JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 26.05.2014

Cup kriisistä?

Sääntönipotuksen ja lumenpuutteen moneen kertaan lykkäämä Cup-avaus on viimein käsillä: RC Eemeli viettää helatorstain runsaslukuisena Bodom-järvellä

Terveysosanottohautomo, SUOMI – Kauan odotettu, huolella speksattu, lumenpuutteen takia kahdesti ja hylättyjen kisojen vuoksi myös kahdesti siirtynyt RC Eemeli Cup -kauden avaus on viimein kalenterissa helatorstaina 29.5. Ohjelmassa on silloin Bodom Trail, 12-21 kilometrin mittainen polkujuoksu Espoossa. Milloinkaan ennen ei Cup ole alkanut näin myöhään.

Vaikka joulukuisen arvonnan alla Cuppiin hyväksyttiinkin yksi uusi osanottaja ja pian sen jälkeen saatiin jopa yksi ihka aito jäsenhakemus, niin Cup ajautui talven aikana historiansa ehkä vakavimpaan kriisiin. Kriisiytynyt Cup on ennenkin, mutta nyt tapahtumat johtivat historiallisesti kahden piposta arpoutuneen kisatapahtuman hylkäämiseen. Seura päätti lähes yksimielisesti äänin 5-1 hylätä Skeeman huhtikuulle ehdottamat kuntopiiri- ja sisäsoutukisat, sillä Skeeman tulkittiin pipottaneen liian monta liian samanlaista voimailukisaa.

"Ei tartte olla nipo vaikka onkin eemeli", kuittasi äänestyksen nukkuvien siipi. Siinä tohinassa jäi jäsenhakemuksenkin käsittely kesken. Yksi uusi jäsen seuraan jo hyväksyttiin, mutta päätettiin kuitenkin, että kandidaatilta itseltään pitää saada jonkinlainen jäsenöitymistahdonilmaisu. Hitlerin kannanottoa asiaan ei ole vielä saatu.

Tässä vaiheessa eemelistöltä lenteli kaikenlaisia Ehdotuksia 10-12-osakilpailuiseksi Cupiksi, mutta muutoksia ei hyväksytty. Cup on ja pysyy kahdeksan osakilpailun yhteiskoitoksena, jossa viisi eniten pisteitä tuonutta osasuoritusta huomioidaan lopulliseen tulosluetteloon.

Hylättyjen kisojen tilalle Cuppiin otettiin kaksi Renoon kisaa, HML puolimara ja keihäskolmiottelu. Ennen keihästä listalla olisi ollut salieemeli, mutta koska se oli Skeeman pipotus, sitä ei voitu hyväksyä.

Cup-kriisiä ei yhtään liennyttänyt ennätyksellisen vähäluminen talvi, joka pakotti perumaan niin tammikuisen Jyväskiepin hiihdon kuin maaliskuisen umpihankihiihdonkin. Jyväskieppi hiihdettiin kyllä lopulta maaliskuun lopussa, mutta sääntönipot löysivät pykälän, jonka perusteella siirrettyä kieppiä ei voitu lukea Cup-osakisaksi. Umpihankihiihtokin kyllä ehdittiin jo speksata Paljakan umpihangille, mutta kisaorganisaatio ei ollut halukas järjestämään yhden hengen osakilpailua.

Perutun Jyväskiepin tilalle kaiveltiin varakisaksi kössiturnaus. Monessa eemelitaloudessa huoahdettiin helpotuksesta, kun myös vuoden 2014 Cuppiin saatiin sittenkin sekä keihästä että kössiä! Umpihankihiihdon paikalle olisi listalla ollut tyrkyllä helmikuinen Jämi42-hiihto, mutta koska sen ajakohta oli tuossa vaiheessa jo mennyt, eikä sitäkään sitä paitsi ollut edes pystytty järjestämään, kaiveltiin varakisalappuja lisää. Kukkia triathlonhan sieltä paljastui.

Nyt ongelmaksi oli nousta Kukkian ja Hämptonin puolimaran sama päivämäärä. Vaan eipä noussutkaan: Hämpton meni ja siirsi jo speksaamaansa kisapäivää kahdella viikolla eteenpäin! Tämä mahdollisti Kukkian Cup-statuksen, mutta toisaalta ajoi Hämptonin Cupista pois. Puolimaratoniin oli päivämäärän siirtohetkellä kyllä vielä lähes puoli vuotta aikaa, mutta säännöt.

Tarvittiin siis vielä yksi varakisa. Jonossa oli tammikuulle ehdotettu squashjuoksu. Tässä vaiheessa jäsenistön solidaarisuus kuitenkin ehtyi lopullisesti eikä sen päivämäärän siirtämiselle marraskuulle saatu yksimielistä kannatusta. Niinpä Cup-statuksen sai kössijuoksun sijaan syyskuinen Finlandia puolimaraton.

Nyt kun Cup-kisat ja muiden järjestämien tapahtumien päivämäärät alkoivat olla enemmän tai vähemmän selvillä, jäätiin enää jännittämään, saadaanko kesällä itse järjestettävien kisojen päivämäärät speksattua sääntöjen edellyttämässä aikataulussa. Mutta tässä pipottajat äityivät niin jämäkkään ja ripeään speksaustyöhön, että mitään epäselvyyttä ei jäänyt: keilaus 23.6., BMX 29.6., maailman vahvin eemeli 16.8. ja keihäsottelu 30.8. Kössiturnaus on vasta joulukuussa, joten sen päivämäärällä ei ole ollut hoppu.

RC Eemeli on speksannut, on urheilun aika.

Urheileminen, joidenkin osalta retkeileminen, alkaa siis tulevana torstaina 29.5., jolloin RC Eemelin 11-henkinen joukkue kokoontuu Bodom-järvelle polkua juoksemaan. Edessä on Cup-historian kolmas Espoon osakilpailu, jonka lounaslistalta löytyy peräti kymmenen cuppaajaa: Keem, Mythi, Hazor, Boit, Ariok, Kiptoo, Renoo, Mjev, Patrik ja Vapaa. Vain selkävaivainen Cliini, bluffaava Jesh ja Facebook-änkyrä Skeema puuttuvat ennakkolounaslistalta. Hätäinen voisi päätellä, että Cup on kriisinsä kriiseillyt!

Eksyykö Keem reitiltä? Löytääkö Mythi huippukunnon? Kantaako Hazor telttaa vai laavua? Pukeutuuko Boit lenkkareihin vai suunnistusnastareihin? Kestääkö Ariokin fiksi Lempäälään asti? Mikä on Kiptoon kiptoonkantapää? Onko Renoolla tonni kasassa? Jatkuuko Mjevin nousukunto? Pysyykö Patrik terveenä? Debytoiko Vapaa voittoisasti? Kestääkö Cliinin selkä puun takana kykkimistä? Onko Jeshillä jo peruutuspaikka hallussa? Avaako Skeema Facebookin? Kenelle viitta siirtyy? Ja ennen kaikkea: pysyykö eeme.li pystyssä niin pitkään, että liennytysvalinnat saadaan ilmoitettua 24 tuntia ennen starttia?

Niin paljon kysymyksiä, niin vähän vastauksia.

Kommentit

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi