JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 30.11.2005

Ahvenistolla kaksi simultaania kestävyysajoa

Renoon pokaali per kisa -taika piti maastopyöräilyn SM-maratonreitillä

Hyppyrimäki, Hampton -- Hämeenlinnan Ahvenistolla kilpailtiin 11. syyskuuta kahdessa kestävyysajossa, kun moottoriradalla ajettiin Endurance Saloon -sarjaa ja hieman ylempänä harjulla hyppyrimäen juurella miteltiin maastopyöräilyn kuninkuusmatkalla. Endurance Saloon -kestävyyskilpailussa 4-6 henkisten joukkueiden tehtävänä oli ajaa kuusi tuntia radalla. Lajin tarkoissa ohjeissa on määrätty mm. auton polttoainetankin koko. Kilpailun tulokset lasketaan sen mukaan, kuinka pitkälle autoilla on ehditty ajaa kuudessa tunnissa.

Koska RC Eemelin lajivalikoimaan ei vielä kuulu autourheilu, Renoo ja Kiptoo päättivät hypätä pyörien selkään ja kavuta harjun päälle. Poljettavana mainiossa 13 asteen lämmössä oli noin 56 km harrastelenkki, joka kierteli Ahveniston ja Parolan harjuilla kuivassa kangasmaastossa. RC Eemelin kasvatit aloittivat kilpailun rauhallisesti, mutta Parolan hiekkatieosuuksilla vauhti alkoi Kiptoon satulassa suorittamasta lounastelusta huolimatta kasvaa ja selkiä alkoi tulla jonkin verran vastaan. Renoo pysytteli uudenkarhealla Rossanolla koko ajan Kiptoon kannassa iskuetäisyydellä. Kiptoon mieleen muistuivat Sahen kokemukset ja sanat loppuvuodelta 1999: ”Aika lähellä se jo on. Nyt mulla ei oo yhtään varaa olla treenaamatta”. Kohtalo puuttui kaksikon peliin 40 km kohdalla: Vauhdikkaassa menossa Kiptoo sai vielä vaivoin eturenkaansa nostettua ajoissa ylös kapeasta urasta, mutta Renoo puolestaan joutui samaisen spoorin vietäväksi ja mätkähti tangon yli tantereeseen. Kiptoo tosin sai tietää tapahtuneesta vasta maalissa.

Kun Mikkokokin erehtyi tarinoimaan ja tankkaamaan viimeisellä huoltokeitaalla liikaa, pääsi Kiptoo harrastesarjan keulille hätistelemään odottelevia toimitsijoita autoistaan liikenteenohjaukseen – arvokas kokemus sekin, ei siinä mitään. Mainion reitin maalissa Kiptoolle kuulutettiin hieman yllättäen ensimmäinen sija, Mikkokolle toinen ja Renoolle kolmas. Varsinaisen 85 km SM-kilpailun voitti näytöstyyliin Mikkelin Eero Jäppinen.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi