JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 30.09.2010

Rauhaniemen ravit

RC Eemeli Cupin suositut juoksukisat jatkuivat R5:ssä

Pirkka-valmistautumo, Vara-Pattenhoff, SUOMI -- Pitkä vatvominen päättyi viimein menneenä lauantaina klo 12.58, kun armollinen TaJut päästi kahdeksan eemelicuppaajaa 24:n muun juoksijan kanssa irti Rauhaniemen viiden kilometrin testiradalle. Valitettavasti TaJujen pipottajalle varaama yllätyspalkinto jäi jakamatta, sillä pipottaja-Patrik virui kisan aikana tulevia pipotuksia suunnitellen flunssaisena sängyn pohjalla.

Hazorin poissaollessa eemeleillä ei ollut asiaa kärkikolmikon vauhtiin, mutta sen takana käytiin perinteisen tasainen otatus Keemin ja Kiptoon kesken. Ennen suurta R5-päivää olivat K* kohdanneet Cup-juoksuissa 33 kertaa. 20 kertaa oli Keem poistunut kisasta voittajana ja 12 kertaa Kiptoo. Lisäksi yksi otatus oli päättynyt tasan ja kahdeksan kertaa oli jompikumpi joutunut jäämään juoksukisasta pois.

Cup-historian kaikki 42 juoksukisaa tahkonnut Keem onnistui tällä kertaa ottamaan viimeisen puolen kilometrin kirikamppailussa hienoisen yliotteen ja voitti eemelten jäsentenvälisen kisan ajalla 17.18, joka jäi yli 20 sekuntia Hazorin kahden vuoden takaisesta seuraennätyksestä. Kiptookin kellotti uuden henkilökohtaisen reittiennätyksensä ajallaan 17.22.

Cup-kisan kolmossijasta ei käyty suurempaa kamppailua, sillä kautta koko kauden kolmospallia lähes yksinoikeutenaan pitänyt Mythi jäi poikkeuksellisen korkeilla sykeillä juosten ajallaan 19.27 kakkossijasta yli kaksi minuuttia, mutta jätti vastaavasti nelossijan lähes kahden ja puolen minuutin päähän taakseen. Kärkikolmikon järjestys on kauden Cup-juoksuissa ollut aina sama, ja nyt varmistui että sama on järjestys myös Cupin lopputaulukossa. Pirkan hölkkä on täten mitalien osalta pelkkä muodollisuus.

Inzaghi ilahdutti Cup-kansaa ajallaan 20.35 ja uhollaan hakemuksesta vuoden 2011 Cuppiin, mutta hänen takanaan Cup-kisan nelossijasta käytiin päivän kovin vääntö. Ratinan Mondoa aktiivisesti kuluttanut Trib lähti liikkeelle Retun vauhtia parinkymmenen metrin päästä takaa tarkkaillen, kauden ensimmäisessä Cup-kisassaan ollut Skeema sekä Ariok peesissään. Ariokille kyyti oli kuitenkin liian kylmää ja hän joutui jättäytymään porukasta hieman ennen kääntöpaikkaa. Ariokin loppuaika 23.54 riitti tällä kertaa seitsemänteen sijaan cuppaajien välisessä kilpailussa.

Puolisentoista kilometriä ennen maalia Retu riuhtaisi Tribiltä karkuun ja karkasi nelossijalle. Armottoman loppukirin esittänyt Skeema tosin pani Retun vielä koville ja oli yllättää viime metreillä. Rauhaniemen yleisö oli kuitenkin kohtelias ja piti Retun tilanteen tasalla, joten kirivä Skeema jäi sekunnin päähän taa. Sijoille 4-6 osuneen kolmikon ajat olivat Retu 21.56, Skeema 21.57 ja Trib 22.31.

Jalkavaivoja koko loppukesän valitellut Renoo motivoitui panemaan juoksutossut jalkaan, kun kuuli että Kortesuo ei vaivaudu paikalle eivätkä Kaleva ja Pohjois-Kyttälä pysty osallistumaan. Näin ollen keilauksen viittamies kävi verryttelemässä R5-reitillä ja keräsi ajallaan 27.08 arvokkaat viisi Cup-pistettä. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä nuo pisteet varmistivat Renoolle neljännen sijan Cupin kokonaiskisassa. Viidettä sijaa pitää toistaiseksi vielä hallussaan vain kolmeen osakilpailuun osallistunut Boit, joka ei kuitenkaan lähtene mukaan pipottamaansa Pirkan hölkkään. Ainakin Tribillä ja ilmeisimmin myös Ariokilla on mahdollisuus ohittaa Boit vain selviytymällä maaliin Pirkassa. Retullakin on mahdollisuus vielä hyökkiä Boitin ohi sijoittumalla kuuden parhaan joukkoon Pirkassa.

Mjevin tilanne nollakerholaisena Cupin hännillä on perin tukala. Välttääkseen jumbosijan olisi Mjevin voitettava Pirkan hölkkä seuraennätyksellä ja lisäksi lobattava kabineteissa Hazorille Pirkan hiihdosta merkitty kiistanalainen seuraennätyspisteen puolikas pois. Tämän kaiken lisäksi Mjevin pitäisi vielä jotenkin saada alakerran naapurinsa demotivoitua jättämään Pirkan hölkkä väliin. Ei mikään tehtävä mahdoton tosin sekään, kaikkeahan voi toki kisoissa ja niiden ulkopuolella sattua!

Cup-kauden 2010 kolmeen juoksukisaan on saatu 9+6+8=23 suoritusta, kun neljään muiden lajien kisaan on kertynyt 5+5+2+10=22 suoritusta. Juoksukisojen osanottoprosentti näyttää ennen Pirkan hölkkää 64:ää ja ei-juoksujen 46:ta. Vaikuttaa siis siltä, että juoksukisojen ansiosta Cupin keskimääräinen kokonaisosanottoprosentti pysyy kuin pysyykin vielä 50:n paremmalla puolella.

Kommentit

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi