JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 02.04.2009

Boit nujersi Renoon pingisfinaalissa

Pahoista jalkakrampeista kärsinyt Patrik yllätti kolmostilallaan

Hatanpään sorvaamo, SUOMI -- Vuoden 2008 RC Eemeli Cup huipentui viime marraskuussa Janinan päivänä pelattuun pingisturnaukseen Tampereen Nääshallissa. Jännittävä kuusieräinen finaalikamppailu päättyi Boitin 4-2 voittoon Renoosta. Pronssipelissä ilman kenkiä pelannut Patrik kellisti puolestaan Skeeman selvin 4-0 lukemin.

Kauden toinen pingisturnaus syöteltiin käyntiin aamukymmeneltä Tampereen Nääshallissa. Paikalle oli saapunut 8 reipasta cuppaajaa ottamaan mittaa toistensa pelitaidoista. Jo heti alkuun koettiin dramaattisia hetkiä hallin vahtimestarin saapuessa ilmoittamaan, että pelipöydät olivat varattuja. Onni onnettomuudessa kilpapöydillä oli tilaa ja cuppaajat pääsivät pelaamaan ammattilaisympäristössä.

Alkuerien tiukimpia ottelupareja olivat Patrik ja Boit 1-2 (6-11, 11-9, 6-11), Ariok ja Mjev 2-1 (11-9, 7-11, 11-3), Skeema ja Boit 1-2 (8-11, 11-5, 7-11), sekä Patrik ja Skeema 1-2 (11-7, 9-11, 9-11). Eniten alkusarjan voittoja kertyi Renoolle, joka murskasi kaikki vastustajansa keräten yhteensä 7 voittoa. Toisena alkusarjan tilastoissa oli Boit kuudella voitolla, ja kolmantena Skeema neljällä voitolla. Myös Keem saalisti neljä voittoa, mutta hävisi Skeemalle ja päätyi näin alkusarjan neljänneksi.

Puolivälierissä ei koettu suurta dramatiikkaa. Renoo kaatoi helposti alkusarjan jumbon Mjevin erin 3-0 (11-6, 11-3, 11-2). Samoihin lukemiin päädyttiin Boitin kellistäessä Ariokin 3-0 (11-5, 11-8, 11-6) ja Skeeman nujertaessa Tribin 3-0 (11-3, 15-13, 11-8). Isoimmasta yllätyksestä vastasi Patrik, joka jalkakrampeista huolimatta pystyi kaatamaan Keemin kolmen tasaväkisen erän jälkeen luvuin 3-0 (11-7, 11-8, 11-9).

Välierissä Patrikin jalkakrampit pahenivat entisestään ja hän hävisi Renoolle selvin lukemin 0-4 (3-11, 5-11, 5-11, 5-11). Boitin ja Skeeman välisessä otteluparissa koettiin jännittäviä hetkiä, kun Skeema sinnitteli sitkeästi 2-3 lukemiin viiden erän jälkeen. Boit voitti lopulta kuitenkin Skeeman 4-2 (11-13, 11-6, 11-7, 11-8, 9-11, 11-5). Näin Renoo ja Boit etenivät jälleen kerran vastakkain finaaliin Skeeman ja Patrikin päätyessä prossiottelupariksi.

Alemman loppusarjan välieräottelussa Keem koulutti Mjeviä melko tiukkojen erien jälkeen 4-1 (11-8, 12-10, 11-9, 10-12, 13-11) ja Ariok hävisi Tribille 1-4 (11-7, 8-11, 9-11, 10-12, 5-11). Jumbofinaalissa Ariok jaksoi tsempata vielä voiton Mjevistä 4-0. Keem puolestaan syötteli Tribin kumoon ja sijoittui lopulta viidenneksi. Ensimmäisessä turnauksessa neljänneksi sijoittunut Keem suhtautui viidenteen sijaansa rennosti: "Onhan se aina tietysti pettymys, kun takapakkia tulee, mutta suoraan sanoen tuossa cup-tilanteessa en jaksanut oikein tästä toisesta pingisturneesta enää huolta kantaa".

Pronssiottelu oli Patrikin näytöstä. Skeeman kierteet eivät purreet alkuunkaan ja Patrik nappasi komealla 4-0 (11-6, 11-8, 11-6, 11-7) voitollaan kolmannen sijan turnauksessa. Kaiken tämän lisäksi Patrik pelasi sukkasiltaan! Skeema oli kuitenkin todella tyytyväinen, vaikka hävisi: "Tavoitteena oli kerätä tarvittava määrä pisteitä, että neljäs tila Cupissa varmistuisi. Tämä onnistui, niinpä fiilikset ovat erittäin hyvät!".

Finaaliottelussa nähtiin loistavatasoista peliä. Boit hallitsi ensimmäistä erää ja voitti sen vakuuttavin 11-3 lukemin. Toinen erä oli paljon tasaisempi ja se päätyi lopulta Boitin voittoon 11-9. Boitin voittessa myös kolmannen erän, peli alkoi näyttää jo ratkenneelta. Tällä kertaa selvin päin finaaliottelun pelannut Renoo sinnitteli kuitenkin tiukasti mukana ja vei kaksi seuraavaa erää nimiinsä. Kuudes ja ratkaiseva erä oli niin katsojien kuin pelaajienkin hermoja raastava. Boit oli lopulta vahvempi lukemin 11-9 ja näin pingismestaruuden haltija vaihtui. "Varsin yllättyneet fiilikset. Huhtikuussa oli treenattu ja Renoo oli silloin ihan lyömätön. Nyt, kun kumpikaan ei ollut treenannut, Renoo muuttui rystymummoksi", turnausvoittaja Boit kommentoi suoritustaan.

Turnauksen lopullinen tulosjärjestys muodostui täten seuraavaksi: 1. Boit, 2. Renoo, 3. Patrik, 4. Skeema, 5. Keem, 6. Trib, 7. Ariok, 8. Mjev.

Kommentit

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi