleistä mussutusta ja sen seuraksena sääntömuutoksia. Tällä kertaa tavoite on ainakin mussuttaa pizzaa ja saunoa.

Kommentit

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi