JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 14.08.2015

Jesh sprinttipesi eemelit

Keravan suunnistusmaastot tuottivat yllätyksiä

Cuppentai-odottamo, SUOMI – Cliinin mestaroima RC Eemelin inauguraali sprinttisuunnistusherkkusieni kisattiin pari viikkoa sitten Keravalla. 3,7 km pituinen rata todettiin vaativaksi, ja niinhän siinä kävikin että sankasta kuuden osanottajan joukosta vain yksi suoriutui siitä suuremmitta virheittä. Erot kilpailijoiden välillä olivat sen verran suuria, että pihtileimaustaidot eivät muodostuneet ratkaisevaksi tekijäksi. Sen sijaan ratamestarin loppusuoran ansaan kapsahti kaksi kolmasosaa perustajajäsenistöstä.

Tiedotteen seuraamista saattaa helpottaa kisakartta.

Viimeisenä Keravanjoen koululle saapui yhdentoista junaan kerennyt Patrik, joka sai kunnian startata ensimmäisenä matkaan. Kaksi minuuttia myöhemmin irti päästetty Boit kuitenkin viiletti edelle jo K-pisteellä, jonne Patrik pysähtyi tiiraamaan auringossa kiiltelevää karttaa. Hidastamaan joutui tosin Boitkin, joka ei täydessä vauhdissa löytänyt kartalta edes ykkösrastia. Boitia takaa-ajamaan lähti Mjev, ja tämän perään Keem. Jeshin vuoro tuli kaksi minuuttia Keemin jälkeen, ja viimeisenä liikkeelle lähti Kiptoo.

Ensimmäinen rasti oli heti koulun takana, ja sen kaikki löysivät suuremmitta ongelmitta. Kakkosrastille piti jo tehdä reitinvalintaa, joka onnistui toisilta paremmin kuin toisilta. Kolmoselle lähdettäessä Keem oli ohittanut edellälähteneistään Mjevin ja Patrikin, mutta Boit pyyhälsi yhä kaukana edellä. Nelosellekin Boit löysi nopean reitin kadun yli, kun muut käyttivät kiltisti tunnelia. Matkalla neloselle Patrik sai näköyhteyden Mjeviin, joka kuitenkin haravoi seutua sen verran tarkasti että Patrik tietämättään pysyi yhä tämän edellä.

Reitinvalinta viitoselle kävi kaikenlaista vihreää pelkäävälle Keemille ylivomaiseksi, toteutus kiersi ainakin 300 metriä optimireitiltä ja sisälsi pysähdyksiäkin. Keemin kiertäessä kaukaa kohti viitosta vastaan tuli neljä minuuttia ennen lähtenyt Boit, joka oli juuri matkalla kasille pudonnut kartalta ja juoksi väliaikaisesti väärään suuntaan. Lähestyessään viimein viitosta Keem huomasi Jeshin näköisen hahmon menneen jo edelle. Yli kahden minuutin eroa olisi varmaankin mahdoton enää ottaa kiinni. Mestaruuspaineiden näin hellitettyä Keem ei loppuosuudella enää megavirheitä tehnytkään.

Sokkeloinen keskiosuus vaati veroaan. Hutia ja kiertoa tuli yhdelle jos toisellekin, ja vikkelimpään homma eteni varmaankin niillä, jotka malttoivat ottaa tarpeeksi rauhallisesti. Homma onnistui varsinkin Jeshiltä, joka varmaankin viimeistään kasilla siirtyi koko kisan kärkeen.

Ratkaisevia hetkiä elettiin viimeistään rastien 10-11 tienoilla. Boit ei nähnyt kartalla kymppirastia ensinkään ja riensi leimaamaan suoraan 11:llä. Hylsy tuli kuitenkin vältettyä, sillä puolivälissä matkalla 12:lle Boit sattui huomaamaan puuttuvat reiät kymppiruudun kohdalta. Tilanne oli palaamalla vielä korjattavissa, mutta samalla kuusi minuuttia myöhemmin lähtenyt Jesh sekä neljä minuuttia myöhemmin lähtenyt Keem pääsivät jo näköyhteyden päähän.

Viimeiset rastit eivät enää suuria ongelmia tuottaneet, ja niin Boit, Jesh ja Keem saapuivat maaliin reilun minuutin sisällä, tässä järjestyksessä. Kun maalissa odottanut ratamestari hyväksyi koko kolmikon suoritukset, oli sensaatio valmis: johdossa oli Jesh, toisena Keem ja vasta kolmantena moninkertainen herkkusienikeisari Boit!

Vielä oli viimeisenä lähteneellä Kiptoolla mahdollisuudet sotkea mitalisijoja, mutta Kiptoon suunnistuskarma ei ollut parhaimmillaan. Ylimääräistä hakua kertyi niin paljon, että Kiptoo kiersi reitin nelisen minuuttia Boitia hitaammin. Kaiken kukkuraksi Kip lankesi ratamestarin ansaan: matkalla viimeiseltä rastilta maaliin oli sadan metrin pituinen kielletyksi alueeksi merkattu pensasaita, joka olisi pitänyt kiertää. Kiptoo löysi aidan keskeltä ison raon, josta puikahti maaliin -- ja tuli armottomasti hylätyksi.

Kymmenen minuuttia myöhemmin saapui täsmälleen samasta aidanraosta maaliin Patrik, jonka kohtalona myös oli joutua poistumaan kotimatkalle vain puoli Cup-pistettä rikkaampana. Tosin sekin riitti murskaamaan Mythin Cup-taulukossa.

"Jos olisin ratamestari ja huomaisin tehneeni radan ilman ansaa lopussa, häpeäisin silmät päästäni", kommentoi Cliini iltapäivän tapahtumia.

Vähänpä aavisti kuuden ja puolen kilometrin retken tehnyt Mjev maaliin ajassa 1:09.08,4 saapuessaan että suoritus riitti herkkusienessä neljänteen ja Cup-kisassa kolmanteen sijaan sekä spekulointeihin paikasta Jukola-joukkueessa 2016. Onneksi tuli pensasaita kierrettyä!

Pienen kätköily- ja rastienhakuhetken jälkeen jälkipelit pelattiin Keravan keskustassa, jossa kolme parasta palkittiin keskiaasialaisin esinein ja jokainen osanottaja sai дипломin, jossa oma nimi oli kirjoitettu latinalaisin aakkosin. Seuraavaan sprinttisuunnistukseen esitettiin kehityskohteeksi parempaa painatusta.

Tupa:

1. Jesh,     25.54,1 
2. Keem,     28.19,1 
3. Boit,     31.06,4 
4. Mjev,   1:09.08,4 
DSQ Kiptoo, (35.18,1) 
DSQ Patrik, (55.08,6) 
Seuraavaksi eemelit otattavat lauantain Cuppentaissa! Lajeina ovat frisbeegolf ja 20-loikka.

Kommentit

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi