JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 26.07.2007

Arvokasta triathlonkokemusta Väinolänniemestä

Keem kokeili Kuopio Triathlonia

Pitkien märkäpukuvuokra-aikojen neuvottelukeskus, SUOMI -- "mitä ihmettä, keemkö menossa kuopio triathloniin?", ihmetteli eräänä maanantai-aamuna kalenteria vilkaissut Kiptoo.

Tanskanmaalle asti oli lomailevalle Keemille tosiaan toimimattoman kalenterin välityksellä kiirinyt tieto lauantaina, 21.7.2007 järjestettävästä Kuopio Triathlonista, jossa olisi mukana myös kuntosarja. Koska Keemin Kotka sattui olemaan kyseisenä viikonloppuna 50 kilometrin päässä Kuopiosta ja koska Keem itse oli jo suunnitellut viettävänsä kyseisen viikonlopun samassa paikassa, oli päätös kisaan osallistumisesta helppo.

Itse osallistuminen sitten oli astetta vaikeampi pala. Koskaan ennen ei kukaan muu eemeli kuin Hazor ollut osallistunut yleisesti järjestettyyn kesätriathlon-tapahtumaan. Tyhmänrohkeasti Keem kuitenkin lähti nuorten EM-kisareitille kykyjään kokeilemaan.

Alkulämmittelynä toimi Kotkan polkeminen 50 kilometrin päähän kilpailukeskukseen, Väinölänniemen stadionille. Ajo kulki myötätuulessa oikein kivasti, mutta perillä odotti ennennäkemätön hässäkkä. Pienen pasta-tankkauksen jälkeen kisakanslia löytyi lopulta SPR:n henkilökunnan avustuksella läheisestä hotellista. Tämän jälkeen huoltaja-Lepe löytyi pienen etsinnän jälkeen Kuopionlahden nurkilta. Sitten olikin jo kiire tunti ennen starttia järjestettävään info-tilaisuuteen, jossa oli ohjeiden mukaan LÄSNÄOLO PAKOLLINEN. Harmi vaan, että järjestäjistä kukaan ei tiennyt missä tämä info-teltta sijaitsee, eikä myöskään sitä mihin aikaan tilaisuus oikeasti pidetään. Käymättä jäi.

Puolisen tuntia ennen aikataulutettua starttia Keem teki omia johtopäätöksiään vaillinaisista ohjeista ja sääti varusteita kisakuntoon. Minne pyörä viedään? Entä lenkkarit? Entä pyöräilykengät ja -housut? Kypärä? Pitääkö lähtöön kävellä paljain jaloin, pelkät uikkarit päällä? Missä säilytetään varusteet, joita kisan aikana ei tarvita? Monta vastausta piti itse päätellä, mutta kaikkein kiperin kysymys syntyi 17-asteisen veden hyytävyyttä kokeiltua: vieläkö jostain saa märkäpuvun vuokrattua?

Kaikeksi onneksi vielä viime hetkelläkin märkäpuvun vuokraaja stadionin uumenista löytyi, ainoa vaan että eipä ollut käynyt mielessä että ennen puvun sovittamista olisi kannattanut käydä vessassa. Kun jonkunlainen puku oli päälle ähelletty, niin eihän sen jälkeen enää ehtinyt minnekään muualle kuin siirtymään vaihtoalueelle (jossa näköjään olisi saanut säilyttää ihan kaikkia mukanaolleita tavaroita). Näköjään vaihtopaikalta myös pääsi kätevästi siirtymään lähtöpaikalle märkäpuvussa(kin).

Demotivoitunut vapaaehtoinen piirteli vielä Keemin käsiin ja jalkoihin osanottajanumerot, minkä jälkeen olo olikin kuin oikealla triathleetilla ikään. Startti tapahtui lopulta parikymmentä minuuttia aikataulusta myöhässä. Onneksi näin, muuten märkäpuku olisi jäänyt vuokraamatta ja uintisuoritus todennäköisesti kesken.

Itse kisa olikin sitten lähtöviivalle ajoissa ehtimistä helpompi pala. Märkäpuvun aiheuttaman nosteen ansiosta uinnissa ei tarvinnut huolehtia pinnalla pysymisestä, sen kun heilutteli raajojaan sen verran että pääsi jotensakin eteenpäin. Ongelmia aiheuttivat vain muiden uimareiden liikkeistä tullut veden valtava lainehtiminen sekä veden kylmyys, joka hankaloitti veteen puhaltamista.

Puolen kilometrin uintipyrähdyksen jälkeen vuorossa oli parinkymmenen kilometrin pyöräilyosuus. Heti ensi metreillä pyöräilyreitin huonot merkinnät ohjasivat Keemin erehdyksessä juoksureitille; kokeneemmat triathlonistit varmastikin tajusivat ettei reitti voi hiekkatielle mennä, vaikka nuolet sinne päin osoittivatkin. Pian läheiseltä kadulta kuitenkin löytyi pyöräilevien kilpailijoiden jono, jonka jatkeeksi Keem yritti asettua; pudoten kuitenkin kyydistä saman tien. Liekö syynä liian matalalle unohtunut satula.

Pyöräily ajettiin kolmena n. 6,5 kilometrin lenkkinä Satamakatua ja Itkonniemenkatua pitkin. Ensimmäisen lenkin Keem ajeli ilman vetoapua, yksi peesaaja koko ajan kyydissään. Toisella kierroksella takaa ilmestyi pyöräilijäkaksikko, jonka perässä Keem tajusi peesiavun valtavan suuren merkityksen. Vuorovedolla toinen kierros sujui yli kaksi minuuttia ensimmäistä nopeammin! Vauhti oli kuitenkin sen verran raju, että kolmannella kierroksella Keemin aika taantui jälleen ensimmäisen tasalle. Kaiken kaikkiaan pyöräily kuitenkin sujui yllättävänkin hyvin, vaikka siitä tulikin huonoin osuussijoitus ja lähes koko 20 minuutin ero kisan voittajaan kertyi siinä.

Keemin juoksuosuutta ilahdutti paitsi Lepen kannustus, myös Kiptoon kiritys. Harmi vain, että Kyttälän Konttaajan takareidet olivat päivän pyöräilyistä aivan jumissa ja juoksu ei kramppaavin reisin tahtonut ottaa sujuakseen. Onneksi matka oli kuitenkin alle viiden kilometrin mittainen ja reitti helppo, joten maaliin asti Keem jaksoi kuitenkin juosta.

Sijalle 51 päätynyt Keem oli triathlon-kokemukseen kaikkinensa varsin tyytyväinen. Nyt kun lajia on jo vähän kokeiltu, on Kukkian Cup-triathloniin helpompi ensi lauantaina lähteä. Matkat Kukkialla ovat tosin paljon Kuopiota pidemmät, joten vaikeita aikoja on osanottajille tiedossa!

Keemin loppujäähdyttely pois kisakeskuksesta typistyi 29 kilometrin mittaiseksi; arvokkaasti jökittävää työtä sekin.

Lopuksi toimitus tarjoilee muutaman kisavideon Kuopiosta. mp4-muotoisten videoiden katselu onnistunee ainakin QuickTime-nimisellä ohjelmalla, enemmän tai vähemmän kikkaillen varmaan monella muullakin.

Pätkä juoksuosuudelta (8 Mt)

Keemin maaliintulo (12 Mt)

Pikahaastattelu (40 Mt)

Loppukommentit (43 Mt)

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi