JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 09.09.2010

Wilson Kirwa ajoi RC Eemelin perustuslailliseen kriisiin

Tampereen Juoksijoita anotaan järjestämään syyskuun R5

Hügelkopfplatz, FINNLAND -- Supersunnuntaisissa jälkipeleissä arvottiin aikanaan RC Eemeli Cupin vuoden 2010 painoksen kuudenneksi osakilpailuksi Tampereen Juoksijoiden kuukausittain järjestämä R5, eli Rauhaniemen maanmainio viiden kilometrin testijuoksu. Päättyneenä kesänä levisi kuitenkin urheilumaailmaan huhu, että TaJut on päättänyt vetäytyä koko syksyn R5-testien järjestelyistä! Tilanne oli Cup-historiassa ensimmäinen laatuaan: säännöt määräävät, että mikäli jonkun muun kuin RC Eemelin järjestämä kisa perutaan, tapahtuma poistetaan Cup-ohjelmasta ja otetaan tilalle ensimmäinen varakisa, joka vielä ehditään järjestää. Varakisalista esille siis!

Vaan kuinkas kävikään. Juuri silloin kun listaa varakisoista ensimmäisen kerran olisi tarvittu, ensimmäistä kertaa se oli kadonnut. Listaa ei ollut tallennettu seuran palvelimelle, eikä sitä löytynyt kenenkään henkilökohtaisista muistiinpanoistakaan. Arvontalaput kylläkin löytyivät, mutta niiden järjestys oli jo sekoittunut, eikä niihin ollut tehty mitään merkintöjä. "No sehän on hienoa, jos tuolta joku Rautavesi putkahtaa", spekuloi Kiptoo silmäiltyään lappujen sisältöä.

Näin jouduttiin tilanteeseen, jossa kukaan ei tiennyt, mikä varakisa pitäisi ottaa käyttöön. RC Eemelin perustuslakivaliokunta kokoontui hätäistuntoon pähkäilemään, mitä tehdä. Osa jäsenistöstä olisi halunnut arpoa varakisan uudelleen, mutta enemmistön tahto voitti: RC Eemeli järjestäköön oman Varjo-R5:n samalla päivämäärällä, kellonajalla ja reitillä kuin aitokin asia olisi ollut. Näin saatiin varakisaongelma nopeasti pois päiväjärjestyksestä. Kätevästi speksattiin samalla keilauskisa samalle Superlauantaille Varjo-R5:n kanssa. Näin saadaan varmasti molempiin päätähuimaava osanotto.

Reaalimaailman epätarunomainen ihmeellisyys yllätti kuitenkin eemelit jälleen kerran. Tapahtui elokuun viimeisenä iltana, että eemeli Keem hapuili nukkumaanmennessään iltasaduksi Wilson Kirwan elämäkerran Juoksijasoturin ihmeellinen elämä. Nukkumatti tulikin kylään jo sivulla 24, ja kirja putosi lattialle, vieressään sen välistä löytynyt tunnistamaton lappu.

Aamuvenytyksiä tehdessä osui Keemin katse lattialla lojuvaan lappuun. "Kats kats, mikäs tämä on ja miksi siinä lukee Texas hold'em? Ja kolmiottelu...ja suunnistus Boit speksaa...ja Tahko MTB 120 km?" Silmien hieraisu auttoi selkeyttämään ajatukset: Wilson Kirwan ihmeellisen elämän välistä oli löytynyt lista kuluvan Cup-kauden varakisoista!

Ensimmäinen juoksuvarakisa oli Kuuman lenkki. Ei onnistu, oli jo vappuna. Seuraavana listalla seisoo Vaasan puolimara. Ei käy sekään, koska kisapäivä on vain kolmen päivän päässä, ja valmistautumisaikaa pitää sääntöjen mukaan olla vähintään kuukausi. R5 marraskuu? Ei, ei taida TaJut järjestää Rauhista silloinkaan. Viimeinen listalle ylöskirjattu vaihtoehto oli: Rautaveden maraton. Marraskuun kuudes päivä. Maratonilleko eemelit siis joutuvat?

Perustuslakivaliokunta joutui uuteen kokoukseen, joka jatkuu nyt yhdeksättä päivää. Kiharaista tilannetta purettaessa on käytetty tähän mennessä 38 puheenvuoroa, mutta vieläkään ei tiedetä, mikä on RC Eemeli Cupin seuraava osakilpailu. Viiden jäsenen mielestä sääntöjä pitää noudattaa pilkulleen, välittämättä siitä että välillä ehdittiin jo sopia Varjo-R5:n Cup-statuksesta. Nämä viisi ääntä puhuvat Rautaveden maratonin puolesta. Neljä ääntä pitää Varjo-R5:n statusta pipostanousseeseen verrattavana, eikä suostu korvaamaan sitä Rautavedellä. Kaksi ääntä ei osaa päättää ja pysyy vaiti.

Äänin 5-4 näyttäisi siis eemelin tie suuntaavan Rautaveelle. Asiassa on kuitenkin sellainen mutta, että eihän kukaan eemeli näinä aikoina, kun maratonien tahkoamisesta ei enää saa Cuppiin lisäpisteitä, ole ollenkaan kiinnostunut juoksemaan maratonia! R5 puhuttelee jäsenistöä paljon enemmän. Mitä siis tehdä?

Verkkatakkien käännöksiä ja eemeli Patrikin TaJuttomuutta odotellessa RC Eemeli vetoaa täten Tampereen Juoksijoihin: ratkaiskaa seuramme kriisi ja järjestäkää syyskuun R5!

Kommentit

Ihmeissään

Kukahan sen on keksinyt, että R5 muka kiinnostaisi enemmän kuin Rautavesi...

Tiedotustoimisto

Niin, osaa maraton ei kiinnosta kun se on niin pitkä, ja osaa siksi kun se on niin lyhyt.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi