JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 26.10.2007

Maratonkokemusta Finlandiasta ja Kankaanpäästä

Kovia tavoitteita ja laihoja tuloksia

Tavoitekalmisto, Kortesuo, Jyväskylä -- RC Eemelin toisen uuden jäsenen, Mjevin, kevään pakkolevon jälkeen alkanut juoksuharjoittelu pääsi varsinaiseen vauhtiin heinä-elokuussa. Juoksu maistui ja kilometrejä kertyi reippaasti. Harjoittelulla oli selvä päämäärä - syyskuun puolivälissä juostava Finlandia maraton. Kotikulmilla ja tutulla reitillä järjestettävä maraton oli tilaisuus, jota ei kannattanut jättää käyttämättä. Ilman ongelmia sujunut harjoittelu kasvatti nälkää, ja niinpä haave jopa kolmen tunnin alituksesta alkoi hiipiä mieleen.

Ennakkovalmistautuminen sujui suunnitelmien mukaan. Kaikki oli siis valmista starttiin. Kisapäivän sää oli melkoisen ankea ja ennusteen mukaan sateen piti vain yltyä päivän mittaan. Huono keli ei kuitenkaan lannistanut, olihan edellinenkin maraton tullut juostua sateessa.

Kisa lähti käyntiin Sibeliuksen Finlandian tahdittamana. Kuten Mjev oli aiemmin #persikalla uhonnut, vauhti oli alusta asti melkoisen kovaa. Melko pian lähdön jälkeen kävi kuitenkin selväksi, että kaikki ei ole kunnossa. Vatsa alkoi oireilla ikävästi ja niinpä ensimmäinen geelitankkaus jäi tekemättä. Hieman ennen puolta matkaa reitin varressa ollut vessa tarjosi helpotusta. Vatsan tyhjennyksen jälkeen Mjev uskalsi jatkaa tankkausta, mutta jo siinä vaiheessa oli selvää että energian kanssa tulee ongelmia.

Toinen kierros täyttyi vielä ennakkoon suunnitellun aikataulun mukaan, ja Mjev pääsi viimeiselle kierrokselle ennen puolikkaan ja 12 km juoksijoiden starttia. Kolmannen kierroksen aikana sade yltyi melkoisesti. Samalla myös energiat ja voimat alkoi olla käytetty. Loppumatka oli melkoisen tuskaista ja välillä homma meni kävelyksi. Vaikka keskeyttäminenkin kävi mielessä, sai Mjev väännettyä itsensä maaliin asti.

Aika meni päälle 3:22. Edes oma ennätys ei siis parantunut. Tästä jäikin melkoisen paljon hampaankoloon, joten jo seuraavana päivänä Mjev selasi juoksukalenteria. Josko vielä tälle syksylle kävisi kokeilemassa uudestaan? Tällä kertaa kuitenkin vähemmällä uholla, ja Mjev päättikin olla vaitonainen suunnitelmistaan.

Finlandian jälkeen reilun viikon kestänyt flunssakaan ei saanut luopumaan uudesta yrityksestä. Uusinnan ajaksi ja paikaksi alkoi varmistua 20.10. Kankaanpäässä juostava III Kankaanpää Maraton. Siellähän Mjev oli pari vuotta aiemmin juossut alle 3:20, joten paikka ja reitti olivat ennestään tuttuja.

Kankaanpäätä odotellessa Mjev päätti harjoitella maltillisesti ja tämä päätös toteutuikin hyvin. Myös kisapäivälle ennustettua keliä seurattiin tarkasti. Huonon sään sattuessa juoksu saisi jäädä. Viikkoa ennen H-hetkeä ennusteet näyttivät sen verran lupaavilta että starttiin oli syytä valmistautua.

Kisapäivän olosuhteet olivat lähes optimaaliset. Vaikka aamu oli melkoisen kylmä, lähes pilvettömältä taivaalta paistanut aurinko lämmitti mukavasti. Lähtölaukaus kajahti vartin yli yksitoista, ja niin oltiin matkalla. Vauhti oli tälläkin kertaa melkoisen reipasta ja ensimmäinen 10,55 kilometrin kierros täyttyi vajaassa 44 minuutissa. Tankkaus onnistui heti alkumatkasta suunnitelmien mukaan. Järjestäjät olivat myös ajan tasalla, ja juomapisteillä tarjoillut juomat oli lämmitetty. Viileässä kelissä lämmintä juomaa oli miellyttävä nauttia.

Toisen kierroksen alkupuoliskolla Mjevin vatsassa alkoi tuntua ikäviä pistoksia. Nämä pistokset kuitenkin hellittivät ennen kierroksen täyttymistä. Kolmannen kierroksen aikana reipas alkuvauhti alkoi jo painaa ja loppumatkasta oli jälleen tulossa tuskien taival. Neljännen kierroksen loppupuoliskolla olo oli melkoisen heikko ja juoksu muuttui kävelyksi. Samalla hautautuivat haaveet ennätyksen parantamisesta. Maali tuli kuin tulikin vastaan tälläkin kertaa. Lähdöstä oli tuolloin kulunut aikaa hieman alle 3:30. Tämäkään yritys ei siis tuottanut toivottua tulosta.

Mjevin syksyn saldona on siis kaksi alle 3:30 maratonia. Tästä jatketaan harjoittelua ja toivotaan talveksi hyviä hiihtokelejä. Nälkää jäi myös tuleviin maratoneihin.

Ensi kesänä yritetään uudestaan!

Kommentit

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi