JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 21.08.2012

Keuruulla lenkkeiltiin 24 tunnin verran

Vuoden joukkueeksi valittiin 179 kertaa n. 1,8 km lenkin kiertänyt RC Eemeli

Kipuisa palautumo, SUOMI – "Joukkue osoitti suurta periksiantamattomuutta, reipasta urheilumieltä ja joukkueen vaihtotaktiikka oli yllättävä ja erittäin tehokas." Näillä saatesanoilla saavutti RC Eemeli Keuruun 24 tunnin lenkin vuoden joukkueen tittelin. Tehokas vaihtotaktiikka tuotti kahdeksanhenkiseksi paisuneelle joukkueelle oman mittauksen mukaan tuloksen 322 km, järjestäjien mukaan 333 km. Tulos on joka tapauksessa seuraennätys ja ylittää epävirallisena tavoitteena olleen 24 tunnin soolojuoksun maailmanennätyksen.

Eemelijoukkueesta eniten keuruulaisella pururadalla viihtyi Ariok, reilut kolme tuntia ja 24 minuuttia. Kahdenkymmenenkolmen kierroksen aikana mielialat ehtivät heilahdella: "Alku oli turhan innokas. Sitten sain rauhoitettua menoa ja aloin haaveilla 8.30 minuutin kierrosajasta. Ennen ensimmäistä lepotaukoa irrottelinkin sitten jo 8.09. Yöllä juuri heränneillä jaloilla ja lyhyillä palautuksilla piti juosta varovasti, mutta aamuun järjestynyt reilun tunnin tauko palautti jalat iskuun. Välillä keitto pyrki hissillä ylös ja pää väsyi käskemään kroppaa, mutta kun Chrijo puoliltapäivin iski tauluun 8.07, alkoi alfailu ja tykitin 7.50. Kun Chrijo vastasi 7.36, piti seuraavalla vielä yrittää parhaansa. Jäin kuitenkin 7.38:aan ja sen jälkeen alkoi palauttelu: kaksi viimeistä vetoa annoin mennä päälle kahdeksan minuutin."

Myös Chrijo kiersi 1,8 kilometrin radan 23 kertaa ja saavutti kolme sekuntia Ariokia paremman keskimääräisen kierrosnopeuden. "Juoksentelin alussa hieman päälle 8 minuutin aikoja, mutta sitten aloin rauhoittaa menoa, jotta jaksaisin loppuun asti. Kun puoliltaöin pääsin yli 9 minuutin, oli hyvä lähteä levolle. Omanlaisensa pitkä yö sujui ihan hyvin, lepäilytauko ei vaikuttanut. Aamukuudelta toisen lepotauon jälkeen oli kuitenkin karmea aamukankeus...siis jaloissa. Pian oikea jalkakin alkoi panna suuta mutruun ja keittolounaan jälkeen oli pakko hidastella ja varmistaa, etteivät keitot päädy kankaalle. Puoliltapäivin show'n oli aika jatkua: 8.07! Ariok yritti vastata, mutta latasin heti perään tauluun 7.36. Viimeiset vedot juoksinkin sitten pitkin Via Dolorosaa."

Hazor lämmitteli 24 tunnin lenkillä seuraavan päivän Laajavuoren äärijuoksua varten ja saavutti joukkueen kovimman yksittäisen kierrosajan, 6.25. "Juoksu lähti kaameassa kuumuudessa vähän kankeasti liikkeelle, mutta kolmanteen vetoon sain höyrykoneen päälle. Sen jälkeen hölkkäilin välillä lähelle seitsemää minuuttia, välillä taas hapotin lähempänä kuutta ja puolta. Yöllä meno oli hirveen jähmeetä ja kierrosajat painuivat 7 minuutin huonommalle puolelle. Ei vaan jalka jaksanut kovempaa. Vielä aamullakin koipi oli kaameen jäykkä, mutta frekvenssiä lisäämällä vauhti parani. Totesin että kroppa kyllä jaksaa, kun komentaa vaan! Vivo Barefooteilla pääsin jo ensi yrittämällä aikaan 6.44, mutta tosissani yritin vasta viimeisellä vedolla, joka irtosi 6.32. Maramahaa ei tullut keittolounaasta huolimatta eikä jökkiäkään ole havaittavissa."

Keemin 48,6 kilometrin urakka sujui ainutlaatuisesti omaa maratonennätystä hitaammalla keskivauhdilla. "Ekalla vedolla vain tunnustelin, mutta sitten juoksu alkoi maistua hyvältä ja parantelin aikoja aina viidenteen vetoon asti, joka irtosi täydellä höyryllä 6.33. Sen jälkeen ei ollutkaan enää yhtä kivaa ja vauhtikin putosi. Illalla ajat vielä pysyivät pääosin alle 7 minuutin, mutta hiki ei meinannut irrota millään. Ensimmäisen pitemmän tauon jälkeen sitten yöllä dieselmoottori urahti käyntiin ja vauhti putosi selvästi: 8 minuutin alituskin alkoi tehdä tiukkaa. Vaikeita yökierroksia juoksin ensin tähtitaivaan alla, sitten sankassa aamusumussa, yhä hidastuvin kierrosajoin. Sumussa alkoi henkeäkin ahdistaa, mutta se meni onneksi aamun valjettua ohi. Happi teki ihmeitä ja palasin takaisin alle 7 minuutin kerhoon! Aamupäivästä jo tuntui, että kaikki oli annettu eikä kroppa jaksa komentamallakaan, mutta kupillinen kahvia taltutti pahimmankin jökkerön ja ajat alkoivat vielä kerran parantua. Loppuvaiheissa jaksoin vielä pari kertaa tehdä huolelliset verryttelyt ja niiden avulla pari kovaa kierrosta, mistä jäi hyvä mieli."

Mythi ehti juosta vain reilun tunnin, kunnes joutui keskeyttämään ringinkiertämisen kipeytyneiden nilkkojen vuoksi. "FiveFingerseillä oli kevyt kipittää, aloin heti kylmiltään takoa selvästi alle 7 minuutin aikoja. Välillä vaihdoin jalkaan lenkkarit ja kompressiosukat, mutta ei vauhti vaan paljonkaan pudonnut. Aamuyöstä saavutin dieselvaihteen ja kun nilkatkin alkoivat oireilla, ajat heikkenivät hieman. Lopulta aamun ensimmäisen vedon (7.29) jälkeen oli pakko todeta, että nilkat ovat sököinä. Oli pakko lopettaa siihen."

Joukkueen viime hetken vahvistukseksi ilmaantui kisapaikalla Pasi, jonka oli tarkoitus kiertää vain muutama kierros. Homma alkoi kuitenkin maistua niin hyvin, että Pasi oli mukana 19 tuntia ja juoksi yhteensä peräti 36 kilometriä! "Illan juoksuissa ei ollut paljon sanottavaa. Ajat pyörivät ensin kahdeksan ja sitten yhdeksän minuutin huitteilla. Aamuyöstä lenkkarit alkoivat tuntua raskailta ja aamulla ne menivätkin vaihtoon, mikä teki hyvää. Taistelin kovasti kymmenen minuutin rikkoutumista vastaan, mutta puoliltapäivin muutama kierros lipsahti yli. Suunnistuskenkiin vaihtamalla palasin kuitenkin takaisin 9 minuutin kerhoon. Ei se satu!"

Joukkueen kovimman keskikierrosajan ja pienimmän keskihajonnan saavutti Pjh, joka ilmiömäisesti juoksi peräti 16 kertaa peräkkäin alle 7 minuutin haamurajan. "Kisan alussa juoksin kierroksia välille 6.45-6.55. Aika mukavasti noissa sai puuskuttaa, mutta aina ne sinne vaan napsahtivat samaan aikaan vaikka jalat väsyivät jatkuvasti enemmän ja enemmän. Vasta siellä 16 tunnin jälkeen tuli ensimmäinen 7 min ylitys ja lopussa niitä tuli vielä muutama lisää. Olen kuitenkin tyytyväinen kuinka tasaisesti vedot menivät. Lopulta kierrosten keskimääräiseksi kestoksi tuli 6.54 ja keskivauhdiksi 3.50/km. Eli tulihan tuossa vk-vetoja määrällisesti aika hyvin! Vetoihin lähteminen pitkien taukojen jälkeen oli varsin rankkaa. Kisan loppupuolella jalat olivat tyhjät ja kankeat ja varsinkin ensimmäiset 500 metriä joka kierroksessa olivat aika kamalia. Asiaan auttoi, jos jaksoi verrytellä ennen omaa vetoa, mutta ei siihen innostusta oikein riittänyt, kun levätäkin piti. Aika kylmiltään tuli kaikki vedot tehtyä."

Walker ehti 24 tunnin aikana kiertää 22 kertaa radan ympäri, hieman vajaan 40 kilometrin urakkaan kului aikaa kaikkineen kolme tuntia ja 16 minuuttia. "Löin tiskiin heti ensimmäisellä pohjat 8.03, minkä jälkeen kierrosvauhti putosi parikymmentä sekuntia. Musiikkiluokan lattialla nukkuminen kangisti sen verran, että yöllä siirryin 9 minuutin tuolle puolen. Välillä keskiyön banaanikin kummitteli, mutta kun sain sykkeen punaiselle, alkoi kierrosaika taas kasilla. Aamulla piti taas kylmiltään aloittaa rauhallisemmin, mutta pienen kilpajuoksun myötä ukko alkoi taas lämmetä. Sääret olivat välillä hajota, mutta pakkasen hellittäminen paransi kuitenkin taas vauhtia. Uuden huippuvauhdin salaisuutena oli päivällä tussinumerot pohkeissa. Tämän jälkeen profeettajogurtti painoi kuitenkin taas vauhtia huonommaksi ja pohkeiden ja takareisien tukkeutuminen vain pahensi kankeutumista. Kevyt verryttely kuitenkin auttoi ja palasin kahteen viimeiseen vetoon taas hyvään vauhtiin."

RC Eemelin ensimmäinen 24 tunnin juoksu sujui siis pääpiirteissään hyvin, Mythin jalkavaivatkin ovat toivottavasti nopeasti ohimenevää laatua. Vastusta ei Keuruulla juuri saatu, vaikka mm. Kipeät Ukkelit ihan mallikaasti juoksikin. RC Eemeli haastaakin Kekkonen hiihti ja kalastin panemaan paremmaksi lokakuussa Vierumäellä. Siitä olisi hyvä lähteä itse taas ensi vuonna yrittämään parempaa!

Kommentit

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi