JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 23.11.2015

Boit kerran kuusessa ja Keem 20 kertaa ilmassa

Historian kolmantena tuplakisapäivänä nähtiin korkeutta niin heitoissa kuin loikissakin

Akihabara, Tokio, Japani – Kiireisten Eemelten kalentereista on joskus vaikea löytää vapaita päiviä Cup-kisoille, onpa joku joskus jättänyt kisan väliinkin muka tärkeämpien menojen vuoksi. Siksi toisinaan päädytään järjestämään kaksi kisaa samana päivänä. Tällainen poikkeusjärjestely tietenkin vaatii kaksi ns. helppoa kisaa lähellä ja yksimielisesti päätetyn päivämäärän. Onneksi helpoista kisoista ja yksimielisyydestä ei RC Eemelissä ole pulaa.

Tänä vuonna tuplakisaan päädyttiin elokuussa, jolle pipo oli antanut peräti neljä osakilpailua. Niinkin historiallisesti kävi että kaksi kisaa vaihtoi järjestystä, kun aamupäiväksi aikataulutettiin RC5 frisbeegolf ja vasta sen jälkeen loikittiin RC4 20-loikka.

Onnenkantamoisia vasemman käden kämmenpuolelta viskellyt Boit piti tasonsa loppuun asti ja voitti frisbeegolfin. Boit etsi neonväristä kiekkoaan pusikon puolelta vain kerran, kun muille virheitä sattui selvästi enemmän. Yhdesti Boit haki kiekkonsa myös kuusen latvasta, mutta ennen kisaa sovitun säännön mukaan se ei tuonut sakkoja. Pihkaisin käsin draivit lähtivät entistä paremmin.

Kisa pysyi silti tiukkana loppuun saakka, kunnes Boit toiseksiviimeisellä reiällä upotti birdien. Pipottaja Skeemakaan ei juuri virheitä tehnyt mutta joutui kuitenkin siirtämään ensimmäistä osakilpailuvoittoaan vielä eteenpäin.

Frisbeegolfia oli uhosta päätellen treenattukin, mutta tulostaso ei silti häikäissyt. Keskustelu Keemin rataennätyksen vertailukelpoisuudesta jäi tarpeettomaksi, kun vanhaa ennätystä ei alitettu. Vuoden 2004 kisan osallistujista tulostaan onnistuivat parantamaan Boit, Renoo ja Kiptoo, kun taas silloinen kärkikaksikko Keem ja Ariok ei kyennyt samaan.

Vihiojalta siirryttiin Mustametsän stadionille, jossa odotti Boitin pipottama kummajainen, 20-loikka. Kestävyysurheilupainotteisen seuran tilastoissa eivät kimmoisuustreenit juuri loista (jos kohta eivät mitkään muutkaan treenit), niinpä odotettavissa oli yllätyksiä ja kipeitä jäseniä. Perinteitä toki tämänkin lajin takana oli nähtävissä, onhan Cupissa kinkattu niinkin äskettäin kuin vuonna 2002.

Nyt ei kinkattu, vaan Keem suorastaan lenteli 20 loikallaan lähes neljä metriä pidemmälle kuin kakkoseksi sijoittunut Kiptoo. Kakkossijasta käytiin ankara kisa, jossa käytettiin kaikki yritykset ja irvistykset loppuun asti. Elsan duplopalikoihin ja Renoon 50 metrin mittaan perustunut optinen mittausjärjestelmä antoi Kiptoon ja Skeeman eroksi vaivaiset 9 senttiä. Nelos-Boitille riittikin jo yksi mitallinen tuloksella tasan 50 m. Korkeushyppyherkkusieni Mjev, juoksutreeneihin pomppunsa hukannut Renoo ja tyylipisteisiin keskittynyt Ariok tyytyivät vähempään.

Nyt nähtiin ja kilpailtiin Cup-historian kolmas kahden kisan päivä. Vuonna 2009 ensin ravattiin sauvaylämäkeen ja sitten heitettiin palloa kaksin käsin. Päivän yhteispisteiden ykkönen oli ylämäkimestari Mythi, joka tänään keskittyi suurempiin kisoihin. Seuraavana vuonna juostiin Rauhis, keilattiin ja vielä pipotettiinkin samana päivänä. Keem keräsi silloin eniten pisteitä, ja niin keräsi tänäänkin. Keem juhli jälkipeleissä 17 pistettä rikkaampana, saunatonisäntä Boit 16 ja vissyvastaava Skeema 15 pistettä. Tämän jälkeenkin on yhteispisteitä kartutettu jo parissa kisassa, mutta niistä ei ole vielä kerrottu lehdistölle mitään.

Kommentit

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi