JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 07.11.2006

Keemin maratonit tältä vuodelta on juostu

Hallitsevan mestarin on tyytyminen Cupissa pronssikamppailuun

Kroolitaitojen jalostamo, Tampere, SUOMI -- Vuoden 2004 syyskuusta asti RC Eemeli Cup -pokaalia milloin CD-hyllynsä päällä, milloin keittiön vitriinissä säilyttänyt Keem tiedottaa täten Suomen kansalle luopuvansa epätoivoisista yrityksistä jatkaa Cup-mestarina kuluvan kauden päätyttyäkin.

Käytännössä päätös merkitsee sitä, että Keem ei juokse tänä vuonna enää yhtään maratonia. Keemin ainoa mahdollisuus voittoon Cup-kaudella 2006 olisi kerätä vähintään kaksi maratonpistettä sekä voittaa joulukuinen kössiturnaus, mutta sekään ei takaisi mestaruutta tai edes hopeaa. Niinpä kamppailu Cup-voitosta tullaan käymään Hazorin ja Kiptoon kesken. Pronssimitalissa Keem on vielä sentään kiinni, mutta Boitilla on mahdollisuutensa vielä saada Keemin ote lipeämään. Näin tämän vuoden Cupista tulee kaikkien aikojen ensimmäinen, jonka lopputuloksissa Keemin nimeä ei löydy kahdelta ylimmältä riviltä.

Cup-kausi 2006 on ollut Keemille alvariinsa aaltoileva. Helmikuussa juostu Sevillan maraton vei Keemin kauden alkajaisiksi kolmen viikon ajaksi Cup-taulukon kärkeen. Varsinainen Cup-kausi taas alkoi maaliskuussa tahallisella keskeytyksellä talvitriathlonissa ja sen jälkeenkin on karvaita tappioita tullut kahta lukuun ottamatta jokaisessa osakisassa. Paavon puolimaralla Hazor karisti puolikuntoisen Keemin kyydistään jo viiden kilometrin jälkeen, TTD:ssä Boit voitti ensimmäisen kerran urallaan Keemin juoksukisassa ja viimeksi Keemin tarkkuusjuoksusuoritus osoittautui yhtä mediaanimaiseksi kuin TTD-suorituskin. Pisteeksi iin päälle Keem vielä jäi Kullervo-maratonilla sekunnin päähän puolentoista pisteen maratonsuorituksesta.

Vaikka Oisen lenkillä menestystä tulikin Hazorin pudottua loppukirissä kirkon kulmalla ja iltarasteilta irtosi suorastaan sensaatiomainen hopeasija, tosiasia on ettei Cupissa nykyään enää menestytä satunnaisilla onnistumisilla.

Keem keskittyy loppuvuodesta kolmen tavoitteen saavuttamiseen: mediaanisijaan vapaauinnissa, C-rajan alitukseen Afrolla sekä RC Eemelin inauguraaliseen kössimestaruuteen. Yksi syy luopua mestaruushaaveista on sekin, että maratonien kiertäminen heikentäisi näiden kaikkien tavoitteiden toteutumistodennäköisyyttä merkittävästi.

Keem voi kuitenkin lohduttautua sillä, että on vahvasti kiinni toisessa peräkkäisessä estimaattikisan voitossa ja Terve Eemeli -kisassakin on vielä kaikki mahdollisuudet menestykseen.

RC Eemeli Cupin loppuratkaisusta on jälleen kerran muodostumassa huippujännittävä. Kuuden osakilpailun jälkeen Hazor on kärjessä, mutta Kiptoo on vain puolen pisteen päässä ja pokaali on vielä kummankin ulottuvilla. Talvitriathlonissa ja Paavon puolimaratonilla loistaneen, alkuvuodesta ennakkosuosikin viittaa harteilleen sovittaneen Hazorin kausi on ollut jo ennätyksellisen onnistunut, sillä aina ennen hän on sijoittunut Cupissa kolmanneksi. TTD:tä ja tarkkuusjuoksua dominoineelle Kiptoolle tiukassa voittokamppailussa mukana oleminen sen sijaan on lähes jokavuotinen traditio, vaikka viime kausi menikin satulan alle.

Nähtäväksi jää ratkaisiko Kiptoo Cup-pokaalin kohtalon speksaamalla maaliskuisen talvitriathlonin hiihtoreitin juuri sen mittaiseksi, että hurjassa hiihtoiskussa ollut Hazor ehti viimeisellä kilometrillä Kiptoosta ohi.

Myös kamppailu viidennestä sijasta on erittäin tiukka ja jännittävä. Nappaako sen kuten toistaiseksi aina ennenkin Renoo vaiko tällä kertaa kenties Ariok tai Patrik? Tämän asian suhteen olemme 12 vuorokauden ja yhden vapaauintikisan jälkeen merkittävän paljon viisaampia!

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi