JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 26.10.2007

Liikematkailijan multisport

Miten tuhota nousujohteinen kunto kahdessa viikossa

Matkalaskukeskus, Kyttälä. Tampere -- RC Eemelin uuden jäsenen, Tribin, elokuun ennätysjuoksun jälkeen oli edessä 2 viikon harjoitusleiri Kalifornian auringossa. Tavoitteet olivat kovat, kunto pidettäisiin nousussa jet lagin siivittämien aamulenkkien avulla. Alku olikin lupaava, ainakin jet lagin kannalta; pakkaaminen jäi viimeiseen yöhön ja uni jäi väliin ennen lähtöä klo 2 aamulla.

Leirin ensimmäinen osuus oli rankimpia, 25 tuntia sullottuna erilaisiin epämukaviin asentoihin ja jonoihin kolmella lennolla ja lentokentällä. Nukkuminen koneessa on tekniikkalaji, joka valitettavasti on Tribillä vielä hakusessa. Perille saavuttua uni kyllä maittoi. Lisäjännitystä suoritukseen toivat tiukentuneet turvamääräykset, joiden johdosta turvamiehet kopeloivat ennenkuulumattomalla antaumuksella. Lisäksi maahantulovirkailija innostui tiedustelemaan Tribin motiiveja pitkäksi toviksi.

Leirin seuraava osuus oli henkisesti rankin, puntit tutisivat ja syke oli huipussa kun piti nousta lavalle 200 ihmisen eteen. Kaiken kukkuraksi esitys nauhoitettiin, joten kokonaisuudessaan yleisöä oli reilusti yli 5000 kehittäjää. Onneksi nauhoite sisältää liikesalaisuuksia, joten se ei päädy yleiseen jakeluun.

Mielikuvaharjoittelu auttoi lavalle asti, ja kun Trib vauhtiin pääsi niin osuus sujuikin yllättävän helposti. Vaikeammaksi osoittautui seuraavan päivän kyselytunti, josta selviäminen vaati viekkautta; vaikeat kysymykset kierrettiin vastaamalla asian vierestä samalla hämmentäen kysyjä.

Paluuosuus sujuikin jo rutiinilla, tosin alku oli vaarassa; joku onnistui sateella kaatamaan autonsa moottoritiellä ja lennolle ehtiminen oli täpärässä. Lähdön lähestyessä ja suman pahetessa syke nousi vähitellen, lähtöselvitykseen saavuttaessa sykkeet olivat jo huipussa ostoksista täysiä laukkuja raahatessa. Hikoilu vain jatkui kun lentoyhtiön tuima täti ei suostunut laukkuja ottamaan ruumaan, vaan täydet laukut piti pakata uudelleen paino optimoiden. Loppukiri tapahtui Suomen tullin vihreällä linjalla, tuliais-Garminien poltellessa laukussa.

Varsinainen juokseminen leirillä jäi vähiin, kaksi hieman yli tunnin lenkkiä. Molemmilla lenkeillä olivat sykkeet korkealla, vaikka reitti oli tasainen ja vauhti hidas. Juoksun sijasta treenaus keskittyi syömiseen, jonka harjoitteluun olosuhteet olivat optimaaliset. Annosten kokoa kuvaa osuvasti muutaman vuoden takainen paikallisten vaatekokostandardien muutos, jossa koko L muuttui M:ksi, M muuttui S:ksi jne. Tuloksetkin ovat sen mukaiset, massa kasvoi yli kilon ja peruslenkin aikaan tuli 5 minuuttia lisää.

Reissun jälkeen uupunut Trib toteaa, "Onneksi nämä leirit ovat harvassa, kunto ja terveys eivät kestäisi tällaisia useammin".

Kommentit

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi