JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 21.01.2010

Mythi vahva ehdokas RC Eemelin riveihin

Keltanokkamies ennätysvauhdissa Kuopion itsenäisyysmaratonilla

Kohta 2), sunnuntaisohva, Hervanta, SUOMI -- RC Eemelin laajentumiskomission marraskuiseen haasteeseen vastasi määräaikaan mennessä vain yksi jäsenkandidaatti.

Cupissa kaudella 2009 debytoinut Mythi täytti nousujohteisen loppukautensa ansiosta laajentumiskomission tiukat esivaatimukset: näyttävä Cup-osakilpailuvoitto sauvaylämäkijuoksussa sekä kolmossijat pallonheitossa ja väsytysmaratonilla nostivat hänet lopulta Cupin lopputuloksissa pronssille.

RC Eemelin jäsenkandidaattina Mythin tuli osallistua Kuopion itsenäisyysmaratonille sunnuntaina 6.12. Mythin syksyn päätavoitteena ollut 3.30 alitus nopealla reitillä Amsterdamissa oli jäänyt reilun viiden minuutin päähän. Epäonnistunut juoksu harmitti ja houkutus uuteen ennätysyritykseen olikin suuri. Kun Keem vielä lupautui jänikseksi, niin itsenäisyysmaratonille saatiin mielenkiintoiset lähtöasetelmat.

Matka Savoon alkoi jo lauantaina, kun Lepe, Keem ja Mythi (onnenpotkun saattelemana) hyppäsivät Siilinjärven junaan. Juoksua edeltävä ilta ja yö oli tarkoitus viettää Lepen kotiseudulla Maaningalla.

Perillä ilta sujui rennoissa merkeissä syöden ja saunoen. Mythi päätti vielä viimeistellä valmistautumisensa kylmällä (sauna)oluella. Lasillisen ääressä heräsi kysymys josko tämä viimeistelyn puuttuminen Amsterdamissa oli aiheuttanut hyytymisen 34 kilometrissä.

Kisa-aamu valkeni pienessä pakkasessa, kun Mythi, Keem ja fanittamaan mukaan lähtenyt Lepe suuntasivat kohti Kuopiota. He olivat perillä hyvissä ajoin noin tuntia ennen lähtöä. Sää ennätysjuoksuun oli erinomainen.

Juoksun kulku oli sovittu etukäteen: Jänis-Keem pitää tasaista 4.55/km vauhtia ja Mythi yrittää pysyä perässä. Maraton juostiin 5275m mittaisella kierroksella, joita siis kertyi kaikkiaan kahdeksan. Tavoitevauhdilla kierros kestäisi noin 26 minuuttia. Mythi oli suunnitellut energiatankkaukset aina kierrosten väleihin juomapisteiden yhteyteen. Taskuihin sulloutui yhteensä 8 geeliä, mikä oli tuplamäärä Amsterdamin kulutukseen verrattuna.

Maraton starttasi klo 10 ja liikkeelle lähti noin 100 juoksijaa, joista iso osa oli kuitenkin puolimaratoonareita. Ensimmäinen kierros (25.16) oli jonkin verran tavoiteaikaa nopeampi, joten seuraavilla kierroksilla oli varaa keventää vauhtia. Toinen kierros oli jo selvästi hitaampi (25.50), mutta edelleen alle 26 minuuttia. Kolmas kierros meni suurin piirtein samaa vauhtia kuin edellinenkin (25.43) ja puolimatkassa kello näytti kokonaisaikaa 1.42.50 ja 26.01 kierrosvauhtia neljännelle kierrokselle.

Puolimatkan jälkeen Mythi jo kyseli, että onko vauhti lisääntynyt, kun hengästyttää ja syke nousee. Maratonin vaikeimmat vaiheet ohitettiin kuitenkin ilman ongelmia ja viides, kuudes ja seitsemäs kierros menivätkin kaikki tasaisen lupaavaa vauhtia kierrosaikojen ollessa 26.03, 25.56 ja 26.00. Mythin maratonennätys ja 3:30 alitus näytti tässä vaiheessa todella hyvältä, sillä viimeiselle kierrokselle oli käytettävissä melkein puoli tuntia aikaa.

Viimeisen kierroksen alkaessa Keem sanoi Mythille, että ei enää määrää vauhtia, vaan lopun sai juosta niin kovaa kuin vain jaksoi. Mythi päätti aloittaa loppukirin kuitenkin vasta joskus kierroksen kääntöpaikan jälkeen. Voimia oli säästynyt sen verran, että vajaan kahden kilometrin loppukiri menikin aika haipakkaa ja viimeisen kierroksen väliajaksi tuli 24.37.

Mythi ja Keem juoksivat maaliin yhtä aikaa ja kellot pysähtyivät ennätysaikaan 3.25.25!

Maalissa Mythi oli erittäin tyytyväinen suoritukseensa ja kiitteli Keemin apua vauhdin säätelyssä ja Lepen huikeaa fanitusta reitin varrella. Mythin ennätysjuoksu palkittiin vielä komealla pokaalilla, kun aika riitti yleisen kilpasarjan 4. sijalle. Ilmeisesti maalikameran tarkka kuva oli pudottanut Keemin 5. sijalle.

Mythin Kuopion itsenäisyysmaratonilla juoksema aika 3.25.25 on historiallinen, jos RC Eemelin laajentumiskomissio hyväksyy jäsenyyden: Mythi olisi ensimmäinen maratonilla 3.30 ajan alle 30-vuotiaana alittanut Eemeli.

Kommentit

Tuuletinkerhon Pohjois-Savon jaos

Tuuletinkerho puoltaa yksimielisesti jäsenyyshakemusta!

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi