JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 22.11.2013

Historiallinen Cup-hakemus

Vapaan Markon puolesta jätetty Cup-hakemus on käsitelty

Valintakomitean tiedottamo, SUOMI – On monta tietä tulla RC Eemeli Cupin osanottajaksi eli ns. cuppaajaksi. Vuoteen 2001 asti sellaiseksi pääsi vain syntymällä perustajajäseneksi. Vuodesta 2002 alkaen se on ollut mahdollista myös hyväksytyn jäsenhakemuksen kautta. Näillä pärjättiin vuoteen 2007, jolloin avautui uusi mahdollisuus: siitä asti on ollut mahdollista päästä mukaan tekemällä hyvin perusteltu Cup-hakemus. Pari vuotta myöhemmin yksi Cup-hakemuksia väsännyt kutsuttiin jäseneksi, jolloin hänen cuppaajuudestaankin tuli itsestäänselvyys. Samalla kaudella tapahtui ensimmäistä kertaa, että epäeemeli osallistui viiteen Cup-osakilpailuun, jolloin päätettiin tällaisesta uroteosta myöntää automaattinen osanotto-oikeus seuraavan kauden Cupiin. Viimein, kuluvalla kaudella otettiin käyttöön Cup-määräys, jolla kaksi lupaavaa cuppaajaehdokasta pakotettiin mukaan Cup-taulukkoon, joskin epävirallisesti.

Tulevan kauden Cuppiin on aukeamassa jälleen uusi eemeliuraputki, sillä RC Eemeli on vastaanottanut Cup- hakemuksen, jota ei ole jättänyt ehdokas itse, vaan se on jätetty Marko Vapaan puolesta. Ehdokas on RC Eemeli Cupia seuraavalle yleisölle tuttu siitä, että juuri hän toimi kuluvan Cup-kauden yösuunnistuskilpailun lähettäjänä.

Kuten odottaa saattaa, näin eksoottisella tavalla saapunut hakemus joutui perusteellisen puolesta ja vastaan - argumentoinnin kohteeksi. Hakemuksen verbaaliakrobaattinen taso havaittiin heti ensisilmäyksellä varsin korkeaksi, sen todettiin tuovan hyvin esiin tärkeiden asioiden ymmärtämistä ja erseemäistä huumorintajua. Osa Cup-lautakunnasta tosin ei antanut tämän vaikuttaa arvioonsa ehdokkaan soveltuvuudesta.

Hakemuksen Kiptoon kantapääksi lytättiin perustelu, jonka mukaan Hazor "Tommi" Lahtonen tarvitsee jonkun vakavasti otettavan vastuksen. Lautakunnasta vain yksi oli tästä samaa mieltä, ja häntäkin voidaan pitää jäävinä. Sen sijaan Eemelit totesivat tuntevansa ehdokkaan keskimäärin sen verran huonosti, että väitettä hänen uusien haasteiden tarpeestaan ei kyseenalaistettu. Siitä taas valitsijamiehet eivät olleet ihan varmoja, johtaisiko hakemuksen hyväksyminen todella väitettyyn ehdokkaan sukulaisen parisuhteen tiivistymiseen. Erseen tutkivan journalismin jaosto kuitenkin selvitti, että kyllä sänkyyn sitominen saattaa todella toimia. Oli siis pakko todeta, että hakemus oli kohtalaisen hyvin perusteltu, kuvattiinpa perusteluita jopa "ihan parhaasta päästä oleviksi". Perustelut ovat kiistämättä parhaasta päästä ainakin tähän mennessä saapuneiden kauden 2014 hakemusten joukossa.

Hakemuksen mukana toimitettu ehdokkaan urheiluansioluettelo todettiin pitkäksi ja vaikuttavaksi. Huomiota kiinnitettiin siihen, että se koostui (lähes) yksinomaan kestävyysurheilupohjaisista suorituksista. RC Eemeli on kuitenkin paitsi kestävyysjuoksun myös järjenjuoksun ja kaikkien lajien erikoisseura, ja Cupin lajikirjoon on kuulunut mm. saappaanheittoa, käsilläkävelyä, frisbeegolfia, ratahämähäkkiä, kuulantyöntöä, seinäkiipeilyä, kasipalloa, keilausta ja omituista kolmiottelua. Ehdokkaan on kyllä tiedetty juoksevan yli 300 kilometrin viikkoja ja voittavan 24 tunnin hiihtoja, mutta riittääkö motivaatio osallistua Cup- mato-ongintaan mahdollisesti keskinkertaisella menestyksellä jos samaan aikaan on tarjolla Mammuttimarssin voitto? Cupissa on kuitenkin suotavaa ellei lähes välttämätöntä osallistua vähintään viiteen osakilpailuun silloinkin, kun puolet osakilpailuista on kössiä ja keihäänheittoa. Cup- valitsijamiehistö suhtautui ehdokkaan mahdollisuuksiin kerätä viisi osakilpailua skeptisesti, mutta ei pitänyt asiaa hakemuksen epäämisen aiheuttavana tekijänä. RC Eemeli ilahtuu mikäli ehdokas osoittaa epäilyt perusteettomiksi.

Loppujen lopuksi hakemus hyväksyttiin yksimielisesti äänin 7- 0. Marko Vapaa on jo ilmoittanut käyttävänsä tilaisuuden hyväkseen ja ottavansa paikan vastaan. Cup-statuksen myötä Marko Vapaalle myönnetään myös oikeus edustaa RC Eemeliä Cup- osakilpailuissa. Sama oikeus on muillakin cuppaavilla epäeemeleillä.

Uudesta cuppaajasta eemelistössä tiedetään, että hän on raju, vaativa ja erittäin kilpailuhenkinen. Hänen järjenjuoksuaan kuvataan hakemuksessa sanalla "omaperäinen", mikä sopinee hyvin yhteen RC Eemelin omaperäisen kestävyysjuoksun kanssa. Sitä ei kuitenkaan tiedetä, millä nimellä häntä pitäisi Cup- taulukossa kutsua. Mutta ehkä se Cup-kauden 2014 alkuun mennessä selviää.

Vuoden 2014 Cupin pipotus järjestetään samana päivänä kuin kuluvan Cup-kauden päättävä kössiturnaus, eli 1.12.2013. Se, joka seuraa RC Eemelin sähkeitä, tietää tuon päivän iltana, mitä kaikkea Cup 2014 sisältää.

Hyvää syntymäpäivää!

Kommentit

Cuppeilujen kuokkavieras

Teitte hyvän päätöksen!

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi