JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 20.11.2008

RC Eemeli -museosta loppusyksyn matkailuhitti

Fan Club liittyy RC Eemelin haamukirjoittajien joukkoon

Eemeliturismin edistämiskeskus, Tampere -- RC Eemeli -museo avattiin viime viikonloppuna Tampereen Kyttälässä. Avajaisviikonlopun kävijätavoite, 10 kävijää, ylittyi upeasti yhdellä. Yleisöryntäys tuli Eemeliturismin edistämiskeskuksen kävijäkyselyn mukaan Tampereelta, Jyväskylästä, Hämeenlinnasta ja Espoosta.

Museon kokoelmissa on artefakteja vuodesta 1996 nykypäivään saakka. Näyttelyesineistä naftaliinintuoksuisimpia ovat Cup-arvontapipo, kaikkien aikojen ensimmäinen Eemeli-paita, vanhin tallessa oleva rc.eeme.li -sivusto sekä ensimmäiset lööpit, jotka ovat sittemmin jalostuneet lehdistötiedotteiksi. Vähiten ajan patinaa ovat ehtineet kerätä museossa esillä olevat eemelimäisen maratonennätyksen täydellinen suoritusasu, RC Eemeli -banneri Tampere-Jukolasta sekä veteraanien SM-hiihtojen joukkuekilpailun hopeamitali. Myös kissalakki ja 10-vuotishistoriikki saatiin entisöityä näyttelykuntoon varsin vähin ponnistuksin. Lisäksi museossa voi perehtyä perustajajäsenten potrettiin, cup-arvontakäyntikortteihin vuosien takaa sekä pokaali- ja mitalikokoelmiin ja jäsenklubin jäsenkorttiin. Yksi museon helmistä on RC Eemelin kaikkien aikojen ensimmäisessä Jukolan viestissä avausosuudella käytetty kompassi.

Museossa on pieni interaktiivinen osio ja tarkoitus on laajentaa sitä multimediakokemuksin. Pysyvän näyttelyn ohella museo saattaa, voimavaroista riippuen, järjestää vaihtuvia näyttelyitä. Museossa on saatavana opastusta mm. suomeksi, puolaksi, hollanniksi ja koreaksi. Museo kärsii vakituisen henkilökunnan puutteesta sekä niukoista resursseista ylipäänsä, joten sen yllä- ja avoinnapito on epäluotettavaa. Näyttelyä suojelee TamiT ja intendenttinä toimii Laku, joka huolehtii kokoelmista toistaiseksi ruokapalkalla kokopäivätoimisesti.

RC Eemeli -museo
Bahnhofplatz
Liput 0 euroa
Avoinna ti-pe satunnaisesti, la-su satunnaisesti, ma suljettu.

Kommentit

jaha

Moro, miltäs vuodelta tuo vanhin sivusto on? Myös täältä (http://web.archive.org/web/*/http://rc.eeme.li) voi haistella historian havinoita.

Keem

Tuolta niitä museoonkin haisteltiin, taisi olla vuodelta 2000 vanhin mitä löytyi. Toki lööpit ovat vuosikertaa 1999.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi