JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 28.08.2010

Cup-huumaa Joroisissa

Vaiko sittenkin Joroisilla?

Vielä kerran Bahnhofplatz, Pohjois-Kyttälä, SUOMI. -- Kutkuttavan jännittävä RC Eemeli Cup 2010 saapuu huomenna viidenteen osakilpailuunsa. Cup-kautta on toistaiseksi hallinnut Mythi, joskin kakkossijoja sarjatulella napsinut Kiptoo on vain pisteen päässä perässä.

Cupin seuraava osakilpailu on Joroisissa sunnuntaina klo 12 startattava Finntriathlon CROSS, kilpailu joka ei takuulla jätä ketään kylmäksi. Maastotriathlonin paluu Cuppiin kuuden vuoden tauon jälkeen oli Ariokin kuningasidea. Vuoden 2004 maastotriathlonin kisareitti on kuitenkin yksi niistä Cup-näyttämöistä, jotka hiljattain on purettu. Mutta onneksi hallitseva kolmitahkomestari Hazor älysi ehdottaa kisan siirtämistä Etelä-Savoon. Suuntana siis Joroinen!

Eemelit ja epäeemelit ovat tahkonneet ankaraa triathlontreeniä pitkin kesää. Lähes kaikki cuppaajat ovat aistineet sen, että kylmästä säästä johtuen uintiosuus todennäköisesti perutaan Joroisissa kokonaan: ainoastaan Kiptoo ja Keem ovat ennätyshelteisen kesän aikana käyneet uimassa. Kiptoo on virittänyt uinti-iskuaan huikean 13 kilometrin verran, Keem sen sijaan on tyytynyt 1,1 kilometriin. Kummankin perustajajäsenen huhutaan hankkineen Cup-triathlonin alla jopa märkäpuvun.

Skeema on selvästi päättänyt jättää hyvästit Cup-häntäpäälle, onhan Pappilan Pantani pyöräillyt viimeisen kolmen kuukauden aikana kunnioitettavat 600 km. Juoksulenkkeilykin on Skeemalla pääsemässä hyvään vauhtiin.

Mjev on kartuttanut pyöräilykilometrejä peräti viidessä eri maassa. 70 pyöräillyn tunnin saldona on lähes 1400 kilometriä. Se on enemmän kuin kellään muulla. Tästä maastossa on tosin tahkottu vain 7 %. Lisäksi Mjev on kerännyt juoksua vajaat 400 km, mikä on eemeleistä kolmanneksi eniten.

Retulla on kesän mittaan ollut hienoisia lähtösuuntaongelmia, sillä oikeaa reittiä ei löytynyt sen koommin Vuokatin kuin Tahkonkaan maastopyöräkisoissa. Tämä on kuitenkin todennäköisesti vain taitavaa pimitystä, sillä Retun kunto on täten täysi arvoitus. Pikilinnan pikakiitäjä kun ei treenejään muiden tutkailtaviksi merkkaa.

Patrikin juoksukunnon sen sijaan ovat kesällä testanneet niin Cooper kuin ratakymppikin, ja se on osoittautunut 12 Cup-pisteen väärtiksi. Pyörää ei Patrik ole sentään ehtinyt Koukusta alas laskea, mutta lenkkareita on kesän mittaa kulutettu 127,3 kilometrin verran, keskivauhtina 7.47 min/km.

Täsmälleen yhtä paljon kuin Patrik matkassa, mutta keskivauhdilla 7.21 min/km on juoksua harrastanut takavuosien Cup-suuruus Hazor, jota ei ole Cupissa sitten maaliskuun nähty. Maastojuoksukunto Kortesuolla on kuitenkin selvästi nousussa, mistä osoituksena Mjevin päänahka viikko sitten Laajavuoressa. Polkupyörän päälläkin Hazor on viihtynyt 18 tunnin verran.

Pipottaja-Ariok ei selvästikään aio jättää mitään sattuman varaan Joroisissa, Jussinkylän Jussilla on takana mm. yli 10-tuntinen puurtaminen Tahko MTB:n 120 kilometrin vaativalla reitillä. Eemeleistä Ariokin lisäksi ainoastaan Mythi ja Renoo ovat maastopyöräilleet koko kesän aikana 120 kilometrin verran, hekin vain vähän sen yli. Ariokin maastopyöräilyn kokonaiskilometrimäärä sen sijaan huitelee kaukana 600 kilometrin paremmalla puolella. Kun maastopyöräily on noin ylivoimaisessa kuosissa, ei paljon tahtia haittaa se, että juoksukilometrejä on kertynyt vain 59.

Tribin treeni on ollut täysin päinvastaista. Satulan päällä on Trib kuluttanut ainoastaan 8 tuntia, mutta juoksumäärissä Etelä-Kyttälä porhaltaa aivan omilla lukemillaan: 563 km kolmessa kuukaudessa.

Jalkavaivoista kärsinyt Boitkin on palannut juoksupoluille, treenitietokannasta löytyy juoksua 11,6 kilometrin verran. Polkupyöräilyä Boit on kuitenkin harrastanut kesän mittaan useammassa maamme kunnassa kuin kukaan toinen eemeli, ja kilometrejäkin on kertynyt lähes tuhat.

Hyvin alkukesän Cup-kisoissa menestynyt ja jalkansa 32 juoksukilometrillä rikkonut Renoo on kuitenkin Mjevin lisäksi ainoa tuhannen pyöräilykilometrin rajan rikkonut eemeli.

Cup-kolmosena kahden juoksuvoittonsa ansiosta majaileva Keem on vähentänyt juoksumääriään aiempiin vuosin nähden selvästi, mutta 439 kilometriä riittää silti eemelitilastossa kakkossijalle. Polkupyöränkin Keem on toisinaan ottanut varastosta kadun puolelle, sillä pyöräilyäkin on kertynyt puolet juoksukilometreistä.

Uintikuningas-Kiptoo ei yllä aivan paalupaikalle muiden lajien treenimäärissä, mutta 985 pyöräilykilometriä on kuitenkin kolmanneksi ja 307 juoksukilometriä neljänneksi eniten. Vaikka Kiptoo Vuokatissa kärsikin viluisena eemelipiirissä äärimmäisen harvinaisen maastopyöräilytappion Mythille, niin Pirkkalan yöhölkän meno oli sen verran vakuuttavaa, että Joroisten viittamiestä ei Umajan ulkopuolelta kannata hakea.

Jäljellä on enää Cup-kärki, Mythi. Uimakouluun ei Mythi ole vieläkään ehtinyt, mutta 953 pyöräily- ja 151 juoksukilometriä ovat varsin vakuuttavaa tahtia, ottaen huomioon, että näiden lisäksi kesään mahtuu myös 24-tuntinen suunnistusrupeama.

Finntriathlon CROSSin ilmoittautumisaika päättyi reilu tunti sitten. Eemeleistä ja epäeemeleistä mukaan ovat lounastaneet Kiptoo ja Keem.

Kommentit

halvatun pässi

kuningasideapa hyvinkin

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi