JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 19.04.2015

Oiten lenkki ja lupaukset tulevat taas

RC Eemeli Cup alkaa Lammin Hämeenlinnan raastavalla reitillä

HIILISATAMA, Västra Böle, Suomi – RC Eemeli punnitsee talviharjoittelukauden hedelmät ensimmäisen kerran Lammilla Hämeenlinnassa 24. huhtikuuta jo perinteeksi muodostuneessa n. 9,23 km juoksussa.

Tänäkään vuonna ei seuran keskuudessa ole vältytty jo vedonlyöntiä lähenteleviltä lupauksilta. Vuoden 1999 tapaan pelissä ovat persikat.

Ennen vanhaan persikoita jaettiin tietyn ajan alittamisesta tai tietyn eemelin voittamisesta. Kun Oiten lenkin ersee-osanotto on kuitenkin parin viime vuoden aikana romahtanut, niin vuonna 2015 persikkalupauksen joutuu lunastamaan jo pelkästä lähtöviivalle suoriutumisesta.

Keem on luvannut litran persikkakefiiriä kaikille eemeleille, jotka osallistuvat vuoden 2015 Oiten lenkille. Lisäksi likoon on pantu Oiten lenkin nopeimman eemelin pinssi.

RC Eemelin Oi(s)ten lenkin kulta-aikaa elettiin vuosina 1996–1998, jolloin kolmena vuonna peräkkäin 100,0 % seuran jäsenistöstä kiersi Oitenkylän. Vuosien 2001–2007 kattamalle hopeakaudelle taas osui seitsemän vuoden sisään peräti viisi Cup-Oista. Toki vuonna 2004 koettiin Oiten lenkin epäonnistuneen ajoituksen (16.4.!) seurauksena todellinen lamavuosi, jolloin eemeleistä Karhu-viestin aattoiltana ainoastaan Kiptoo uskaltautui lähtöviivalle Lammin kunnanviraston pihaan.

Vuosi 2007 on edellinen kerta, kun Oitella oli Cup-status, ja silloin maaliin juoksi peräti seitsemän eemeliä. Tuon jälkeen Oiten lenkki on juostu seitsemästi, mutta kertaakaan se ei ole ollut Cup-osakilpailu. Eemeliosanotto oli kuitenkin Oiten pronssikaudella 2008–2012 siitä huolimatta varsin kiivasta, mutta kahden viime vuoden aikana vain 18,2 % jäsenistöstä on viitsiytynyt Oitelle edes kerran.

Eemelit  Oitella

Nyt Oiten lenkki on kuitenkin jälleen mukana Cupissa, joten ennätysosanotto on odotettavissa! Trendikin on selkeästi nouseva, kuten ylläoleva kuvaaja osoittaa. "Pitänee varata kahdeksan persikkakefiiripurkkia mukaan. Jos ennätysosanottoa ei jostain syystä saadakaan, niin jaetaan ylijääneet sitten vaikka menestyneimmille epäeemeleille, eemeloville, eemelovnille ja eemelovitšeille", kaavailee Keem.

RC Eemelin nykyistä jäsenistöä on nähty Oiten lenkillä joka vuosi vuodesta 1994 alkaen. Nyt edessä on siis jo 22. perättäinen kerta. Ahkerimmin Oitella ovat käyneet perustajajäsenet, jotka ovat saapuneet Oiten lenkin maaliviivalle kuusitoista kertaa kukin. Nopein eemeli on kaksitoista kertaa ollut Keem, seitsemästi seuraennätysmies Kiptoo ja kertaalleen sekä Patrik että Hazor.

Tänäkin vuonna Hazor on jo käynyt lenkillä.

Kommentit

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi