JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 02.01.2013

RC Eemeli paheksuu uhon demonisointia

Valtamediat uutisoivat uhon tappavan liikuntainnostuksen

Uhon kannatusyhdistys, Jussinkylä – "Turha uhoaminen voi tappaa liikuntainnostuksen" otsikoi Yle. Täyttä kukkua toteaa RC Eemeli. Kokeneen uho-miehen, Keemin, mukaan kunnolla onnistunut uho tappaa korkeintaan seurakavereiden innostuksen ja mikäpä sen parempi tulos voisikaan olla. Ariok puolestaan väittää, että ilman uhoa liikuntaharrastus ja sitä myöten koko seura kuihtuisi kokoon.

Ylen mukaan liikunnanohjaaja Ride Tanskanen neuvoo että liikuntaharrastus kannattaa aloittaa realistisin tavoittein. RC Eemelin historian yksi menestynein uhoaja, Patrik, puolestaan kannustaa keltanokkia asettamaan aivan eri tason tavoitteet, niin sanotut Patrikmaiset tavoitteet. Miksi tyytyä tavoittelemaan kuuta taivaalta, kun yhtä hyvin voi tavoitella toista sijaa cupissa. "Maraton-kuntoon kesäksi" on ihan hyvä alku, jos ei ole aikaisemmin harrastanut uhoa, neuvovat eemelit. Pitkällä tähtäimellä (erseen tapauksessa ehkä mieluummin "pitkässä juoksussa" toim. huom.) ei kuitenkaan kannata tyytyä tämän tasoiseen uhoon, vaan pyrkiä jatkuvasti kehittämään itseään myös uhoamisessa. Hyvää vaihtuelua tuo vuorotella deuhoa, piilouhoa, jälkiuhoa, etu-uhoa, pro-uhoa, pseudouhoa ja lisätä päälle vielä hieman mausteeksi vanhaa kunnon rehellistä bluffia. Näillä aineksilla jäyhinkään eemeli ei voi epäonnistua uhossa.

Realististen tavoitteiden asettamisessa Yle antaa neuvon: "Hyvä idea on esimerkiksi lisätä seisomista työpäivän aikana". RC Eemeli pitää seisomista elämänä ei liikuntana - urheilusta nyt puhumattakaan. Samaan hengenvetoon ersee vähättelee myös kotiaskareiden merkitystä. Pitäväthän ne toki kodin siistinä, mutta kuntoilun kanssa niillä ei ole mitään tekemistä. Tosin RC myöntää, että poikkeuksen tähän muodostavat Patrikin noin puolivuosittain suorittamat kvartaali-imuroinnit, niiden merkitystä ei kukaan voi vähättellä.

Eemelit kuitenkin myöntävät, että Yle osuu ihan oikeaan kirjoittaessaan, että lajivalinta on tärkeä motivaation kannalta. Onhan täysin selvää, että ainoastaan cup-lajeja kannattaa harjoitella. Vaikea käsittää miten kukaan voisi motivoitua mihinkään muihin lajeihin. Jopa verbaaliakrobatiasta on karsittu huomattavasti cup- lajien hyväksi.

Erilaisiin vetoihin kannattaa kuulemma suhtautua varauksella. Cup-arvonnassa menestynyt Ariok näyttää esimerkkiä siitä, miten vetoihin tulee suhtautua, käynnistämällä seuran sisäisen vedonlyönnin. Vedonlyönnin kohteena on Ariokin viiden parhaan osakilpailun yhteenlaskettu pistesaldo vuoden 2013 cupissa. Kukin eemeli voi lyödä vetoa ainoastaan yhden vaihtoehdon puolesta. Maksimipanos on 1000g persikkaa. Panokset pitää asettaa viimeistään 24h tuntia ennen cupin ensimmäisen osakilpailun (ensimmäistä) starttia.

Vaihtoehto 1: Ariok saa tulokseksi alle 30 pistettä. Kerroin 1,1
Vaihtoehto 2: Ariok saa tulokseksi alle 25 pistettä. Kerroin 1,5
Vaihtoehto 3: Ariok saa tulokseksi alle 20 pistettä. Kerroin 2,0

Kommentit

Tuuletin

Pirkkahallissa sen sijaan kannattaa käydä seuraamassa Keemin suhtautumista vetoihin

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi