JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 19.10.2012

Proosallinen suunnistus

Puun takaa ei Jämillä tullut kukaan, Keem eksyi ja Hazor nappasi Boitilta Suunnistusvaltikan

Polkujuoksukuntohiomo, Tampere, SUOMI – Suunnistus on RC Eemelin leipälajeja, vaikka suunnistustaidot seuran sisällä ovatkin kirjavat. Innokkain ja osin epävarmoinkin mielin lähti kuitenkin kuusi cuppaajaa taannoin Jämille kokeilemaan nastareitaan Jämin suunnistusmaratonilla. Keem, Inzaghi, Hazor ja Boit päättivät nopeakulkuisissa kangasmaastoissa yrittää suoriutua 25 kilometrin radasta, Retu ja Kiptoo tyytyivät 15 kilometriin.

Helppoihin maastoihin ei häävin vaikeita piilorasteja ollut saatu. Suunnistustaitoisten vauhtia ei rastien etsiminen hidastanut edes nimeksi, tavallista kosteampi kangasmaasto sentään nimellisesti. Boitkin painoi baanaa pitkin sellaista vauhtia, että ei jäänyt radan keskivaiheen helpolla viiden kilometrin osuudella Keemille kuin minuutin. Keemillä oli vaikeuksia löytää suota, jonne nakata karttansa. Yksi rasti sentään oli suon laidalla, mutta se oli niin kuiva, että Keem päätti jatkaa loppuun asti kartan kera.

Ykköstykki-Hazor selvitti radan alle kahdessa ja puolessa tunnissa. Lyhyt kesto lieni rogaining-spesialistille pettymys, jos kohta pahempia manauksia radan lyhyydestä ei kuitenkaan kuultu. Hazor karkasi muilta cuppaajilta kovan juoksuvauhtinsa turvin jo matkalla ensimmäiselle rastille. Varmat otteet takasivat ylivoimaisen voiton. Entinen mestari, Boit, oli riittävän joutuisa ottaakseen hopeamitalin, reilut parikymmentä minuuttia Hazorin perässä. "Pummasin alle sekunnin per rasti", tiivisti kakkonen kisan luonteen currypöydän äärellä Tampereelle palattua. Cup-kisan ulkopuolelta Jämin maastoihin sännännyt Cliini antoi Boitille oivan vastuksen, mutta joutui lopulta huonon vauhdinjaon uuvuttamana jäämään muutaman minuutin päähän taa. Alitti kolme tuntia kuitenkin hänkin.

Keem ja Inzaghi rynnivät ykkösrastille peräjalkaa, mutta jo nelosrastille tultaessa Keem oli repinyt pienen eron Inzaan. Eipä kuitenkaan aikaakaan kun Keem oli jo pelkkä vastaantulija Inzaghin siirtyillessä viivaa pitkin rastilta toiselle. Keemkin kyllä pysyi tavoitteessaan pummata 40 rastin radalla korkeintaan puoli tuntia. Se ei silti Cup-osakilpailun pronssisijalle riittänyt, vaikka Inzaghi viimeisiä rastivälejä etenikin yhä pahemmin kramppaavin jaloin. Yli seitsemän minuutin marginaalilla pronssi lopulta matkasi Jyväskylään. Keem kuitenkin säilytti nelossijallakin Cupin kokonaistaulukon kärkipaikkansa.

15 kilometrin sarjassa edettiin myös äärimmäisen varmasti. Retu kiersi rastit helposti ja niin nopeasti, että maalissa harmitteli rohkeutensa puutetta olla lähtemättä pitemmälle matkalle. Retun kilometrivauhti 6.16 viittaa siihen, että siellä olisi saattanut olla jopa hopeasija ja 11 pistettä tarjolla. Tämäkin suoritus riitti kuitenkin viitossijaan ja kahdeksaan pisteeseen. Mainiosti sujui myös Kiptoon suunnistus, olkoonkin että yksi viiden minuutin hutikin joukkoon mahtui. 18 minuutin tappio Retulle on kuitenkin kovin vähäinen, ja kilometrivauhtikin pysyi Inzaa sekä Keemiä kovempana.

Hauskaa taisi kaikilla olla. Toivottavasti tänne lähdetään toistekin.

Kommentit

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi