JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 07.10.2006

Pokaali Kauniston maratonilta

Hazor pitkällä pk-lenkillä

Pöllön pesä -- Joutsenossa hienosti maratonilla esiintyneiden Kiptoon ja Keemin vanavedessä Hazor lähti Kauniston maratonilta hakemaan kolmen tunnin alitusta. Maratonpäivä oli syksyisen harmaa mutta sateen uhkaa ei ollut. Pienenä kiusana oli kova (6m/s) puhaltava tuuli. Reitti oli ennakkotietojen perusteella erittäin tasainen. Korkeusero olisi vain neljä metriä.

Klo 12 lähtölaukaus lähetti Hazorin ja ison liudan muita maratoonareita matkaan. Kura vain lennähti kun kisan tuleva voittaja karkasi muulta porukalta lennokkaalla askeleellaan. Hazor jäi muutaman vanhemman herrasmiehen kanssa askeltamaan kolmen tunnin vauhtia ja antoi maantiekiitäjien mennä omaa kyytiään.

Valitettavasti vetoapu ei ollut aivan tarpeeksi kovaa ja ensimmäiset 7km kierrokset kulkivat hieman liian hitaasti. Puolet kierroksesta jouduttiin aina vääntämään tasaisen tappavan kovaa puhaltavaan vastatuuleen, joka imi vauhdin, mehut, juoksuhalut ja voimat kovimmistakin karpaaseista. Ryhmästä kun ei ollut apua kolmen tunnin rajan rikkomiseen joutui Hazor lähtemään omille teilleen. Valitettavasti juoksukoneeseen oli jäänyt kierroslukurajoitin päälle eikä Hazor kyennyt nostamaan kierroksia yli 160. Matalilla kierroksilla ei huippuvauhteja hätyytellä tai vastatuulta voiteta ja vaikka muu ryhmä jäikin taakse niin kierrosajat eivät siltikään nousseet tarpeeksi koviksi.

Kahdella viimeisellä seitsemän kilometrin kierroksella olisi vielä ollut mahdollista kiriä kiinni tarvittavat pari minuuttia jotta kolme tuntia alittuisi. Valitettavasti Hazorin juoksukone ei suostunut yhteispeliin vaan tyytyi jatkamaan matkaa aerobisella teholla kiihdytysyrityksistä välittämättä. Liekö liian lähellä maratonia tehty lähes neljän tunnin am-erikoispitkäsuunnistus vielä painanut hazorin koneistossa...

Viimeiset kaksi kierrosta kuluivat jalkojen sakkaamista vältellen ja rennosti lönkytellen. Ennätys oli jo varmasti plakkarissa eikä kolmen tunnin alitukseen tällä kertaa riittänyt rahkeita joten mitä turhaan rääkkäämään itseään liikaa ajatteli Hazor.

Maaliin Hazor saapui yleisen sarjan kolmantena lähes 15 minuuttia toisesta sijasta jääneenä. Loppuaika painui 3:06 hujakoille. Voittaja oli aivan ylivoimainen n. 2:41 vieneellä ajallaan. Maalissa tuoreeltaan tavoitettu Hazor kommentoi urakkaansa: "Elämäni helpoin maratonjuoksu mutta ei vaan kone suostunut kulkemaan lujempaa joten 3h jäi vielä haaveeksi."

Juoksutreeniensä vähäiseen määrään suoritustaan peilattuaan Hazor ilmoitti olevansa hyvin tyytyväinen juoksuunsa. Juoksun keskisyke oli ennätysmäisen alhainen 157 lyöntiä minuutissa joten odotettavissa on vielä kovia juoksusuorituksia jos Hazor vain jaksaa motivoitua juoksuharjoitteluun. Hazor oli myös hyvin tyytyväinen kilpailun järjestelyihin ja reittiin: "Kankaanpään maratonin reitti on ihan hirveä vuoristo tähän lenkkiin verrattuna. Ainoa haitta tällä lenkillä on hieman huonokuntoinen ja roudan myllertämä asfaltti josta löytyy välillä ikäviä kuoppia". Tuulen vaikutusta lopputulokseen on vaikea arvioida mutta jostain löydetty arvio, että maratonilla vastatuuli vaikuttaisi aikaan keskimäärin 1.7% saattaa pitää erittäin hyvin paikkaansa. Myötätuuli ei kompensoi tarpeeksi vastatuulen aiheuttamaa haittaa.

Kotiintuomisiksi Kauniston maratonilta tuli tietysti pokaali ja lisäksi onnetar lahjoi Hazoria leijona-kellolla. Harmi vain, että Hazor luopui rannekellon käyttämisestä jo yli 10 vuotta sitten...

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi