JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 16.01.2006

RC Eemeli Lempäälän 24h-hiihdon ykkönen

Tiukkaa taistoa Varalan Maratonklubin kanssa

Agoran neljäs kerros -- RC Eemeli ja Varalan urheiluopisto tasapeliin Lempäälän 24 tunnin hiihdossa. Molemmat joukkueet hiihtivät järjestäjien laskennan mukaan 171 kierrosta eli 427,5 km vuorokauden aikana. RC Eemelin oman ajanoton mukaan Mjev saapui maaliin 2 min 52 s ennen Varalan ankkuria. RC Eemelin oman laskennan mukaan kierroksia kertyi perätä 173. Varalan edustajat eivät ole kommentoineet omaa kierrosmääräänsä.

Varsinkin Jkylästä tulleella ankkurikolmikolla oli vaiheikas päivä. Ensin auton akku lopetti toimintansa Orituvalla. Onneksi lykkäämällä saatiin auto käyntiin. Vähän ennen Hakkaria melkein täräyttää edelläajavan auton perävaunu uuteen muotoon mutta onneksi Mjev sai väistettyä bussipysäkin puolelle. Hiihdon ikuistaminen videokameralle tyrehtyi heti alkuunsa. Minuutin kuvaamisen jälkeen kamera sanoi työsopimuksen irti. Hiihto-osuuksiemme alettua piti heti minun ja Mjevin vaihtaa osuuksia koska Mjev lähti hankkimaan uutta akkua ennen liikkeiden kiinnimenoa.

Pääsin ensimmäisellä osuudellani todella kovaan seuraan Varalan Maratonklubin hiihtäjän ja jonkin suunnistajaporukan hiihtäjän kanssa. Alkukierrokset veti suunnistajaryhmän poika hurjaa kyytiä mutta tuli sitten järkiinsä ja siirryimme vuorovetotaktiikkaan. Meno oli niin kovaa, että yksin hiihtäessä ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia samaan tahtiin. Ehdittiin parit juorutkin hiihtäessä vaihtaa ja Varalan mies tiesikin että eemelien joukkueessa oli Kooveen suunnistajia. Varalan hiihtäjän kanssa sovittiin että vedetään vielä yhdeksäskin kierros kun aikaa tunnin täyttymiseen vielä oli. Tämä oli kyllä selkeä virhe meikäläisen kohdalla ja viimeinen kierros meni ihan varavirralla ja jäinkin muutaman metrin Varalasta. Suunnistajapoika jatkoi vielä toiselle hiihtotunnilla kun Varala ja meikä jäätiin vaihtoon. Sen verran oli suunnistajapojankin voimavaroja kutistettu että lopputulos oli 16 kierrosta. Tässä kohtaa oltiin siis ihan tasoissa Varalan joukkueen kanssa.

Mjev oli saanut uuden akun ja pääsi myös ladulle. Hieman hiihtoonsa pettynyt Mika pisteli hyvää tahtia pysyen hyvin hollilla Varalan hiihtäjään vaikka tämä vähän matkaa karkasikin. Seuraava vaihto sujui varalaa nopeammin ja Anu pääsi ladulle samaan aikaan Varalan tytön kanssa. Anu näytti heti taivaan merkit maratoonarille ja teki heti ensimmäisellä kierroksella 40 s etumatkaa. Anu jatkoi koko osuuden Varalan hiihtäjää nopeammin ja vaihdossa eroa Eemelien hyväksi oli 2min 50s.

Koulun varusteluokkahuoneessa tuli sen verran juteltua Varalaa edustaneen naisen kanssa että paljastui heidän ankkurinsa olevan ihan kovan luokan menijä. Mjevin ensimmäisen osuus kun ei ollut mennyt oikein putkeen niin oli tiedossa että etumatkaa pitää saada rutkasti siltä varalta jos Varalan hiihtäjä on reilusti Mjeviä nopeampi.

Pääsin samaan aikaan ladulle Varalan naishiihtäjän kanssa. Mitään mahdollisuuksia ei ollut saman vauhtiin kuin ensimmäisen tunnin aikana mutta sain kuitenkin tasaisesti jätettyä Varalan hiihtäjää ja lopulta hiihdin kierroksella ohi. Sitten olikin voimat lopussa ja aivan viimeinen kierros oli hoippumista hämärän rajamailla.

Mjev pääsi viimeiselle osuudelle hyvän etumatkan turvin. Ei jaksanut Mjevikään ensimmäisen tuntinsa vauhtia mutta sisukkaasti kuitenkin tarpeeksi lujaa ettei Varalan ankkuri saanut etumatkaa kiinni ja lopulliseksi eroksi ja 2 min 52s Eemelien hyväksi. Varalan hiihtäjä kuroi eroa parhaimmillaan minuutin per kierros mutta se ei riittänyt. Vain parista minuutista oli kiinni että Mjev olisi vielä ehtinyt startata yhdelle kierrokselle jolloin eemelit olisivat voittaneet Varalan yhdellä kierroksella. Jännitystä riitti siis aivan viime metreille saakka! Voidaan ikuisesti spekuloida olisiko alkuperäisellä hiihtojärjestyksellä päästy tähän tulokseen...

Arvonnassa oli onni Eemelien puolella. Anu voitti termospullon ja termosmukin. Mjev voitti juomapullon ja Timo Raision tuotepaketin.

reportterina tällä kertaa Hazor.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi