JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 19.02.2011

Inzaghi palaa Cupiin

Tänään ratkaistaan RC Eemelin sekauintimestaruus

Laajenemiskomitean päämaja, Tampere, SUOMI -- RC Eemeli on tutkinut roskapostikansionsa ja löytänyt sieltä kaksi hakemusta tänään alkavaan vuoden 2011 RC Eemeli Cupiin. Seura kiittää hakijoita Cupia kohtaan osoittamastaan kiinnostuksesta. Koska hakijat ovat seuran vanhoja tuttuja, on ensin havaittu hakemus läpäissyt eemelibyrokratian lähes ennätysmäisessä ajassa. Jälkimmäisen käsittely on valitettavasti vielä kaksi tuntia ennen Cup-avausta kesken.

Ensimmäinen hakemus oli allekirjoitettu jollain omituisella nimellä, mutta lähempi tarkastelu osoitti, että vuonna 2008 kahdeksan parhaan joukkoon Cupissa kiilannut Inzaghihan sen takana piili. Inzaghia ei sitten saappaanheiton ole Cup-kisoissa nähtykään, joten hakemus herätti ansaittua kiinnostusta. Myös polemiikkia se herätti, siitä poimittakoon esimerkiksi alle keskustelunpätkä Cup-laajenemiskomitean kokouksesta:

- "Puollan."
- "Puollan."
- "Puollan."
- "Puollan."
- "Puollan."
- "Puollan."
- "Puollan."

Argumenteiltakaan ei vältytty. Erästä Cup-valtuutettua närästi hakemuksen A-sarakkeen rivien 3 ja 4 lipsahtaminen hakemuksessa väärinpäin. Toinen pohti, merkitseekö tämä sitä, että hakijan taiteilijanimi on Nick. Myös lajin "hiihto(luistelu)" olemuksesta käytiin vilkasta keskustelua, jonka lopputuloksena päädyttiin siihen, että kyse on samasta lajista kuin "luisteluhiihto" ja "hiihto (luistelu)", koska suksilla voi myös kävellä. Epäselvyyttä herätti se, olivatko rivin 5 suosituimmat lajit suosituimmuusjärjestyksessä. Maantiejuoksun sijoittamista suunnistuksen vasemmalle puolelle sekä kiiteltiin että itkettiin. Ristiriitaisia tunteita aiheutti myös 7-ottelun mainitseminen vahvaksi lajiksi. Osa jäsenistöstä tuntuu olevan huolissaan omasta seitsenottelumenestyksestään, kun taas osa ottaisi tyytyväisyydellä vastaan seuratovereiden hakijalle menettämät seitsenottelupisteet.

Hakijan tavoitetta luonnehdittiin rohkeaksi, patrikmaiseksi ja humoristiseksi, onhan kuuden kukistettavan joukossa peräti neljä sellaista, joita hakija ei Cupissa koskaan ole kukistanut (Renoo, Boit, Patrik, Skeema). Hienoista hämmennystä puolestaan aiheutti tavoite "kehittyä hämähäkkikävelijänä". Cupissahan on lajina hämähäkki. Komitea suosittelee hakijaa keskittymään kehittymiseen Cup-lajeissa. Tarkimmat komitean jäsenet lukivat rivien välistä hakemusta täydentävän tiedon, että hakijan neutraalit Cup-kisat ovat rataviitonen sekä Jyväskiepin juoksu.

Sanamuodot "Cup-hakemus ja cuphakemus" aiheuttivat hieman epäselvyyttä. Tästä voi saada sen käsityksen, että hakija anoo cupia järjestettäväkseen. Epäselväksi jäi myös se, mitä tarkoittaa hakijan lupaus luottamuksen arvoisena olemisesta. Toki pieni salamyhkäisyys on aina paikallaan. Kiitosta jaetaan siitä, ettei hakemus sisältänyt virusta, (treenien) vakoiluohjelmaa, epäilyttävää kohdetta tai riski(treeni)ohjelmaa.

Erityisen paljon keskustelua herätti hakemuksen formaatti XLSX eli Microsoft Office Open XML Format Spreadsheet. Valintaa pidettiin toisaalta taitavana kompromissina, jossa yhdistyvät #persikan suosituin Microsoft-ohjelmisto ja seuran vahva XML-osaaminen. Tosin huomattiin myös, että hakemus ei ollutkaan suoraan XML-muotoinen vaan zip-pakattu sellainen. Himoittuun XML-tiedostoon päästiinkin viimein käsiksi, kun hakemus oivallettiin ensin avata millä tahansa zip-paketteja avaavalla ohjelmalla. Formaatti yllätti positiivisesti seuran mobiilikäyttäjät. Hakemuksesta tuli historian ensimmäinen Android-puhelimen Docs To Go -sovelluksella avattu Cup-hakemus, mikä on ehdottomasti laskettava hakijan ansioksi.

Lopuksi mainittakoon vielä, että irtopisteitä hakijalle jaettiin ahkerasta venyttelystä sekä nuoresta verestä. Pakkasen puolelle sen sijaan on laskettava hakemustoimikunnan nimittäminen julmaksi.

Hakija Inzaghin Cup-hakemuksen hyväksymistä puoltavia ääniä kertyi kokouksessa yksitoista. Hakemuksen epäämisen puolesta ääniä kertyi nolla. Inzaghi on täten valtuutettu tekemään paluu RC Eemeli Cupiin, joka starttaa 300 metrin sekauinnin merkeissä tänään kello kaksitoista Tampereen uintikeskuksessa!

Hakija Retun hakemuksen käsittely sen sijaan on yhä vaiheessa. Retua ei sekauintikisassa joka tapauksessa nähdä, joten käsittelyä saatetaan viivyttää ainakin maaliskuun kahdentenakymmenentenäkuudentena päivänä odottavaan hämähäkkikisaan asti.

Entä miten käy sekauinnissa, kuka avaa kautensa täydellä pistepotilla? Sekauintiviitta on viettänyt pakkasentäyteisen talven Kiinanmuurilla ja on juntattu tukevasti kaksi edellistä Cup-uintia näytöstyyliin voittaneen Boitin hartioille. Viimeisenä uintivuorossa oleva Boit pääsee vieläpä taktikoimaan loppuajan kanssa, uimaan vain niin kovaa että voittaa. Seuraennätystä on sitten varaa seuraavassa sekauintikisassa parannella. Kaikesta huolimatta Boit uhoaa olevansa viiden minuutin maineen edellyttämässä kunnossa.

Boitin ykköshaastaja lienee aiempien uintikisojen tapaan Hazor, jonka itseluottamus taitaa kuitenkin olla hieman hakusessa päätellen eilen tehdystä viime hetken paniikkitreenistä, jossa räpiköitiin vettä nenään enemmän kuin vuosiin. Kisan kakkossijalle Hazorilla sen sijaan on tekemistä, mikäli Cupin ulkopuolelta Nella uhonmukaisesti ruumiillistuu sekauintiareenalle.

Talven ahkerin uintitreenaaja on triathlonklubijäsenyytensä myötä ollut Trib, jolta myös odotetaan kovaa näyttöä. Kiirekin Tribillä altaasta pois on, jotta kaakeloijan palkkio ei nousisi päätähuimaaviin mittasuhteisiin. Myös Mythi on ottanut uinnin asiakseen ja käynyt viikoittain uimakoulussa, jossa ohjaaja on kehunut selkäuintitekniikkaa. Mythin vauhti sen sijaan on muille täysi mysteeri. Skeemakin on viettänyt vanhan inhokkilajinsa parissa lähes kolme tuntia ja merkkaillut ällistyttävän kovia 25 metrin vetoja. "Ei pysty alle 8.30", kuuluu kuitenkin hämähäkkikomitean deuho.

Ynnä muitakin tänään altaassa nähdään, perustajajäseniä siis. Keem lähtee tavoittelemaan kahdeksan minuutin alitusta, mikä Keemin kanssa tasapäisiä treenituloksia Treenieemeliin merkkailleelle Kiptoollekin lienee sopiva tavoite. Patrik kuuluu niihin eemeleihin, jotka luottavat levon voimaan: Pat on viimeksi nähty uima-altaassa marraskuun viidentenä päivänä, jolloin kellotettiin mm. 95,2 metrin rintauinnissa aika 3.04 ja extrapoloitiin 300 metrin sekauintiajaksi 9.01. "Saa nähdä mihin tässä kehittyy helmikuuhun mennessä, alle kuuden minuutin kuitenkin tavoite", aprikoi tuolloin Patrik.

Erityisen huolellisesti on sekauintiin herkistellyt Renoo, jonka viimeisin uintimerkintä löytyy päivämäärältä 26.7.2008, eli Kukkia triathlonista. Viimeisten tietojen mukaan Renoo on sairastunut kisakuumeeseen, mutta kuitenkin löytänyt sekä uimahousut että -lasit.

Entä mitä tekee kahden ja puolen vuoden Cup-lomalta palaava Inzaghi elämänsä ensimmäisessä ja ehkä viimeisessä uintikilpailussa? Sen näkee se, joka tänään iltapäivänsä Kalevan uintikeskuksen harjoitusaltaalla viettää!

Kommentit

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi