JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 15.07.2006

Juuso TT-dygnetin ensimmäisen päivän paras, Boit johtaa eemelien välistä kilpailua

Boit juhlisti historian ensimmäistä johtoasemaansa juoksuosakilpailussa oluella

Jälkipeliplatz -- TT-dygnetin ensimmäiset kolme osakilpailua on takana. Äärijäbät saivat otattaa mainiossa säässä ja kahlausosioon saatiin kiitettävästi yleisöäkin. Juuri mikään ei vielä kisassa ole ratkennut, mitä hyvänsä voi tämän päivän kahdessa osiossa vielä tapahtua.

Kisa avattiin Hervannan Hornankattilassa Keemin ja Patrikin otatuksella 400 metrin juoksussa. Piikkareilla rynninyt Keem vei erävoiton, mutta jäi ajallaan 61,3 omasta tavoitteestaan 0,3 sekuntia ja jätti Patrikin kymmenen sekunnin päähän. Patrikin tarkka aika oli 71,2.

Toiseen erään ilmestyi upouusissa piikkareissa Kiptoo, parinaan Ariok. Jo puolimatkassa Kiptoo oli Keemin väliaikaa edellä ja täyttä vauhtia vetämättäkin kellotti maaliintullessaan maailmanhistorian ensimmäisenä eemelinä alle minuutin ajan: 59,9. Ariok puolestaan löi Patrikin 1,8 sekunnilla ajallaan 69,4.

Kolmannessa erässä ei nähty piikkareilla, vaan Retu juoksi lenkkitossuilla sekä Boit sensaatiomaisesti paljain jaloin. Kevyt kengitys vauhditti Boitin selvään erävoittoon ja kaiken lisäksi Boitin aika 60,9 oli neljä kymmenystä kovempi kuin Keemin, mistä varmasti saadaan kulla vielä jatkossakin. Retu saapui maaliin pian Boitin jälkeen saaden loppuajakseen 65,8.

Viimeisessä erässä estradille astuivat TT-dygnetin suurimmat ennakkosuokit, Hazor ja Juuso. Juuson pikajuoksu oli nautinnollista katseltavaa ja lopputulos olikin hurja 55,9. Tässä kyydissä Hazor näytti statistilta, mutta saapui maaliin silti niinkin hyvässä ajassa kuin 63,1.

Seuraavaksi kilpailijat siirtyivät Suolijärven taakse, jossa pitkän kävelysiirtymän jälkeen odotti Seikkailullinen elämys, 13,5 km mittainen vaativa maastojuoksu.

Toinen startti onnistui ja Hazor lähti vetämään joukkoa. Pian Juuso kuitenkin kyllästyi Hazorin vauhtiin ja näytti miten suunnistaja etenee polulla. Juuson peesiin ei kukaan lähtenyt mukaan, mutta Hazor kuitenkin nosti vauhtinsa hänkin sille tasolle, että Keemin syke nousi pitkälle 180:n paremmalle puolelle. Parin kilometrtin jälkeen Keemin olikin hidastettava sen verran, että Hazor pääsi karkuun. Vähän myöhemmin Kiptoo ohitti Keemin, joka ei pystynyt tätä seuraamaan.

Hieman ennen puolimatkan kääntöpaikkaa Hazor saavutti turhan kovaa aloittaneen Juuson ja siirtyi kärkipaikalle, eikä siitä enää luopunutkaan. Molemmat puoliskot joitakin sekunteja päälle puolen tunnin juossut Hazor päätyi loppuaikaan 1:00.49, joka oli käsittämättömät lähes 7 minuuttia alle ratamestarin ihanneajan.

Tasavauhtisesti juossut Kiptoo saavutti viimeisellä kilometrillä Juuson ja ehti maaliin kakkosena. Kiptoon aika oli sekin todella kova, 1:02.36 ja Juuso jäi Kipistä vain 23 sekuntia. Kamppailu nelossijasta ei äitynyt hirvittävän hurjaksi, sillä niin Keem kuin Boitkin hyytyivät jälkimmäisellä puoliskolla pahoin. Keem kuittasi nelossijan itselleen ajalla 1:07.22 ja Boit viitosen, 1:08.48. Pian Boitin perässä saapui maaliin Retu ajassa 1:10.35.

Ariok totesi jo puolimatkassa, että Patrik ei tässä osakilpailussa ole uhkana, ja leikitteli maaliin saaden loppuajakseen 1:23.15. Patrikin seikkailu olikin melkoinen elämys; sen lisäksi että hän suoritti reitin ajassa 1:33.34, sai Pat myös lähietäisyydeltä todistaa hirven juoksua kisapolun yli!

Auringon jo laskiessa kokoontuivat eemelit, epäeemelit ja neljä katsojaa vielä 66 metrin kahlausosioon Suolijärven uimarantaan. Ennakko-odotusten mukaisesti pitkäraajaiset osanottajat menestyivät kahluussa erityisen hyvin.

Kahlauksen aloitti Hazor, joka testattuaan suunnistusnastareiden sopivuutta kahlaukseen, päätyi tekemään suorituksensa paljain jaloin. 35,0 sekuntia lähtölaukauksen jälkeen oli Hazor maalissa eikä jäänyt ihanneajasta kuin sekunnin.

Vauhti kuitenkin parani mies mieheltä. Toisena kahlannut Kiptoo irvisti hurjasti ja sai loppuajan 32,4. Seuraavaksi Juuso antoi palaa niin paljon kuin koivista lähti, mikä johtui yhteen kompastumiseen ja sakkosekuntiin. Siitä huolimatta Juuso meni kärkeen ajalla 31,2. Nouseva trendi jatkui kun kahlausreittiä todennäköisesti eniten etukäteen harjoitellut Keem kellotti ajakseen peräti 30,3.

Paras oli vielä silti tulematta. Bournemouthissa kahlaukseen huolellisesti valmistautunut Boit loikki veteen aivan toisella teholla kuin muut. Syvässä päässäkään ei Boit pitkään viipynyt, vaan palasi sieltä kuin vettä ei olisi tiellä ollutkaan. Tuloksena oli kahlausosion ylivoimainen voittoaika 28,1.

Seuraavana astui kahlausareenalle Retu, joka antoi myös kaikkensa, pysyi pystyssä ja saavutti ajan 33,7. Toiseksi viimeinen kahlaaja puolestaan oli Ariok, joka ei myöskään ilmeestä päätellen yhtään säästellyt, mutta jäi silti lyhytkoipisena hieman Hazorin taakse ajallaan 36,0.

Kahlaus huipentui Patrikin suoritukseen. Pat oli ainoa osanottaja, joka ei käynyt lämmittelyvaiheessa kahlaamassa kääntöpaikalla asti. Tämä ei yhtään hidastanut Patrikin vauhtia. Kun kolmannes kahlausreitistä oli takana, oli Pat 30 sekunnin tulokseen tähtäävässä vauhdissa ja yhtä hyvin sujui toinen kolmannes. Mutta paluu viimeiseltä kolmannekselta oli kohtalokas: väsynyt mies juuri ja juuri pysyi matalaan veteen tullessaan pystyssä ja vauhti hidastui sen verran, että loppuaikansa oli 33,3. Onnekseen Pat ei kuitenkaan kompastuessaan kastanut hartioitaan ja säästyi siten sakkosekunnilta.

TT-dygnetin ensimmäisen päivän kokonaistulokset:

 
1. Juuso  55.44 
2. Boit   57.20 
3. Kiptoo  57.39 
4. Keem   58.19 
5. Hazor  59.42 
6. Retu  1:02.46 
7. Ariok 1:09.07 
8. Patrik 1:11.14 

Kisa jatkuu tänään klo 14.15 ylämäkiosiolla Hervannanmäessä ja Hervannan laskettelurinteellä, sekä päättyy Suolijärven ympärijuoksuun klo 17.10-18.10.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi