JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 17.11.2011

Hazor murskavoittoon Hornankattilan tartanilla, KATSO VIDEO!

Ensi sunnuntaina nähdään, yltääkö kolmannen Cup-voittonsa varmistanut Nokkamies historialliseen viiden Cup-osakilpailuvoiton putkeen

Varajärjestäjän varjotiedottamo, VENÄJÄ, VENÄJÄ JA VENÄJÄ – RC Eemeli Cupin vuoden 2011 seitsemäntenä osakilpailuna käytiin 5000 metrin ratajuoksu, joka otti paikan Lindforsinkadun legendaarisessa Hornankattilassa. Kerran aikaisemminkin on samaisella areenalla Cup-vitonen juostu. Seitsemän vuoden takaisessa pudotusjuoksussa pudotettiin viisi eemeliä kesken matkan pois ja vain kaksi sai juosta maaliin asti. Tällä kertaa täyden ratavitosen ajan kellotti itselleen kerrassaan seitsemän eemeliä, yksi cuppaava epäeemeli sekä kaksi muuta epäeemeliä.

Auringonlaskun hetkellä perjantai-iltana 30.9.2011 klo 19.01 sharp ilman joustoa käynnistyneestä osakilpailusta muodostui odotetusti kentälle jo klo 18.04 tiensä löytäneen Hazorin soolonäytös. Yleisö jännitti vain sitä, pystyisikö Hazor tuulisissa oloissa soolojuoksulla rikkomaan Keemin pari vuotta vanhan seuraennätyksen 17.06,52. Hazor avasi pelin kevyin jaloin ja tossuin totutun ennakkoluulottomasti juoksemalla ensimmäisen kilometrin ajassa 3.18. Ratajuoksijana ilmeisen kokematon Cliini roikkui peesissä tähän asti, mutta jättäytyi sitten kyydistä. Myöhemmillä kilometreillä Hazorinkin vauhti hieman tasaantui. "Happee riittää mutta jalka ei kulje, ei riitä vauhti", kommentoi mestari menoaan ja paineli vetoavun puutetta harmitellen hengästymättä maaliin seuraennätysajassa 17.05,1. Siitä kilahti Cup-tilille 14½ pistettä, mikä varmisti Hazorin paluun Cup-pokaalin haltijaksi. Voitto oli Cup-osakilpailuissa Hazorille jo neljäs perättäinen, joten minkäänlaisen jossittelun varaa ei ole jätetty. Hazorin kisamatkan haastavin vaihe tuli illalla Tampereen rautatieasemalla, kun piti saada junalippu pihalle. Tuomio: "en oo paskemmin toimivaa kosketusnäyttöä käyttäny."

Hazorin takana käytiin ansiokasta otatusta muista sijoista. Elokuisen äärijuoksun vaikeuksista noussut Kiptoo nappasi selkeän kakkossijan ajalla 17.40,5, joka on vain 0,3 sekuntia hitaampi kuin se, jolla vuonna 2004 heltisi pudotusjuoksun voitto. Kaksi seuraavaa sijaa valtasivat Cupin ulkopuoliset Ilmari ja Cliini ajoilla 18.20,8 ja 18.32,4. Cuppaajista kolmanneksi nopeimmaksi osoittautui Mjev uudella ennätyksellään 18.46,3. "Eka kilsa hullua kyytiä 3.24 ja sen jälkeen hyytyi", tilitti Kortesuon yläkerta edesottamuksiaan.

Ratavitonen oli erikoinen Cup-kilpailu sikäli, että sen pipottaja, järjestäjä, jälkipeluuttaja ja tiedottaja olivat kaikki eri eemeli. Yleensähän nämä velvollisuudet on tapana sälyttää yhden ja saman niskaan, mutta nyt päätettiin kokeilla hajautettua järjestelmää. Se osoittautuikin vallan mainioksi. Näin myös kisasta pois jättäytyneet Trib, Patrik ja Keem saivat edes jonkinlaisen roolin tämänkin kisan läpiviemisessä. Tämä Cup-historian 46. juoksukilpailu oli muuten ensimmäinen, jossa Keem ei päässyt maaliin, eikäpä vaivautunut edes lähtöviivalle tahi kisapaikalle. Ratavitosen jälkipelivastuun otti hoidettavakseen Kiptoo, joka sinnikkäästi yhä pyrkii kohti RC Eemelin ensimmäisen saunasertifikaatin vastaanottamista. Aikaisempien saunojen sertifiointiprosessit eivät ole tuottaneet tulosta, joten Kiptoo päätti rakentaa uuden saunan. Alustavat tulokset osoittavat, että prosessi on lähtenyt onnistuneesti käyntiin. Jäämme odottelemaan tuloksia.

Saunasertifikaattiaan odottelee yhä myös jo kahdesti eemeleitä saunottanut Mythi. Maastoultrien erikoismies epäonnistui viimevuotisen ratakympin tapaan Hornankattilassa nytkin, mutta pettymyksen tuottanut aika 19.55,7 toi Lounais-Hervantaan kuitenkin kymmenen pistettä ja piti Mythin mukana kamppailussa Cup-hopeasta. "Ei ollut kaksinen juoksu. 19 minuutin alitus meni pilalle ekan kilsan (3.34) ryntäilyn takia ja maramahakin oireili", kuului Keltanokkamiehen mielipide suorituksestaan. Viidennen sijan Cuppaajien joukossa vei Inzaghi. Aika 20.17,6 tullee kuitenkin paranemaan ensi satokaudella reilusti, kun Pasin personoidun harjoitusohjelman hedelmiä poimitaan.

Kuudenneksi sijoittui elämänsä maratontikkiin noussut Ariok, joka kevyesti rallatellen saapui maaliin ajassa 22.45,7. Flunssainen Patrik seurasi Ariokin edesottamuksia radan varresta tyytyväisenä: "ei haittaa tippaakaan etten päässyt starttaamaan, kun Ariok oli tuollaisessa iskussa, ei olisi ollut mitään saumaa." Ariokin takana saapui maaliin Skeema ajassa 25.38,2 ja viimeisenä käveli maaliin Boit päälle 35 minuutin ajalla. Skeemalta ei tarkempia selityksiä kuultu, mutta Boitin lupaavasti 4.20-kilometrillä alkanut juoksu päättyi vanhaan pohjevammaan. Kuusi arvokasta Cup-pistettä rikkaampana poistui kuitenkin Boitkin Lindforsinkadulta Umajan sertifioimattomaan saunaan.

Ratavitonen taltioitiin ansiokkaasti, sillä Hervannan auringonlaskua oli ihailemassa myös sankka fanijoukko. Video löyty allaolevan osoitteen takaa:

http://rc.eeme.li/multimedia/2011/ratavitonen/.

Tulevana sunnuntaina RC Eemeli kokoontuu Tampereen Kaupin Pirunvuoreen ratkaisemaan vuoden 2011 sauvaylämäkimestaruutta. Kahden vuoden takaa sitä puolustaa kisaisäntä Mythi. Helpolla ei Mythikään varmasti sunnuntaina pääse. Cup-voiton varmistanut Hazor on treenannut sauvamäkeä aina noidannuoleen asti ja varmasti mieluusti ottaisi RC Eemeli Cup -historian ensimmäisen viiden voiton putken nimiinsä. Monta muutakin hullua nähdään Pirunvuoressa sunnuntai-iltapäivänä koheltamassa, joten odotettavissa on vaiherikas otatus.

Sunnuntaina arvotaan myös RC Eemeli Cupin 2012 osakilpailut. Cup on juuri käynyt läpi ankaran sääntömuutosäänestysprosessin, jonka seurauksena se on kokenut historiansa suurimman uudistuksen. Jatkossa ei juoksujen ja muiden lajien määrää ole enää ennakkoon määrätty, vaan kumpiakin voi nousta piposta miten monta hyvänsä nollan ja kahdeksan väliltä! Mitä sieltä nousi, käy lukemassa arvonnan jälkeen RC Eemelin Cup-sivulta!

Kommentit

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi