JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 10.06.2006

Hazor debytoi 10000m ratajuoksussa

Pentin kympillä palkitaan reilusti!

ratamahatoipumisasema -- Vaajakosken Kuohu tarjoili juoksijakansalle harvinaista herkkua järjestämällä Pentin kymppi ratajuoksutapahtuman. Pentti Virmalainen juoksi kilpailussa 50. ratakymppinsä ja järjesti samalla hienon kilpailun runsaine palkintoineen. Vaajakosken urheilukentällä juostiin pitkin päivää useissa erilaisissa ryhmissä 10000m ratakisa. Kisassa olikin mukana mukavasti monentasoisia juoksijoita. Paljon enemmänkin olisi voinut olla, kun muistelee kuinka suosittua maratonin juokseminen nykyään! Ratajuoksukisat ovat pahasti jääneet ainaisten maratonien varjoon mutta saataisiinko edes Pentin kympistä uusi vuosittainen ratakisa?

Hazor ei voinut kieltäytyä lähellä järjestettävän kisan houkutusta ja lähti ainoana eemelinä kokeilemaan radalla juoksemisen ihmeellisyyttä. Äärimmäisen raskas treenijakso ei antanut olettaa mitään äärikovaa suoritusta mutta eemelien heppoisen ratakymppienkan piti olla helppoa kauraa. Kisapaikalla olikin mukava tunnelma ja kisafiilistä sai hienosti nostettua seuraamalla aikaisempien erien etenemistä. Juoksijat oli jaettu moneen erään tason mukaisesti ja Hazor osallistui yleisen sarjan b-erään.

Heti startissa neljän ryhmä erottui muista. Kärjessä paineli koko matkan alusta loppuun M40-sarjan voittaja Jari Lahti. Ei mennyt kauaakaan kun Lahti oli karannut, toisena kulki salaperäinen Mike Kemboy ja hieman hänen perässään Hazor parin Vaajakosken Kuohun juoksijan kanssa. Vauhti oli samaa tasoa kuin pitkähkössä maantiekissassa jota radalla juostuna voisi kuvailla rennohkoksi. Kemboy otti parikymmentä metriä kaulaa seuraaviin mutta muuten matka jatkui tasaiseen tahtiin. 3000m väliaika oli 10:47 ja 5000m väliaika oli 18:23 joten mistään hirvittävästä ratavauhdista ei todellakaan ollut kysymys. Olihan Hazor pistellyt muutama viikko aiemmin cooperissa reippaasti lujempaa kyytiä. Puolimatkan jälkeen Hazor ajatteli hieman kiristää vauhtia jotta päästäisiin vähän lähemmäs 36 minuutin loppuaikaa. Pienellä kiristämisellä Kemboyn etumatka otettiinkin kiinni.

Valitettavasti juuri tässä vaiheessa Hazorin surullisenkuuluisa maha kehitti ns. ratamahan (vrt. maramaha ja jukolamaha). Jo alkumatkan aikana vähän ongelmista vihjaillut pakki meni totaalisesti sekaisin ja Hazorin vauhti loppui siihen. Vielä jonkun aikaa Hazor pysyi Kemboyn perässä mutta samantien kun Kemboy kiristi aavistuksen niin peli oli pelattu. Kemboy karkasi eikä Hazorin auttanut kuin hihkaista Kuohun miehille "menkää, meikäläisen maha on sekaisin". Kuohun kaksikko tekikin työtä käskettyä ja lähti ajamaan takaa Kemboyta. Hazor tyytyi pakkinsa tarkkailuun ja alkoi jäädä muista kärkimenijöistä. B-erän kakkossijasta tulikin vielä kova taistelu kolmen juoksijan kesken. Kemboy taisi lopulta viedä pisimmän korren ja päihitti niukasta Kuohun miehet. Hazor sivuutti maalissa sujuvasti mitaleja jakavat ja numerolappuja keräävät tyttöset ja otti loppukirin weskin puolelle.

Vielä kolme tuntia kisan jälkeenkään Hazorin ratamaha ei siedä edes nestettä... Oliko syynä ratamahaan pari tuntia ennen kisaa syöty jäätelö, lounaaksi vajaa 5h ennen kisaa nautittu tuorepasta vai juomana ollut laimea mehumaltosekoitus?

Ongelmista huolimatta Hazor teki uuden eemeliennätyksen 10000 metrillä, joka kuitenkin on selvästi heikompi kuin eemelien maantiekympin ennätys. Ehjällä mahalla 36:40 alitus olisi ollut aivan mahdollista eikä 36 minuutin alitus vetreillä jaloilla liene mahdottomuus joten tulemme näkemään eemeleiltä rutkaa parannusta ratakymppiennätykseen tulevaisuudessa.

Viimeinen yllätys tuli kun b-erän yleinen sarja palkittiin ihan erikseen vaikka vielä oli tulossa yleisen sarjan a-erä ja kuuma erä. Pentti selvästi tietää miten sponsoripalkintoja pitää kerätä :) Äimistynyt Hazor sai nousta kolmoskorokkeelle. Palkinto oli aivan ruhtinaallinen: ruusu, pipo, jokin exercise Band (kuminauha tms), lakritsia, suklaata, playgirl kynä ja vihko ja helosan ihovoidetta ja jalkasalvaa.

Tulokset

Valokuvia

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi