JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 23.03.2009

Yhä iskussa!

RC-reportaasi 38-vuotiaasta Patrik Bowrainista: vielä vireessä

Iltajuoru, Tampere, SUOMI -- Tänään on kulunut tasan kymmenen vuotta siitä, kun Patrik Bowrain vastaanotti haasteen dcc:llä. Tuon päivän jälkeen on RC Eemeli julkaissut 319 lehdistötiedotetta, eli keskimäärin 32 tiedotetta per vuosi. Juhlan kunniaksi julkaistaan nyt historian 321. tiedote. Sen sankarina on jälleen Patrik Bowrain, joka edelleen hakee haasteita suurempia näyttöjä. Jo 38-vuotias perustajajäsen osallistuu yhä RC Eemeli Cuppiin.

Kahdeksan miestä kamppailee tiukasti Cup-pisteistä Nääshallin tatamilla. He kannustavat toisiaan väliin leppoisin huudoin, väliin purevin kommentein, mutta se kuuluu pelin henkeen.

Nämä miehet eivät pienestä sanailusta hätkähdä. He ovat lähes kaiken nähneitä ikämiehiä, osa veteraaneja, jotka ovat tottuneet taistelemaan kovemmillakin tantereilla. He eivät ehkä ole enää yhtä ketteriä kuin nuoruusvuosinaan, mutta pelihuumori on tallella. Iän tuomat puutteet he paikkaavat kokemuksellaan. Käsilläkävely kun on myös juonikas laji.

Yksi kävelijöistä on 38-vuotias perustajajäsen Patrik Bowrain. Urheilukerho RC Eemelin jäsen numero 3. "Loistava kävely", seurakaveri hihkaisee valokuvattuaan tatamiin mätkähtäneen Patrikin.

Vierasta ällistyttää, kuinka Bowrain iästään huolimatta jaksaa edelleen käsilläkävellä tatamilla. Hänen liikkeensä ovat ymmärrettävästi jo hidastuneet, mutta hän hypähtää edelleen ketterästi käsilleen tai kurottaa viimeisen askelen viime hetkellä vielä ennen jalkojen putoamista tatamille.

Tietysti ikä ja kunto vaikuttavat kävelemiseen, mutta tämä on siitä hyvä laji, että sitä voi harrastaa vähän heikommallakin kunnolla. Tämä ei ole sillä lailla liian rasittavaa. "Vanhat opitut otteet auttavat, sillä kokemuksesta on hyötyä", Bowrain sanoo. Ja kokemusta hänellä totisesti on, sillä hän sai ensikosketuksen lajiin yli minuutti sitten Nääshallissa. Siitä lähtien hän on käsilläkävellyt antaumuksellisesti.

Vakiokössiaikoinaan Bowrainilla oli mahdollisuus pelata useita kertoja viikossa. Harjoitusvuorojen sovittelu oli joskus hankalaa. Pelikaverit muistelevatkin, että perustajajäsenellä saattoi olla pukukopissa juhlavaatteet odottamassa, kun tämä kiirehti harjoituksista suoraan Talon keikalle.

RC Eemelin ikämiesten Cup-kisoissa ei enää verenmaku suussa pisteistä taistella, mutta ajoittain voittamisen halu pääsee valloilleen. Periksi ei anneta. "Joskus siitä (voittamisesta) voi tulla elämää suurempi asia", Bowrain tunnustaa hymyssä suin.

Tatamilla kaikki ovat samalla viivalla, oli perustajajäsen tai ei. Erityiskohtelua ei anneta, paitsi... "Joskus kädet nousevat ilmaan liian aikaisin. Välillä porukka hiostaa ja tulee huutoa, että kiirettä kämmeniin", Bowrain naurahtaa.

Bowrain tunnetaan fundeeraajana, joka perehtyy asioihin perusteellisesti – myös käsilläkävelyyn. Hän on analysoinut myös muiden lajien taktisia kuvioita seuransa viestisuoritusten kehittämiseksi. RC Eemeli on menestynytkin erinomaisesti Karhu-viestissä, sillä Bowrain on ollut huoltamassa ja toimittamassa seuransa kunto- ja erikoisjoukkueiden sarjassa 18 parhaan joukkoon. Jukolan viestissä Patrik on edustanut RC Eemeliä neljästi. "Menestystä on tullut kunnioitettavasti. Bowrainilla on ollut tässä tärkeä sija", RC Eemelin perustajajäsen Keem sanoo.

Bowrain oli jo lopettelemassa urheilemista, mutta "sitten tuli taas lähdettyä mukaan". Tänä talvena hän on pyrkinyt käymään lähes päivittäin Kaupungin tatamilla. "En joka viikko pääse yt-lenkeille mukaan, mutta on tärkeää, että se mahdollisuus on olemassa", hän sanoo. Kotiväki suhtautuu Bowrainin mukaan hänen urheilemiseensa suurella ymmärryksellä. "RH on ollut selvästi ilahtunut, kun poika lähtee Cuppiin", Bowrain velmuilee.

Kommentit

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi