JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 11.10.2008

Vantaan maraton lähestyy

Stadionilla odottava tunnelma

Olympiapyhättö, Helsinki, SUOMI -- RC Eemelin kolmen eemelin + kahden epäeemelin vahvuinen joukkue on käynyt Vantaalla tutustumassa kisakeskukseen ja saapunut majoittumaan Olympiastadionille. Tätä kirjoitettaessa Vantaan maratonin starttiin on 14,5 tuntia aikaa.

Helsingin poliisi oli selvästi saanut vihiä eemelten saapumisesta, sillä stadionilla oli vastassa kymmeniä mellakkakypäröin varustautuneita virkavallan edustajia. Tilanne pysyi hienosti poliisin hallinnassa: vaikka paikalle oli saapunut yli 22 000 fania, eemelit onnistuivat poliisisaattueessa livahtamaan sisään Stadion hostellin tiloihin kenenkään huomaamatta. Lopulta fanit kyllästyivät odottamaan ja poistuivat paikalta eemeli-ikkunan editse. Pian Valvova Silmä totesi koko väkijoukon poistuneen ja eemelten hetken koittaneen, ja niin päästiin vielä käymään pienellä iltalenkilläkin stadionin läheisyydessä. Sitkeimmät azerifanit olivat vielä Urheilumuseon kupeessa odottamassa, mutta he eivät ilmeisesti tunnistaneet ohi laukkaavia eemeleitä.

Huomispäivälle on Vantaalle ennusteltu 10-12-asteista, puolipilvistä säätä. Keem ja Hazor starttaavat veteraanien SM-maratonille, kun taas Mjev, Skeema ja Mythi koettelevat voimiaan samassa yhteydessä juostavalla Vantaan maratonilla. Faniäänestyksen perusteella Hazor on joukon ennakkosuosikki; suurin jännitys onkin lähinnä siinä miten kovaan aikaan Hazor huomenna pystyy. Tavoitteena on ajan 2:50 alitus, mikä merkitsisi selvää parannusta Kiptoon viimevuotisessa SM-hopeajuoksussaan pistelemään nykyiseen seuraennätykseen 2:51.39. Racereihin sonnustautuva Keem ei varmasti ole hänkään tyytyväinen, ellei vuoden vanha oma ennätys 2:56.49 huomenna parane. Mjev yrittää parhaansa mukaan pitää vauhtimopon lapasessa ja tähtää varmasti oman ennätyksen hivuttamiseen lähemmäs kolmen tunnin haamurajaa. Mielenkiintoisen haasteen edessä ovat myös porukan ensikertalaiset Skeema ja Mythi, joiden vahva deuho antaa odottaa molemmilta rauhallista alkuvauhtia.

Vantaan maraton 2008 on kolmas kerta, kun RC Eemeli Cupissa juostaan maraton. Mikäli Keem huomenna pystyy osallistumaan, on hän ainoa kaikissa näissä mukana ollut. Maratonin osanottajaKATO on ollut melkoinen; ensimmäistä kertaa RC Eemeli Cupin historiassa alle puolet Cupin osanottajista on osakilpailussa mukana. Boit, Inzaghi, Renoo, Patrik, Kiptoo, Trib ja Ariok ovat kaikki joutuneet jäämään Vantaan starttiviivalta pois. Marraskuussa ehtii kuitenkin vielä kuitata menetetyt Cup-pisteet hyvällä pingismenestyksellä!

Vantaan maratonin tulospalvelua voi seurata internetissä (lähes) reaaliaikaisesti.

Kommentit

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi