JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 18.11.2006

Kun Keem kompassin osti

Boitin suunnistusherruus säilyi vielä, mutta suunnistus saattaa kadota piposta

Tiedotemyöhästämö, TT, T -- Historia toisti itseään RC Eemelin suunnistuskilpailussa Ylöjärven Mastosjärvellä. Edellisvuoden tapaan kisa suunnistettiin SM-kisojen erittäin vaativassa maastossa, mukana olivat Renoota lukuunottamatta kaikki Eemelit, ja tänäkin vuonna iltarastien viimeinen pimenevästä metsästä pois tullut suunnistaja oli eemeli. Tulokset sentään muuttuivat hieman viime vuodesta.

Suunnistuskisan alkuverryttelynä TTD-joukkue eli Retulla ja Juusolla vahvistettu RC Eemeli kävi visioimassa tai pikemminkin torpedoimassa läsnä-älyn mukanaan tuomaa ihanaa tulevaisuutta. Siirtyminen tulevaisuudesta kauas Ylöjärven perukoille ei tietenkään sujunut ongelmitta, joten lähtöpaikalla oltiin taas vasta lähempänä kello kuutta. Aurinko paistoi vielä tässä vaiheessa. Ratamestari ja lähtölistan arvonta onnistuivat siinä mielessä erinomaisesti, että tiettävästi ketkään kaksi eemeliä eivät nähneet metsässä toisiaan. Reitinvalintakoukeroiden perusteella tämä ei kyllä ole mikään ihme.

Online-seurantaa ei ollut eikä kaivattu, mutta väliajoista nähdään, että varman päälle edennyt Boit johti eemelikisaa vielä kolmosella. Tämä tosin johtui vain Juuson puoliympyräreitinvalinnasta kakkoselle (kuva), sen jälkeen Vatialan varvasastuja kiihdytti vauhtia ja ohitti Boitin.

De facto -standardin mukaisesti alla oleva graafi kertoo eron pitkän radan voittajaan Jouni Mähöseen. Retun nähdään olleen selvästi Keemin niskan päällä, kunnes 6-7-välin marjaretki aukolla romutti hyvän suorituksen. Muista pummeista Hazorin tippaleipä viitosrastin takametsissä on omaa luokkaansa, eikä Kiptookaan näy osuneen ihan kaikille rasteille kuin telkkä pönttöön. Kiptoo ei edes tohtinut piirtää reittiään karttaan, mutta välttely on turhaa, seuratovereiden säälinsekainen panettelu löytää joka tapauksessa kohteensa.

Ero Monkkiin

Ariokin ja Patrikin väliaikoja ei valitettavasti saatu tilastoihin, sillä tuloslaskenta purki maalin kesken kilpailun (klo 20.30) vaikkei vielä ollut edes pimeää. Myös Epilän Esan Emit-printteri oli rikki, kadonnut tai sitä ei ollut koskaan ollutkaan – tämä ei täysin selvinnyt maalihenkilöstön selityksistä.

Joka tapauksessa Ariok tiesi paikkansa jo ennen lähtöä yrittäessään startata ilman Emit-korttia. Seuratoverit painostivat Ariokin törsäämään kaksi euroa vuokra-Emittiin, vaikkei siitä koskaan saatu ulos väliaikoja, saati loppuaikaa. Ariok ehti ennen pimeän tuloa lähes viimeiselle rastille, Patrikin oli pakko keskeyttää kasille mietittyään sitä ennen oliko kolmosen hienoinen lähtösuuntavirhe 180 vai -180 astetta.

Oheisessa karttapalassa näkyy – jos on näkyäkseen – muutama kisan vaativimmista rasteista. Radan loppuosan rastit 11 ja 12 äärimmäisen pienipiirteisessä maastossa naruttivat kokeneimpiakin suunnistajia, erityisesti Juusoa joka melkein antoi Boitin ottaa itsensä kiinni.

Mastosjärven maasto panee parastaan

Maaliin tultuaan Boit ehti juuri ja juuri uhota Juusolle, että "kyllä pojilla menee tuossa maastossa kauan". Arvio ei ollut täysin vääräkään, mutta jo muutaman minuutin päästä maalijonossa havaittiin riemuissaan tuuletteleva Keem. Keem oli luukuttanut 6,2 kilometrin vaativan radan 1.10:een, ja niukahkosta suunnistuskokemuksesta kertoi enää se, että Keem piti suoritustaan muutamasta parin minuutin pummista huolimatta täysosumana. Salaisuus roikkui Keemin ranteessa: upouusi Suunto Arrow, josta vakiintuneen käytännön mukaisesti ei ennen kisaa juuri meteliä pidetty. Suunnistusuransa kolme ensimmäistä vuotta Keem yrittikin sitkeästi pärjätä muropaketista löydetyllä muovirihkamalla. Nyt on toinen ääni kellossa, Hazor jäi kauas taa eikä Boit voi enää pipottaa suunnistusta varmana lajinaan.

Illan hämärtyessä kärkinelikko uhosi lämpimikseen Lehtisalon pellolla. Keemin ja Kiptoon mielestä pakollinen kilpailulisenssi ja sen edellyttämä rekisteröityyn seuraan liittyminen ei ole este cup-lajille. "Halvemmaksi se silti tulee kuin vaikka HCM", huomautti Keem. Hazorin "maraton ei ole kestävyyslaji"-mielipiteet on tunnettu ennenkin, joten nyt käyty keskustelu lienee täysmatkan triathlonille pitkä harppaus kohti pipoa. Boit yritti toppuutella kovakuntoista kolmikkoa mutta hautoi todennäköisesti mielessään hiihtosuunnistusta, jossa Keemillä luultavasti menisi vielä muutama vuosi ennen nenille hyppimistä. Onneksi pian tämän alustuksen jälkeen irc-parlamentti sääti säännön, jonka mukaan cup-kisa ei saa vaatia seuran jäsenyyttä (esim. lisenssin kautta). Niinpä eemelit välttyvät toistaiseksi liittymästä joukolla suunnistusseuroihin, uimaseuroihin, triathlonseuroihin ja pyöräilyseuroihin.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi