JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 14.08.2008

RC Eemeli hallitsi jälleen Kukkia Triathlonia

Haamutiedottaja jatkaa töitään Erseen toimituksessa

Kummitustalo, SUOMI -- Vuosi sitten RC Eemeli kävi joukolla Luopioisissa ja pokkasi triathlonin joukkuekilpailussa Kukkian maljan haltuunsa. Tänä vuonna Kukkia Triathlon ei ollut Cup-tapahtuma, mutta koska kiertopalkintona toimiva malja piti joka tapauksessa käydä palauttamassa, Kiptoo ja Renoo intoutuivat kolmitahkoamaan seuran väreissä. Joukkuekilpailun vahvistukseksi löydettiin Tampereen juoksijoiden mainiolla avustuksella Lasse.

Kiptoo ei tunnetusti kylmää vettä pelkää, ja niin Untamon Urho starttasi tälläkin kertaa uintiosuudelle ilman märkäpukua. Renoo sen sijaan sai juonittua juuri Tour de Varangin kiertueelle lähdössäolleelta Tribiltä pari numeroa liian ison märkäpuvun käyttöönsä. ”Kyllä nyt ainakin tarkenee”, kuittasi Renoo sadan metrin mittaisen koeuintinsa muutama päivä ennen starttia.

Triathlon oli vetänyt osanottoa viimevuotista enemmän ja niin uintiosuuden alussa olikin melkoinen ruuhka ja ahtaus. Eemelijoukkueen edustajista Lasse osoittautui suvereeniksi uimariksi ja pääsi pyöräilyosuudelle kauan ennen eemelikaksikkoa. Renookin paitsi tarkeni, myös ui märässä puvussaan vauhdikkaasti, vaikka ei omien sanojensa mukaan osaakaan uida, ja saapui kuiville eemeleistä ensimmäisenä. Nopeista vaihdoistaan kuuluisa Kiptoo kuitenkin siirtyi pyörän selkään sen verran rivakasti, että Renoo ei ehtinyt peesiin mukaan.

Triathlon-Pösönsä uusine ajoasentosäätöineen Kiptoo lähti paahtamaan täyttä karkua Kukkia-järveä ympäri. Maasto-Trekillä Renoo kiihdytti itsensä n. sadan metrin päähän Kiptoosta ja yritti vimmatusti repiä kaulaa kiinni. En-mitään-huomannut-Kip ei kuitenkaan seurakaveria jäänyt odottelemaan ja lopulta Renoon oli kymmenen kilometrin yrittämisen jälkeen pistoksen uhrina luovuttava niin lähellä mutta niin kaukana siintäneestä peesiavusta. Kiptoon vauhti sen sijaan jatkui sen verran hyvänä, että 50 kilometrin matkalla ehti vastaan tulla reippaasti toista kymmentä selkää. Niistä sai sopivasti virtaa ja viimeisen kympin Kip väänsi vuorovedolla tuntemattomaksi jääneen suuruuden kanssa. Pyöräilyosuus nosti Kiptoon sijalle 14, kun taas Lasse vaihtoi juoksuun nelisen minuuttia aikaisemmin sijalla 6. Renoo joutui antamaan pyörällään tasoitusta, mutta saapui silti vaihtoon hienosti sijalla 18.

Jalkavaivoista pitkään kärsinyt Kiptoo ei juoksuosuudella pystynyt yhtä lumoavan ylivoimaiseen vauhtiin kuin vuosi sitten, mutta Kukkia Triathlonin osanottajista ei silti toista yhtä kovaa luuta juoksuosuudelle löytynyt. Kevyt askellus ei jäänyt kilpakumppaneilta huomaamatta. ”Kylläpä muut tuntuivat menevän matelemalla, vaikka ei omakaan eteneminen hääppöistä ollut”, ihmetteli toistakymmentä ohitusta juoksuosuudella tehnyt Kiptoo pokatessaan maalissa Kukkian kakkossijan. Ainoastaan samaan aikaan vaihtoon saapunut Kimmo Kouru pystyi tarjoamaan jonkinlaisen juoksuvastuksen Kiptoolle, mutta hänkin lopulta putosi kyydistä ja jäi pronssille. Kiptoon loppuaika 2:48.51 jäi vain muutaman minuutin viimevuotisesta. ”Tästä sai uskoa tulevaisuuteen, täältä saatetaan sittenkin tulla!”, uhosi triathlonin upeuteen ihastunut Kip seuraavana päivänä matkalla kajakkikaksikolla nelistämään.

Lassen juoksu sujui myös mukavanlaisesti, vaikka hän Kiptoon ohittamaksi neljän kilometrin paikkeilla tulikin. Muita ohittajia olikin vain kaksi ja niin Lassen sijoitukseksi tuli lopulta 9. ajalla 3:01.01. Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2005 Hämeenlinnan puolimaratonin yli kymmenen kilometrin juoksulenkille joutunut Renoo oli tyytyväinen juoksuunsa ja luonnehti sitä hyväksi treeniksi. 13 kilometrin juoksulenkkiin kului aikaa tunti ja 23 minuuttia, mikä oikeutti koko triathlonissa loppuaikaan 3:24.23 ja sijoitukseen 29. RC Eemeli on tahkonnut.

Kurun 24 tunnin hiihdoista tuttu kova kilpakumppani, Tampereen Aluepelastus tarjosi eemeleille mainion vastuksen tässäkin joukkuekilpailussa. Eroa jäi kuitenkin RC Eemelin eduksi reilut 17 minuuttia ja niin kolmikko Kiptoo-Lasse-Renoo tarrasi jo seuran toisen kiinnityksen Kukkian kiertopalkintomaljaan. Pälkäneen kunnan liikuntatoimi lupasi kaivertaa ensi kerraksi sekä viime- että tämänvuotisen voiton kunniaksi maljaan RC Eemelin nimen, mutta ensivuotista ei vielä luvattu kaivertaa. RC Eemeli joutuu siis menemään paikalle ensi vuonnakin.

Kommentit

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi