JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 15.04.2015

Karhu-viestistä ennenkokematon menestys

Tarmon maratonkoulusta ei ollut vastusta

Jökkihoitola, SUOMI – RC Eemelin karhunmetsästys oli menestyksellinen. Kaikkien aikojen joukkueeksi jo etukäteen arvioitu seitsikko murskasi vanhan seuraennätyksen ja saavutti kaikki muutkin tavoitteet.

3:05.45Menestyksen kulmakiviä olivat neljä epäeemeliä, jotka pistelivät omat osuutensa kilometrivauhdilla 3.31-3.45. Kolmen eemelin kilometrivauhdit osuivat välille 3.46-4.04. Joukkueen vahvuus oli eittämättä tasaisuus. Numerolla 13 juosseen eemelijoukkueen jäsenet sijoittuivat koko juoksussa omalla osuudellaan sijoille 14-20, mikä riitti kokonaiskisassa rintanumeron määrittelemään 13. sijaan. Kunto- ja erikoisjoukkueiden sarjassa tämä merkitsi kerrassaan hämmästyttävää kuudetta sijaa!

Jaha aloitti viestin vahvasti. Suoramajärven Mattomiehen päätä ei viestin kovatasoisin osuus pyörryttänyt, vaan hän pisteli ykkösosuuden sekunnilleen estimoituun 33 minuuttiin. "Kunnon mukainen raapasu. Voiskin melkein jättää joitain kisoja juoksematta ja kysellä Keemiltä että paljon mulla olis mennyt, jos olisin startannut", vitsaili joukkueen kovakuntoisin kisamatkalta kotiuduttuaan. Kari Virtasen vauhdittama päävastustaja Hämeenlinnan Tarmon maratonkoulu ei vaihtanut kuin 24 sekuntia ennen eemeleitä.

Toisen osuuden kirmannut Pjh manasi juoksunsa jälkeen pahaa romahdusta viimeisillä kahdella kilometrillä. Juoksijan oma fiilis oli, että 29.30 minuutin estimaatti karkasi niiden aikana tuhottoman kauas. Ajanotto kuitenkin paljastaa, että eroa estimaattiin tuli vaivaiset 11 sekuntia, joten kovin massiivisesta kanttaamisesta ei voi puhua. Erityiskiitokset Pjh lähettää sille järjestäjän edustajalle, joka oli sijoittanut toiselle osuudelle kyltin "1 km vaihtoon". Se oli nimittäin kohdassa, josta vaihtoon oli vielä 2 km. "Minulla oli monia lämpimiä ajatuksia häntä kohtaan, kun tein kuolemaa ja odotin sitä vaihtoaluetta, jota ei koskaan tullut", muistelee Koikkarin Kilometritehtailija lauantai-iltapäivän tapahtumia kasitiellä. Tarmon Juha Prittiselle Pjh:n tykitys oli liikaa, eemelijoukkue vaihtoi kaksi sekuntia ennen tarmolaisia.

Kolmososuuden pisteli kuntoaan menestyksekkäästi pimittänyt Renoo. Oli toki tiedossa, että Hamptonissakin on kilometrejä nielty lähes ennennäkemättömään tahtiin, mutta sittenkin estimoijalle tuli yllätyksenä Renoon nousu elämänsä kuntoon. Yltiöpäisestä alkuvauhdista huolimatta Renoo sai lähes tasavauhtisen juoksun, ja keskivauhti lipsahti vain niukasti neljän minuutin haamurajan hitaammalle puolelle. Paitsi vauhti, myös syke oli menneiden vuosikymmenten tasolla. "Hienoa olla elämänsä kunnossa pienellä treenillä", tiivisti Poukaman Ponteva tuntonsa ja uhosi vitosen menevän syksyllä alle 20 minuutin. Leo Kallio yltyi Tarmon kolmososuudella jopa Renootakin kovempaan kyytiin, mutta eroa ei syntynyt 22 sekuntia enempää.

Sata metriä Tarmon Eero Hämäläisen perään startannut Keem lähti vimmatusti ajamaan shakkipaitaa kiinni. Välissä oli kuitenkin muitakin ohiteltavia, ja Keemin ohitustaseeksi muodostui positiivinen kolme. Honkajoki tuli selkä edellä vastaan heti, hieman myöhemmin FMR:n kakkosjoukkue ja kilometri ennen vaihtoa Boominkin viestinviejä sai taipua. Loppukirissä Pakilan veteraaninkin kantapäät tulivat hyvin lähelle. Kaikesta huolimatta Keemin isku ei riittänyt sen paremmin SI-SUn kuin Tarmonkaan kiinniajamiseen, päinvastoin, hämeenlinnalaiset tekivät eroa toiset sata metriä lisää. Tarmo vaihtoi peräti 48 sekuntia ennen eemeleitä. "Kasin arvoinen juoksu muuten, mutta paha notkahdus viidennellä kilometrillä", arvioi viestissä Lippulaivansa kadottanut Unabhängigkeitsplatzin Uusavuton suoritustaan, jossa jäi estimaatistaan peräti 28 sekunnin päähän.

Viitososuudella RC Eemelin viestiä vei Mjev, jolle 5,5 kilometrin osuuteen oli estimoitu kuluvan 21 minuuttia. Virallisessa ajanotossa estimaatti ylittyi 11 sekunnilla, joten seuraennätystahdista ei tarvinnut luopua vieläkään. Hämeenpuiston Uushämäläisen uunituoreet Zantet osoittautuivat päteviksi juoksuttimiksi. Hämeenlinnan Joakim Pyttynen suoriutui omasta osuudestaan 8 sekuntia nopeammin, joten viidennen osuuden jälkeen takaa-ajettavaa oli 56 sekuntia.

Kuudennella osuudella Juhani joutui uransa ensimmäisiin epäeemelitehtäviin. Karhu-viestin ensikertalainen aloitti varovasti ja tyytyi Temen sekä Mäenpään viestinviejien alkuvauhtiin. Matkan edetessä Etelä-Kyttälän Etevän jalka- ja sulkapallokentillä hankittu vauhtikestävyys kuitenkin nousi vastustamattomasti esiin, ja kilpaveikkojen oli pudottava kyydistä. Joukkueen johto katseli ohiajaessaan, että eroa Tarmon maratonkouluun oli osuuden puolivälissä noin minuutin verran. Viimeisessä vaihdossa ankkuria evästettiinkin pitämään huoli että ainakin tarmolainen tulee ohitettua. Mutta kuinkas kävikään: Juhanin loppuveto oli niin valtaisa, että Tarmon Kimmo Levä tuli ohitetuksi jo kuudennen osuuden loppukirissä! Siinä ohessa estimaatti alittui yli puolella minuutilla. "Hyvin kulki, olisin jaksanut samaa vauhtia pidempäänkin", kommentoi viestinviejä itse suoritustaan.

Ankkuri-Harpattia kismitti, että Tarmon ohittaminen ei jäänytkään hänen tehtäväkseen. Juhanin ohittelujen vuoksi viimeiselle osuudelle ei jäänyt enää mahdollisuuksia sijoituksen suureen parantamiseen, takaa-ajajia sen sijaan lähti kolme kappaletta ihan perään, heidän joukossaan Tarmon Juha Kauniainen. Ihan kunniakkaasti tarmolainen roikkui alun alamäessä Harpatin vauhdissa, mutta kilometrien varrella Melkein Kuin Oikean Juoksijan ylivertainen kuntotaso alkoi tehdä hyvää eemelijoukkueen eduksi. SI-SUn ankkuri heitti välillä ohi, mutta Harpatti äityi siitä niin kovaan loppuvetoon että SI-SUkin meni lopulta kaulaan. Kun yksi varsinainen ohituskin nähtiin, niin yhdeksän sekunnin päähän estimaatistaan jäänyt Harpatti toi joukkueen Karhu-viestin kokonaiskilpailun kolmantenatoista maaliin RC Eemelin kaikkien aikojen kovimman ankkuriosuuden ajan 33.39 myötä. "Hyvä ja lupauksia herättävä juoksu", myhäili ankkuri maalissa ja kiitteli luottamuksesta.

Eroa Hämeenlinnan Tarmon maratonkouluun kertyi lopulta peräti 51 sekuntia. RC Eemelin uusi Karhu-viestin seuraennätysaika on 3:05.45. Se alitti 45 sekunnilla eemeliestimaatin, josta tarmolaiset puolestaan jäivät kuuden sekunnin päähän.

Seuraavaksi eemelit voi tavata tositoimissa 24.4., jolloin klo 18.00 avataan Lammin entisellä kunnanvirastolla kuuma Cup-kausi 2015. Silloin on Oiten lenkin aika. Cup-ohjelmassa Oite on ensi kertaa kahdeksaan vuoteen.

Alla vielä epästandardi ero Tarmoon -käppyrä:

Ero  Tarmoon

Kommentit

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi