JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 06.02.2006

RC Eemeliltä kaksihenkinen joukkue Sevillan maratonille

Veteraani-Keem juoksee, Lepe huoltaa

Maratónplatz, Tampere, SUOMI -- Useampanakin talvena on RC Eemelin matkailujaos suunnitellut Sevillan maratonille osallistumista. Lounais-Espanjan Sevilla on maratonkohteena oivallinen jo senkin vuoksi, että siellä EU-kansalainen saa juosta edullisemmalla osanottomaksulla. Lisäksi helmikuun viimeisenä sunnuntaina järjestettävä juoksu on aina vuoden ensimmäisiä suuria eurooppalaisia maratoneja. Aikainen ajankohta mahdollistaa riittävän palautumisen huhtikuun viimeisenä perjantaina juostavalle eemelin kevään kohokohdalle, Oisen lenkille.

Vuosi toisensa jälkeen nuo haaveet flamenco-kaupungin maratonista ovat kuitenkin jääneet toteutumatta; talvisia kisamatkoja on tehty vain Puolaan, Kanarian Saarille, Portugaliin, Alankomaihin, Uuteen-Seelantiin ja Saksaan. Lisäksi eemelit ovat käyneet kisamatkoilla Minnesotassa, Ruotsissa, Slovakiassa ja Sveitsissä. Nyt on kuitenkin viimein Sevillan vuoro.

RC Eemeli lähettää Guadalquivir-joen silloille kahden hengen joukkueen. Juoksupuolen hoitaa jo kuukausia Sevillan maratonille tähdännyt Keem, joka Andalusiassa hyökkää Boitin viimekesäistä seuran veteraaniennätystä 3:27.09 vastaan. Johtoporras jää tällä kertaa kotiin, mutta Keem saa onnekseen Sevillaan Lepen huoltajaksi. "Mahdollisuudet veteraaniennätyksen kaatumiseen nousevat jo takavuosina Košicessa erinomaiseksi osoittautuneen huoltajan mukanaolon myötä kolmanteen potenssiin", spekuloi Keem tulevia mahdollisuuksiaan kisassa.

Kotiinjääviä varamiehiä seuralla on viisi: Boit, Hazor, Kiptoo, Patrik ja Renoo.

Kun muistetaan, että huippuunsa trimmattu Keem viime kesänä pystyi maratonilla vain alle neljä minuuttia kovempaan aikaan kuin Sevillan tavoite, tuntuu tavoite keskellä peruskuntokautta erittäin vaativalta. Kaiken kukkuraksi Keem on huomattavasti aikataulusta jäljessä peruskuntonsa rakentamisen kanssa. Sairastelut ovat vieneet Keemiltä yhteensä kolme viikkoa tehokasta harjoitusaikaa: viisi päivää sekä loka- että marraskuussa ja 11 päivää tammikuussa. Tämän lisäksi jokaisesta sairastumisesta toipumiseen on kulunut lukuisia päiviä.

Kaikesta huolimatta Keem on saanut juostua muutaman pitkäkestoisen Gennadi-lenkinkin talven aikana. Viimeisen kahden kuukauden ajalta löytyy treenimerkinnöistä kuusi 2-3 tunnin pituista juoksulenkkiä. "Tämä on selvästi enemmän kuin normaalitalven nolla", selvittää äärettömän suurta tilastoharhaa juoksija itse. Keemin taktiikka Sevillassa on juosta ensimmäinen puolisko rauhallisesti sydämen lyöntitahdin ollessa vain muutaman lyönnin verran aerobisen kynnyksen yläpuolella. "Toisella puoliskolla voi sitten yrittää nostaa sykettä, jos ytyä kehosta sattuu löytymään."

Sunnuntaina 26. helmikuuta Sevillan olympiastadionilla selviää miten Boitin veteraaniennätyksen kävi. Joka tapauksessa kisa on Keemille vain välietappi matkalla kohti maaliskuun 18. päivä starttaavaa RC Eemeli Cupia. Selvää on myös se, että kävi maratonilla miten kävi, maaliskuussa Platzin hylkäävät, paksumpaan ilmanalaan kuusi kerrosta lähemmäs Hämeenkatua muuttavat matkalaiset pyrkivät helmikuun viimeisenä päivänä vierailemaan Lepen mansikkapaikkakunnalla.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi