JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 26.10.2008

RC Eemeli voittoon Mammuttimarssissa!

Hazor ja Skylark suvereenin ylivoimaisia vaikeissa olosuhteissa

(mammutti)marssimurtumaparantola -- Hazor ja Vaajakosken Kuohun epäeemelirivistöstä poimittu Skylark osallistuivat Peräkylän ponnistuksen järjestämään Mammuttimarssiin.

Mammuttimarssi oli jalan kuljettava karu seikkailukilpailu, jossa kertyi matkaa yli 90km. Kilpailu käytiin kärjen osalta kokonaan yön pimeydessä ja lähes jatkuvassa vesisateessa perjantai-illasta lauantaiaamuun. Startti oli perjantai-iltana klo18 heti auringon laskettua ja RC Eemeli saapui voittajana maaliin aamuviideltä. Monta muuta joukkuetta jäi matkalle.

Skylark ja Hazor olivat molemmat virallisesti ultrauntuvikkoja kisaan lähtiessään ellei Hazorin rogaining-kokemusta tai kesällä tehtyä treenilenkkiä lasketa. Ennen kilpailua Skylark uhosi starttaavansa jopa viiden minuutin kilometrivauhdilla, mutta onneksi reppuun pakatut eväät ja tarvikkeet ja Hazorin marmatus saivat pidettyä Skylarkin vauhtimopon lapasessa. Osa-ansio sopivasta vauhdituksesta kuuluu myös Endurancen riveistä lähtöisin olevalle Rapakuntoiset (hehhe, joopajoo ;) joukkueelle, jonka kanssa RC Eemeli alkumatkan taivalsi. Ultrauntuvikot tenttasivat alkumatkan aikana haltioissaan Spartathlonista selviytyneitä kokeneita Endurancen ultraajia. Juoruvauhdilla siis edettiin!

Pienen rastikoodikommelluksen takia pääryhmä hieman hajosi ja Rapakuntoiset sekä pari suunnistajaa pääsivät eemeleiltä karkuun. Viitosrastilla porukka oli kuitenkin taas lähes kasassa. Kontulan Kalashnikov oli juuri ehtinyt karata Crocs-saappaaissaan omalle reitilleen ja rapakuntoiset tekivät rastilta lähtöä eemelien hölkötellessä paikalle.

Hieman rapakuntoisten reitinvalintaa ihmeteltyään eemelikaksikko jatkoi reittisuunnitelmansa toteuttamista kuutosrastille, jossa edessä olikin yllätys. RC Eemeli oli siirtynyt kisan kärkeen! Minne muut olivat jääneet? Eikö toinen reittivaihto ollutkaan hyvä?

Hazor ja Skylark jatkoivat maltillisesti omaa suoritustaan ja omaa tahtiaan. Kisan puolivälissä uimarastilla muut saapuivat juuri eemelien tehdessä lähtöä. Eroa oli jo toistakymmentä minuuttia. Eemelijuna jatkoi reippaasti matkaa uinnista ja pienestä tauosta piristyneinä. Lienevätkö jotkut käyneet väärässä järvessä uintiosuudella, kun kuulemma väittivät vettä kylmäksi...

Räyskälässä eemelikaksikko kävi pummin verran kuikuilemassa lentokentän risteystä. Kisan yksi pisimpiä ja mäkisin väli oli rastille kymmenen. Varsinkin Hazorin otsalampun valon haalistuessa ja rillien täyttyessä vesipisaroista matka eteni lähes sokkona ja pelkällä tunteella. Kyllä se jalka näkemättäkin tietää miten juostaan... Ihan turha sitä on kaikkea maaston yksityiskohtia nähdä. Vesilätäköt tuppasivat välillä kaksikon kulkua kiusaamaan. Reitin muutamat oikeat ylämäetkin löytyivät ja kaksikko pääsi nautiskelemaan kävelyn autuudesta.

Kymppirastin jälkeen edessä oli koko kisan pisin rastiväli. Hazor hukkasi aikansa lampun akkujen vaihtoon samalla kun Skylark kaivoi esiin seuraavan karttalehden. Kaksikko päätti luottaa Skylarkin karttaan etapin alkuvaiheessa. Matka jatkui ja jatkui ja jatkui kunnes eemelit tajusivat juosseensa liian pitkälle. Skylark kekkasi lukeneensa karttaa välillä väärinpäin! Oikea risteys oli ohitettu. Tilanne kuorrutettiin vielä ylimääräisellä keikalla väärää sivutietä pitkin. Tähänkö se hyvä etumatka nyt menetettiin?

Uutta reittisuunnitelmaa kehiin ja kohti rastia. Saattaa olla, että uusi reitti olikin se nopein ja Mammutin etukäteen antama reittivinkki ohjasikin hitaampaa reittiä pitkin. Kaikesta huolimatta eemelikaksikon jalka liikkui edelleen ja pienen polkuosuuden jälkeen kaksikko oli taas karttaan piirretyllä reitillään. Vauhtimopo hieman karkasi lapasesta loputtoman pitkältä tuntuvalla tieosuudella mutta löytyi se rasti 11 lopulta.

Jäljellä oli enää lyhyitä rastivälejä. Pieni pätkä asfalttia rastille 12 ja vanhaa ratapohjaa karmaisevaan vastatuuleen rastille 13. Rastille 14 olisi ollut tarjolla hyvä oikopolku mutta eemelien valopäiden teho ei riittänyt polun löytämiseen joten piti tyytyä pitempään reittiin. Mäen päällä meni hetki arpoessa oikeaa paanaa. Rastilla 14 saapuikin sopivasti tekstariväliaikatiedote: "RC Eemeli lähestyy rastia 14". Eemelit olivat siis edelleen johdossa!

Enää viimeiset kilometrit jäljellä. Skylarkin vauhtimopo olisi halunnut vielä keulia mutta Hazorin lampun teho oli taas jo niin huono, että keulimiseen ei ollut varaa. Viimeinen rasti löytyi asutuksen keskeltä mäen päältä. Pieni kiikarointi rastin ympäristöstä paljasti polun lyhimmälle reitille maaliin. Vauhtimopo karkasi mutta onneksi ainakin veturina olleella Skylarkilla näkökykyä oli vielä sen verran jäljellä, että eemelikaksikko ei juossuit suin päin alas teollisuusrakennuksen katolta, jonne polku suoraan vei. Vielä viimeiset kompuroinnit pehmeässä hiekkarinteessä, ABC-masuunin kierto ja joukkue oli maalissa!

Muistoksi ultrauntuvikoille jäi paljon mainetta ja kunniaa ja ainakin Hazorin oikeaan jalkaa komea turvotus. Nähtäväksi jää onko kyseessä pitkäaikaisempi (mammutti)marssimurtuma vaiko vain jotain heppoisempaa...

Voittoaika: 10:59! Kakkosena maaliin saapuivat hyväkuntoiset Rapakuntoiset mutta he hävisivät eemeleille jo 1:15.

Kommentit

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi